Sigara bağımlılığı sadece fiziksel değil, psikolojik ve sosyal etkileriyle de insan hayatını olumsuz etkileyen ciddi bir sağlık sorunu. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünya genelinde her yıl 8 milyondan fazla insan tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.
Psikolog Seher Tuncel, sigarayı bırakmanın sadece iradeyle değil, doğru yöntemler ve psikolojik destekle çok daha kolay hale gelebileceğini belirtiyor. Biorezonans terapisi gibi alternatif yöntemlerin, sigara bağımlılığıyla mücadelede destekleyici bir rol oynadığına dikkat çeken Tuncel, kişilerin bu süreçte hem fiziksel hem de psikolojik olarak desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.
Sigarayla Mücadelede Biorezonans Yöntemi
Sigara bağımlılığı, sadece nikotin eksikliğinin yarattığı etkilerle değil, aynı zamanda alışkanlık ve psikolojik bağımlılık nedeniyle de bırakılması zor bir davranış türü. Psikolog Seher Tuncel, sigara içmenin zamanla otomatikleştiğini ve kişinin günlük rutinine yerleştiğini söylüyor. Biorezonans terapisi, vücudun nikotinle olan bağını keserek sigara isteğini ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Biorezonans yöntemiyle sigara bağımlılığı tedavisinde cihaz kişinin içtiği sigaranın yaydığı elektromanyetik titreşimi tespit ediyor ve tersine çevirerek elektromanyetik sinyaller şeklinde elektrotlar aracılığıyla vücuda gönderiyor. Bu şekilde birbirinin tersi olan iki frekans birbirini yok ederek vücudun nikotinle tanışık olma durumunu ortadan kaldırmayı ve böylelikle kişinin sigara içme isteğini azaltmayı amaçlıyor.
Kimyasal ilaç kullanılmadan ve yan etki oluşturmadan uygulanan biorezonans terapisi, sigara bırakmak isteyenler için alternatif bir çözüm sunuyor. Başarı oranları oldukça yüksek olan bu yöntemle ilk seansta sigarayı bırakma oranı yüzde 85’e ulaşırken, ikinci seansın ardından bu oran yüzde 90’a kadar çıkabiliyor. Tedavi, kişinin sigarayı bırakma sürecini desteklemek için genellikle iki seans şeklinde uygulanıyor. Tedavinin etkinliğini arttırmak amacıyla 4-7 gün içerisinde ikinci seans yapılıyor. Yoğun bağımlılığı olan kişilerde uzman değerlendirmesiyle üçüncü seans da uygulanabiliyor.
Uzmanından Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Öneriler
Sigarayı bırakmayı düşünen kişiler için bu sürecin hem fiziksel hem de psikolojik olarak yönetilmesi gerektiğini belirten Psikolog Seher Tuncel, bu noktada sigara içme isteğini tetikleyen unsurların fark edilmesinin önemine dikkat çekiyor. Tuncel, sigarayı bırakma sürecinde kişinin kendini olası zorlayıcı durumlara karşı hazırlaması gerektiğini belirterek şunları söylüyor; “Sigarayı bıraktıktan aylar ya da yıllar sonra bile aniden içme isteği gelebilir. Burada önemli olan, kişinin bu isteği nelerin tetiklediğini bilmesi ve bu durumlara karşı önlem almasıdır. Tekrar sigaraya başlamamak için öncelikle sigarayı bırakma nedenlerinizi hatırlayın. Başka bir şeyle meşgul olmak sigara isteğinizi azaltabilir. Örneğin; dişlerinizi fırçalamak, su içmek, sakız veya karanfil çiğnemek, yürüyüş yapmak ya da derin nefes egzersizleri yapmak gibi yöntemler, sigara içme dürtünüzü kontrol etmenize yardımcı olabilir.”
Biorezonans ile Sigarayı Bırakanların Deneyimleri
Biorezonans yöntemiyle sigarayı bırakan birçok kişi, sürecin oldukça rahat ve hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtiyor. Uzun yıllar sigara içen ve bırakmayı başaramayan kişiler, bu yöntemin ardından sigaraya olan isteğin tamamen kaybolduğunu söylüyor.
Bir kullanıcı deneyimini şu sözlerle anlatıyor: “Sigarayı uzun yıllardır keyifle içen biriydim ve bırakmanın benim için imkânsız olduğunu düşünüyordum. İlk seanstan sonra mucizevi bir şekilde sigaraya karşı isteğim yok oldu. Şimdi hem daha rahat nefes alıyorum hem de sigaraya harcadığım parayla kendime farklı şeyler alabiliyorum.”
Sigarayı Bırakmanın Tam Zamanı
9 Şubat Sigara Bırakma Günü vesilesiyle Psikolog Seher Tuncel, bağımlılığı sonlandırmak isteyen herkesin doğru destekle bu süreci başarıyla tamamlayabileceğini vurguluyor. “Bir kereden bir şey olmaz” düşüncesine kapılmadan sigarasız bir hayata adım atılması gerektiğini hatırlatıyor. Biorezonans terapisi, ilaçsız ve yan etkisiz bir yöntem olarak sigarayı bırakma sürecini daha kolay hale getiriyor.