Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi

12 Nisan 2018 Perşembe 17:00
12
14
16
18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve SANKO Holding işbirliğiyle düzenlenen “Yönetim Kariyer Zirvesi”nde, gastronomi alanında önemli başarılara imza atmış isimlerden Şefler Ömür Akkor, Ebru Baybara ve Doğa Çitçi buluştu.

Gaziantep Üniversitesi Yönetim Kariyer Topluluğu tarafından organize edilen GAÜN Mavera Kongre Merkezi’ndeki “Yönetim Kariyer Zirvesi” programında birbirinden değerli konukların katılımlarıyla girişimcilik, kariyer, meslek seçimi üzerine konuşuldu.

Panelde konuşan Şef Ömür Akkor, “Türklere Türkiye’yi övüyoruz. Batılılaşmaya, bizim başkası olmaya ihtiyacımız yok. Hikayeniz olursa her zaman temsil edilirsiniz. Gaziantep’in de bir hikayesi ve geçmişi var, var olan kültürün yaşatılması gerekir, bu toprakların kıymeti bilinmelidir. Gıda ürünleri, yemekler ve yemek kültürü gibi bir gücümüz varken kimse bizimle yarışamaz” dedi.

Profesyonel turist rehberi olarak başlayan şef Ebru Baybara ise, “Geleneksel hikayeler benim hikayem” diyerek yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı.

Baykara, insanın hayatını, çevresini çok iyi gözlemlemesi gerektiğini söyleyerek “Hayatınızda bir amacınız olsun. Paylaşma mutfakta ve masada başlar. 18 yıl önce Mardin’e turizm yapmak için gittim, şehrin tek restoranındaki yemekleri beğenmeyen Alman turist grubunu evinde ağırlamak zorunda kaldım. Grubun tattıkları yemekleri beğenmesi üzerine, yemek yapan kadınları bir araya getirerek bugünkü restoranını açtım.

Baykara, Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde finale kalan ilk Türk olarak kendisini duyuran ve kadınlara destek olmak adına başlattığı projelerle 99 yılında 11bin iken yapmış olduğu farkındalıklarla 2014 yılında 200 bin ziyaretçiye ulaştığının altını çizdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi, Gaziantep’e geldiğinde Gaziantep yemek kültürünün ne kadar geniş olduğunu öğrendiğini ve bu doğrultuda neler yapabileceğini düşündüğünü anlattı.

Gaziantep yemeklerini öğrenmeden Gaziantep’te başarılı olmanın çok zor olduğunu belirten Çitçi, “Geldiğiniz yerde kalabilmeniz için işini severek yapmanız lazım. Ağır ağır çıkacaksın basamakları, ağır ağır çıkacaksın ki çıktığın yerde tutunabilesin” dedi

Çitçi, Dünya’nın hiçbir yerinde olmayan lezzetlere sahip olan Gaziantep mutfağının vizyon sahibi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in önderliğinde hakkettiği noktaya geldiğini belirtti.

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı