Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)’nin, MY Executive iş birliği ve Galatasaray Üniversitesi desteği ile hayata geçirdiği ‘Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı’ Sonbahar’23 Döneminin 2. Simülasyonu ve Kapanış Töreni 17 Ocak tarihinde Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması ve gelişmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD), MY Executive iş birliği ve Galatasaray Üniversitesi desteği ile hayata geçirdiği Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı Sonbahar’23 Döneminin 2. Simülasyonu ve Kapanış Töreni 17 Ocak’ta Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Toplam 16 hafta süren programda eğitim, tecrübe paylaşımı webinarları, mentor-menti görüşmeleri, MY Executive ve Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilen yönetim kurulu simülasyonları tamamlanarak düzenlenen mezuniyet töreninde katılımcılara sertifikaları verildi.
İş dünyasının duayen isimlerinin mentor ve konuşmacı olarak katıldığı program, yönetim kurulu üyelerinin, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin, yönetim kurulu üyesi adaylarının desteklenmesini, güçlendirilmesini ve geleceğine yön verdikleri şirketlere sağladıkları katma değerin artırılmasını hedefliyor.
Programın Sonbahar’23 Dönemi’nin mentorları; Dr. Tamer Saka, Tanyer Sönmezer, Tayfun Bayazıt, Perihan İnci, Sedat Eratalar, Ahmet Dördüncü, Ali Pandır, Prof. Dr. Aytül Erçil, Ali Ülker, Dr. Cüneyt Sezgin, Cüneyt Türktan, Duygu Yılmaz, Ethem Kutucular, Feyyaz Ünal, Hakan Eminsoy, Lale Saral Develioğlu, Levent Kömür, Murat Bilgiç, Murat Selek, Murat Ülker, Müge Yalçın, Murat Yalnızoğlu, Nazan Somer Özelgin ve Neriman Ülsever oldu.
Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı Sonbahar’23 kapanış töreninde konuşan TKYD Danışma Konseyi Üyesi Tayfun Bayazıt, “Bugün, 15 Aralık 2021 tarihinde ilkini başlattığımız ve 31 Mart 2022 tarihinde ilk mezunlarını verdiğimiz programımızın beşinci döneminin kapanışı için bir araya geldik. Bugün kapanışını yaptığımız 16 haftalık program süresince; Yönetim kurullarının daha etkili ve verimli çalışması için dikkat edilmesi gereken noktaları, örnekler vakalar ve yaşanmış tecrübeler üzerinden anlattık. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz webinarlarda pandemi sonrasındaki dönemde yönetim kurullarının karşısına çıkacak farklı konuları detaylarıyla ele aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
İçinden geçtiğimiz dönem bizleri bir parça karamsar yapabiliyor. Bu nedenle sorunlarımızı, eksiklerimizi, risklerimizi konuşuyoruz. Ancak ben diğer taraftan Türkiye’nin çok büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin kalkınması için bu yönde faaliyet gösteren bütün kurumlarımızın sağlam temellere oturması, ‘başarılı bir kurumsal yönetim yapısı’ oluşturabilmelerinden geçiyor. Kurumsal yönetim hem kamu hem de özel sektör açısından “Sürdürülebilir Büyümenin” anahtarı. Kurumsal sürdürülebilirliğin, çevresel, sosyal ve yönetimsel olmak üzere üç ana ayağı var. Çevresel alanda karbon ayak izinin, zararlı atıkların azaltılması, sosyal tarafta ise bir işletmenin çalışanlarının ve toplumun onayını alması, yönetimsel süreçte de şeffaf ve dürüst muhasebe uygulamalarının sürdürülebilir olması gerekir. TKYD olarak bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da bu vesile ile bir kez daha belirtmek isterim.” derken;
MY Executive Kurucu Ortağı Müge Yalçın ise; “Bugün büyük bir dönüşüm yaşıyoruz ve risklerle birlikte fırsatları da beraberinde getiren bu dönüşümün iş dünyası üzerindeki etkileri inanılmaz. Şirketlerin geleceğine yön veren ve uzun vadede hissedarlarının yanı sıra parçası olduğu toplum için de sürekli ve kalıcı değer yaratmak misyonuyla hareket eden yönetim kurulları üzerinde yarattığı baskı da bir o kadar ağır. Böylesi dönemlerde; “doğru oluşturulmuş, güçlü yönetim kurulları” her zaman olduğundan daha kritik bir önem taşıyor. Şirketlerin sürdürülebilir başarısında belirleyici rol oynuyor. Çok iyi biliyoruz ki; güçlü yönetim kurulları, güçlü şirketler ve güçlü şirketler de güçlü bir ülke ekonomisi anlamına geliyor. Beşinci dönemini başarıyla tamamladığımız Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programımızın merkezinde de bu anlayış yer alıyor. “Güçlü yönetim kurullarıyla” ülkemizdeki şirketlerin sürdürülebilir başarısına katkı sağlamak. Şirketlerimizi, küresel ölçekte yaşanan bu büyük dönüşüme en üst seviyede hazırlamak. Bu anlayışla çıktığımız yolda; çok değerli iş liderleri, duayen profesyonel yöneticiler, ekonomi basınımızın kıymetli isimleri programımıza katkı sağladı. Bu katkının her dönem daha da arttığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve KUYDEM Müdürü Prof. Dr. Aylin Ataay Saybaşılı da, “Kurumsal Yönetimin şirketlerin sürdürülebilir başarıyı yakalaması açısından çok kritik bir öneme sahip olduğu anlayışı çerçevesinde Galatasaray Üniversitesi olarak bu alandaki faaliyetlerimizi Kurumsal Yönetim, Denetim ve Uyum Çalışmaları Araştırma Merkezi bünyesinde, KUYDEM’de sürdürmekteyiz. TKYD ve MY Executive ile birlikte KUYDEM olarak Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programına verdiğimiz destekle Kurumsal Yönetim anlayışının hayata geçirilmesinde önemli bir görev üstlenen yönetim kurullarının gelişimine katkı sağlayabildiğimiz için son derece mutluyuz. İyi yönetim, güçlü yönetim kurulları ve güçlü şirketler merkezimizin temel misyonunu oluşturmakta. Üniversite, sivil toplum ve iş dünyası iş birliğinin de güzel bir uygulaması olan bu programın, katılımcılara ve şirketlerimize büyük faydalar sağlamasını temenni ederek bu programda birlikte çalıştığımız tüm kurumlarımıza, katılımcılara, eğitmen ve mentorlarımıza teşekkürlerimizi ileterek iş birliklerimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.