21.yüzyıl bilişim dünyasında gerçekleşen dijital dönüşümün sadece firmalar ve sektörlerle değil aynı zamanda Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini de kapsayarak top yekün dönüşümün el birliğiyle gerçekleştirilmesi gerektiğini savunan NLKSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Kurt Gaziantep, Kapadokya ve Midyat’ta bunu gerçekleştirmek için bir çok projeye imza atmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Türkiye’nin bilişim sektöründeki en büyük kuruluşlarından birisi olan NLKSOFT birçok sektörün dijitalleşmesinde etken olmayı sürdürürken Türkiye’nin sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerin de dijital dünyayla buluşması yönündeki çalışmalarına hız verdi.
Son dönemlerde birçok dizi için adeta doğal bir stüdyo haline gelen Mardin’in Midyat ilçesinde inceleme yapan NLKSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Kurt Midyat’ın bütün sektörleriyle birlikte tarihi ve doğal güzellikleriyle de dijital dünyaya aktarılması yönünde çalışma başlatmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla temas halinde olduklarını dile getirdi. Kurt yaptığı değerlendirmede “21.yüzyıl tamamen dijital dünyanın hakim olduğu, bir çok sektörün ve beraberinde mesleğin dijitalleşmeyle daha büyük önem kazandığını insanlık tarihi için önemli bir yüzyıl.
Bizler bu alanda birçok proje geliştirerek ülkemizin bu büyülü dünyayla buluşması ve kenetlenmesi için çalışmalar sürdürüyoruz. Yeni dünyada ticaret başta olmak üzere birçok sektörün kuralları yeniden yazılmaya, görselliğin önemi daha da artmaya başladı. Özellikle bilgiye ulaşımın saniyeler içerisinde gerçekleştiği bu dünyayı hepimiz doğru kullanmak ve yaşamımızda uygulamak zorundayız.
Sektörlerin dijital dönüşümüne paralel olarak ülkemizin, milletimizin ve vatan toprağımızın sahip olduğu gerek ortak değerlerimiz gerek tarihi ve doğal güzelliklerimizin de dijital dönüşümle tanıtımına önem vermek dönüşümü toplumun bütün kademelerinde top yekün gerçekleştirmek zorunayız. Bu anlamda Kapadokya’dan sonra Midyat’ta da incelemeler yaparak buranın sahip olduğu ve bütün dünyanın adeta akın ettiği tarihi ve doğal güzellikleriyle etnografik kültürünün de dijital dünyayla buluşturulması için büyük çaba sarf ediyoruz. Tarihi ve doğal güzelliklerimizin de 21.yüzyıl standartlarında yeniliklerle buluşması için projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hepimize çok büyük iş düşüyor” dedi.