başaramaz. Çünkü mercimek köftesi yaparken o aranan lezzeti yakalayabilmeniz için bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. ‘Nedir o püf noktalar’ diyenleri bekletmiyor ve hemen yanıtları aktarmaya başlıyoruz.
Mercimeği yıkama aşaması en önemli püf noktalardan biridir. Köfte yapmadan önce mercimekleri kesinlikle ovarak yıkamanız gerekiyor. Eğer mercimekleri akan suda ovarak yıkarsanız çok daha lezzetli olmalarını sağlarsınız. Aynı zamanda pişerken köpürmelerini de engellemiş olacaksınız. Mercimekleri yıkamadan önce suda bekletmeyin. Suda bekletirseniz lezzet kaybına neden olursunuz.
Enfes mercimek köftesi yapmanın püf noktalarından bir diğeri de sarımsak kullanmaktır. Pek çok kişi bu lezzeti yaparken sarımsak kullanmıyor. Oysa sarımsak mercimek köftesinin en önemli malzemelerinden biridir. Üstelik öyle yarım sarımsak da değil, en az 2 sarımsak kullanmanız lazım… Sadece sarımsağın bile mercimekli köftenin lezzetini nasıl değiştirdiğine çok şaşıracaksınız.
Tüm malzemelerin taze olması da önem verilmesi gereken detaylardan biridir. Özellikle de yeşilliklerin taze olması son derece önemlidir. Dolapta bir süre beklemiş olan yeşillikler her ne kadar bozulmuyor olsa da maalesef lezzet ve aroma kaybına uğruyor. Eğer lezzetiyle kendine hayran bırakan bir mercimekli köfte yapmak isterseniz taze yeşillikler kullanmanız şart!
Baharat konusu da en az taze yeşillik kullanmak kadar önemlidir. Mercimekli köfte bol miktarda baharat ile yapılması gereken yemeklerden biridir. Baharatı az kullanırsanız yavan bir tat elde edersiniz ve b da asla istemediğiniz bir durum! En az 3 farklı baharat kullanmaya özen gösterin. Önerimiz ise kimyon, kuru nane, pul biber ya da karabiber kullanmanız olacak. Ancak arzu ederseniz sevdiğiniz diğer baharatlardan da ekleyebilirsiniz.
Mercimekler piştiğinde içerisine ne kadar ince bulgur ekleyeceğiniz de önemli! Daha önce yaptığınız mercimekli köfteler cıvık kaldıysa bu defa bulguru biraz daha fazla ekleyin. Son olarak karışım hazır hale geldiğinde şekil verirken sıkmamanız olacak. Eğer karıştırırken ya da şekil verirken çok sıkarsanız mercimekli köfte sulanabilir ve kıvamını kaybedebilirsiniz. Daha fazla püf noktası öğrenmek isterseniz Yemek.com adresini hemen ziyaret edin.