Kolay yazılmaz kitaplar, aylarca süren emekleri saklar her satırında, bir çırpıda okuyan okur bunu fark etmez ama düşler hayaller gerçekler yorgunluklar taşar cümlelerinden…
Yıllarca YAZARLIĞA YOLCULUK ATÖLYELERİ yaptım, yazar olmanın püf noktalarını anlattım. Bir sayfa yazmak kolaydır da yüzlerce sayfa nasıl yazılır onu anlattım. 20’den fazla kitabım okurla buluştu hem yurt içinde hem yurt dışında.
Bir arkeolog olarak mesleğime olan vefa borcum nedeniyle arkeoloji serisi yazdım ve bu yıl kitaplarım okurla buluştu.
ANADOLU UYGARLIKLARI
KAYIP UYGARLIKLAR
MİTOLOJİ
Yılların birikimi, aldığım eğitimler ve emeklerim, okura yanlış bilgi vermeyeyim diye tekrar tekrar teyit ettiğim çalışmalar, aylarca süren yazma yolculuğumun ardından yayınevi süreci devam etti.
Editörümüz okuyup tekrar kontrol etmem için bana geri gönderdi her kitabımı, ben tekrar baştan okuyup eksiklerimi hatalarımı düzelttim, tekrar editör kontrolüne gitti, ardından iç resimleri kapak tasarımları hazırlandı. Grafiker, kitap formatına çevirdi ve matbaaya ulaştı. Sayfaların basılması ciltlenmesi ve okura ulaşması zaman aldı.
Ve kitaplarım raflarda yerini aldı, ardında bunca emek bunca insan vardı.
Dün akşam sosyal medyadan bana bir mesaj gelmiş.
Kitabımı okuyan bir okur, bulduğu tek harf hatamızı işaretleyip fotoğrafını atmış. Yakın Çağ yerine Yakın Yağ yazıyormuş. “sızma zeytinyağı çağı da var mı Hocam,” diye sormuş. Okuyunca gülmeye başladım.
Sonuçta arkeoloğum, o dönemde tereyağı çağı, margarin çağı vardı desem, ya inanacak ya araştıracak.
Neyse ki kitabımı ve anlatım tarzımı övmüş, beğenmiş kitabımı, sevindim.
Bir harf, bazen bir kelime hata olabiliyor, o kadar kontrolden geçmesene rağmen yine de gözden kaçabiliyor. Bu yüzden ben, kitabım basıldıktan sonra kendi kitabım değil de başkasının yazdığı kitapmış gibi okuyup hataları buluyorum ve ikinci baskıda düzeltmiş oluyoruz.
Bir hatayla onca emeği gözden çıkaran okuru da okurdan saymıyoruz. Hayatın olağan akışında hatalar olmalı ki bizleri şaşırtsın ve motive etsin.
Ren Yayınlarına ve Orhan Beye, mükemmel kapak tasarımları yapan Serdar Beye, kitabımın her anıyla ilgilenen Nur Hanıma ve tüm emek veren yayınevi çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi yolluyorum. Kitaplarımızın milyonlarca okura ulaşması diliyorum.