Gastronomi ve sinemanın buluşma noktası Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali’nde Danışmanlar Kurulu üyeleri açıklandı. 2-4 Mayıs tarihleri arasında Urla’da gerçekleşecek festival gastronomi, sanat ve tarihin buluşma noktası olacak.
Urla’nın ve bölge gastronomisinin dünyaca tanınmasına katkı sağlamayı hedefleyen Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali’nde Danışmanlar Kurulu üyeleri belli oldu. Danışmanlar Kurulu’nda; Ege Mutfağı Uzmanı, Danışman, Gastronomi Yazarı Ahmet Güzelyağdöken, Yazar, Yönetmen, Oyuncu Ercan Kesal, Yönetmen, Senarist Ezel Akay, Gastronomi İşletmecisi, Organizatör Gülper Ergün, Köstem Zeytinyağı Müzesi Kurucusu Dr. Levent Köstem, Yazar, Yeme & İçme Uzmanı Levon Bağış, Gastronomi, Kültür, Sanat Yazarı Müge Akgün, Yazar, Küratör Nihat Özdal, Yayın Yönetmeni Nilhan Aras, Turizm, Markalaşma ve İş Geliştirme Uzmanı Pınar Kartal Timer, Gastronomi Yazarı, Danışman, The Kitchen Project Kurucusu Sırma Güven ve Film Yapımcısı Zeynep Atakan yer alıyor.
Sektör Profesyonelleri Festival’de Bir Araya Gelecek
Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali, sektör profesyonellerini, üniversite öğrencilerini, yerli ve yabancı şefleri, yönetmenler ve yapımcıları, restoran sahiplerini, turizm sektörü duayenlerini ve yerli gıda üreticilerini kültür sanatseverlerle bir araya getirmeyi planlıyor.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek festivalde, ilham verici paylaşımlar ve unutulmaz deneyimler sunulması planlanırken, Urla’nın ve bölge gastronomisinin Dünya’da tanınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Festival kapsamında, gastronomi ve sinema atölyeleri ve film gösterimleri katılımcılarla buluşacak. Söyleşiler ve tadım deneyimleri ile festivalin dinamik yapısı katılımcılara yansıtılacak.
Türk gastronomi filmleri kültürünü geliştirmek ve bu alandaki yaratıcı girişimlere destek vermek amacıyla düzenlenecek festival kapsamındaki etkinlikler ana merkez Urladam’ da olmak üzere Hiç Zeytin Ormanı, Köstem Zeytinyağı Müzesi ve Bağ Yolu‘nda gerçekleşecek.