Bu benim ilk yazım. Bundan böyle sık sık karşılaşacağız satır aralarında.
Medyanın geleceği açısından bir Gazetecilik öğrencisi olarak çok umutlu olmamakla beraber, elimden geleni de ardıma koymamakta kararlıyım. Günümüzde sosyal medyada fazlasıyla karşılaştığımız teyitsiz haberler dezenformasyona yol açmakta ve kitleleri yanlış yönlendirmektedir. Bu durumun önünü almak için gelecekte bir internet haberciliği kanunu getirilmesi gerekli. Vatandaşların sosyal medyadan ulaştığı haberleri, doğruluğundan mümkün olduğunca şüphe duymadan okuyacağı bir dijitalleşme iklimi sağlanmalı. Maalesef günümüzde yaşanan bilgi kirliliği kimi zaman bir kaosa bile sebep olmaktadır. Bu açıdan geleneksel medya sosyal medyaya kıyasla daha önem teşkil etmekte.
Geleneksel medyada belirli kurallara bağlı biçimde meydana getirilen haberlere yer verildiğinden güvenilirlik kat sayısı daha fazladır. Hız açısından değerlendirdiğimizde sosyal medya öne çıkmaktadır, fakat aşırı hız can alır.
Bir haber tık almak için teyit edilmeden “son dakikayı rakiplerinden önce vermek” amacıyla kitleye sunulduğunda sorumlu haber kaynağı çoğunlukla yanlış bilgi yayılımına neden olmaktadır.
Sonuç olarak, gelecekte sosyal medyanın güvenilirliği için bir adım atılmaz ve bu bilgi kirliliği artmaya devam ederse, geleneksel medya ön plana çıkacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Eda Acar
1998 yılının 17 Mart’ında İstanbul’da dünyaya geldim. Özel Atacan Anadolu Lisesi’ni tamamladım. Şimdi Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Yazmayı seviyor ve her insan için bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. İlgimin olduğu alanlar gastronomi ve gezi. Bölümüm gereği medyayla da oldukça içli dışlıyım. Bu alanda da araştırmayı ve yazmayı seviyorum.