Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi

12 Nisan 2018 Perşembe 17:00
12
14
16
18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve SANKO Holding işbirliğiyle düzenlenen “Yönetim Kariyer Zirvesi”nde, gastronomi alanında önemli başarılara imza atmış isimlerden Şefler Ömür Akkor, Ebru Baybara ve Doğa Çitçi buluştu.

Gaziantep Üniversitesi Yönetim Kariyer Topluluğu tarafından organize edilen GAÜN Mavera Kongre Merkezi’ndeki “Yönetim Kariyer Zirvesi” programında birbirinden değerli konukların katılımlarıyla girişimcilik, kariyer, meslek seçimi üzerine konuşuldu.

Panelde konuşan Şef Ömür Akkor, “Türklere Türkiye’yi övüyoruz. Batılılaşmaya, bizim başkası olmaya ihtiyacımız yok. Hikayeniz olursa her zaman temsil edilirsiniz. Gaziantep’in de bir hikayesi ve geçmişi var, var olan kültürün yaşatılması gerekir, bu toprakların kıymeti bilinmelidir. Gıda ürünleri, yemekler ve yemek kültürü gibi bir gücümüz varken kimse bizimle yarışamaz” dedi.

Profesyonel turist rehberi olarak başlayan şef Ebru Baybara ise, “Geleneksel hikayeler benim hikayem” diyerek yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı.

Baykara, insanın hayatını, çevresini çok iyi gözlemlemesi gerektiğini söyleyerek “Hayatınızda bir amacınız olsun. Paylaşma mutfakta ve masada başlar. 18 yıl önce Mardin’e turizm yapmak için gittim, şehrin tek restoranındaki yemekleri beğenmeyen Alman turist grubunu evinde ağırlamak zorunda kaldım. Grubun tattıkları yemekleri beğenmesi üzerine, yemek yapan kadınları bir araya getirerek bugünkü restoranını açtım.

Baykara, Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde finale kalan ilk Türk olarak kendisini duyuran ve kadınlara destek olmak adına başlattığı projelerle 99 yılında 11bin iken yapmış olduğu farkındalıklarla 2014 yılında 200 bin ziyaretçiye ulaştığının altını çizdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi, Gaziantep’e geldiğinde Gaziantep yemek kültürünün ne kadar geniş olduğunu öğrendiğini ve bu doğrultuda neler yapabileceğini düşündüğünü anlattı.

Gaziantep yemeklerini öğrenmeden Gaziantep’te başarılı olmanın çok zor olduğunu belirten Çitçi, “Geldiğiniz yerde kalabilmeniz için işini severek yapmanız lazım. Ağır ağır çıkacaksın basamakları, ağır ağır çıkacaksın ki çıktığın yerde tutunabilesin” dedi

Çitçi, Dünya’nın hiçbir yerinde olmayan lezzetlere sahip olan Gaziantep mutfağının vizyon sahibi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in önderliğinde hakkettiği noktaya geldiğini belirtti.

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!