İstanbul Bilgi Üniversitesi, yurt içi ve yurt dışından uluslararası alanda tanınmış 50 sanatçının farklı disiplinlerde ürettiği yapıtları “Öteki Hikâyeler” isimli sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Göç ve mültecilik kavramlarına dikkat çekmek amacıyla BİLGİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen sergi Koridoor Contemporary Art Programs, ArtHereIstanbul, Sanat Seninle Derneği, Göç Araştırmaları Derneği, Hayata Destek Derneği, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ve BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Denizhan Özer’in küratörlüğünde düzenlenen sergi, 16 Aralık 2021 – 7 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde göç ve mültecilik kavramını sanat üzerinden tartışmaya açıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi, 16 Aralık 2021 – 7 Şubat 2022 tarihleri arasında, farklı disiplinlerden uluslararası alanda tanınmış 50 sanatçının eserlerinin sergileneceği “Öteki Hikâyeler” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. BİLGİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Koridoor Contemporary Art Programs, ArtHereIstanbul, Sanat Seninle Derneği, Göç Araştırmaları Derneği, Hayata Destek Derneği, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ve BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen sergi, 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 16:30’da gerçekleştirilecek törenle açılacak. Sergi bir aydan uzun süre boyunca İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde tüm sanatseverlere açık olacak.
50 farklı sanatçının gözünden ötekilere dair hikâyeler
Günümüz dünyasında savaşların, çevre felaketlerinin, salgın hastalıkların, ekonomik krizlerin her alanda yarattığı etki ve değişim insanları başka ülkelere göç etmeye zorluyor. Zorunluluğun yarattığı bir durum olarak yaşadığı bölgeler ya da sınırların ötesine hareket eden insanların yaşadıkları büyük olumsuzluklar, güçlükler barındırsa da; her türlü zorluğa karşın yerini, yurdunu terk eden insanlar için bu hareket hayata olan bağlılık ve güzel bir gelecek hayalinin kararı olarak görülebilir. “Öteki Hikâyeler” sergisi, göç ve göçmen olgusuna dair sınır içi ve sınır ötesi farklı boyutları gündeme getirerek ötekilerin hikâyelerini sanatçıların gözünden anlatıyor.
BİLGİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi adına organizasyonunu Dr. Öğr. Üyesi Gülay Uğur Göksel’in, küratörlüğünü Denizhan Özer’in üstlendiği sergide sanatçıların resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, baskı resim, desen, video art, performans gibi farklı disiplinlerde ürettikleri yapıtları sergilenecek. Sanatçıların eserlerinin, akademisyenler ve etkinlik paydaşlarının yazılarının bir araya getirileceği bir sergi kitabı hazırlanacak.
Sergide Abel Korinsky, Adnan Jetto, Adviye Bal, Ahmet Umur Deniz, Ali Omar, Ali Raşit Karakılıç, Bahadır İşler, Baran Kamiloğlu, Berkan Baycan, Can Memişoğulları, Carol Turner, Corrine Silva, Deniz Pireci, Dilek Toluyağ, Elena Bellantoni, Ercan Ayçiçek, Fehim Güler, Fevzi Karakoç, Gizem Enuysal, Heather Brown, Hiba Aizouq, Iliko Zautashvili, Işıl Gönen, Jack Beattie, Jacque Crenn, Lale Duruiz, Levent Pınarcı, Mahmut Celayir, Martin Wohlwend, Mehdi Farzane, Morteza Khosravi, Mustafa Albayrak, Ömer Serkan Bakır, Özge Günaydın, Özkan Gencer, Paul Dunker Duyvis, Resul Aytemür, Rifaae Ahmad, Saghar Daeiri, Sema Özevin, Serina Tara, Stephan Twist, Tahir Ün, Tolga Boztoprak, Tuğrul Selçuk, Ufuk Uyanık, Yeşim Yıldız Kalaycıoğlu, Yıldız Doyran, Zahit Büyükişleyen ve Zeynep Yazıcı’nın eserleri yer alacak.