Zəfəran Restaurant Azerbaycan lezzetleriyle iftar davetlerinin vazgeçilmez adresi oluyor

17 Haziran 2017 Cumartesi 13:00
12
14
16
18

Azerbaycan mutfağının en özgün lezzetlerini muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde sunan Zəfəran Restaurant, Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken özel iftar menüsüyle büyük ilgi görüyor. Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında yer alan restoran, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden en iddialı mekan olarak öne çıkıyor.

Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da en iddialı şekilde temsil eden Zəfəran Restaurant, Ramazan ayının son günlerinde en özel lezzetlerden oluşturulan iftar menüsü ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Genç ve yetenekli executive şef Ramin Nuriyev, geleneksel Azerbaycan mutfağının inceliklerini yansıtan iftar menüsünü hazırlarken çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi. “Dukka” baharatlı manda yoğurt, ajwa, sukkari, salaatin hurma çeşitleri, Azerbaycan peynir tabağı, düşbere çorbası gibi başka yerde zor bulunur otantik tatlar ile başlayan bu zengin iftar menüsü, Azerbaycan mutfağına özgü levengi (tavuk), dana tandır ve sır - dağ (levrek) olmak üzere üç farklı ana yemek seçeneği ile devam ediyor. Kişi başı 150 TL fiyatla sunulan bu özel iftar menüsünün tamamlayıcısı ise Azerbaycan sofralarının vazgeçilmezi olan birbirinden lezzetli hamur işleri ve geleneksel çay sofrası. Çay ritüeline, feyhua (Azerbaycan’a özgü bir meyve), kayısı, vişne, çilek, böğürtlen, zeytin gibi meyvelerden yapılan mürebbe adı verilen çeşitli reçeller, kuru yemiş ve meyvelerle çeşitli yöresel hamur işleri eşlik ediyor.

İHTİŞAMLI İSTANBUL MANZARASI EŞLİĞİNDE ARTİZAN İFTAR SOFRALARI

Fenerbahçe burnundan başlayıp tarihi yarımadayı, Prens adalarını ve Yeşilköy sahiline kadarki şeridi gören, muhteşem deniz manzaralı Zəfəran Restaurant, haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında hem otel misafirlerini hem de dışarıdan gelecek misafirlerini ağırlıyor. Azerbaycan ve Anadolu’nun zengin coğrafyasından beslenen Zəfəran Restaurant’ta malzemeler bizzat üreticisinden temin ediliyor. Yiyeceklerin mevsiminde yenmesine çok önem verildiği için artizan ve sürdürülebilir ürünlerle hazırlanan yemeklerin sunulduğu restoranda israftan kaçınma öncelik taşıyor. Başka hiçbir restoranda kolay kolay rastlanmayacak çeşitlilikteki geleneksel Azerbaycan yemeklerinden oluşan özel iftar menüsüne Azerbaycan, Osmanlı ve Anadolu’nun ferahlatıcı şerbetlerinin yanı sıra taze meyve suları ve alkolsüz kokteylleri eşlik ediyor.

ANTİKA TABAKLARDA İDDİALI SUNUMLAR

Zəfəran’ın yemekleri kadar dekorasyonu da oldukça iddialı. Ramazan ayının mistik atmosferini tamamlar nitelikteki Türk ağaç işçiliğinin nadide örnekleri, kehribar renkli kristal aydınlatmaları, geleneksel el sanatlarının dokunuşları ve Azerbaycan’ın önemli ressamlarının orijinal tabloları ile Zəfəran Restaurant, görkemli ve eşsiz bir mekana dönüşmüş durumda. Yemeklerin Azerbaycan seramik sanatının en nadide örneklerinden yüz yıllık antika tabak ve çanaklarda servis edilmesi ise Zəfəran Restaurant’ın sunduğu iftar deneyimini özgün kılıyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak