Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor

20 Eylül 2018 Perşembe 09:00
12
14
16
18

İZMİR’İN İLK GASTRONOMİ FESTİVALİ GASTROFEST GÖÇ TEMASI İLE YOLA KOYULUYOR

Boyoz, kumru, kuzu etli şevketi bostan, şambali gibi kendine özgü lezzetlere sahip olan İzmir’de nihayet güçlü ve çok kültürlü yapısını yansıtacak bir “gastronomi” festivali düzenleniyor.

21 Ekim tarihinde, tarihi tren garında yapılacak olan “İzmir GastroFest” yerli ve yabancı ünlü şefleri buluştururken, farklı panellerde gündemin en sıcak konusu olan “Göç” temasını işleyecek.

Metro’nun ana sponsorluğunda, Öztiryakiler, Birlikte Güzeliz, Çimstone, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınar, Şölen Çikolata, Şekerbank gibi kurumların ve markaların desteklediği; THY’nın ulaşım, Hürriyet Gazetesi’nin medya sponsorluğunu üstlendiği “İzmir Gastrofest”e yurt içinde ve dışından ünlü şefler, yemek yazarları, akademisyenler katılıyor. Yunanistan’ın “mutfak kraliçesi” ve en tanınmış şeflerinden Argiro Barbarigou da konuklar arasında.

Festival ziyaretçileri Mürver, Nicole, Neolokal, Toi, Ent, Cantinary, Balmumu, Seçkin Et, Pizza Locale ve Murano’s gibi İstanbul ve İzmir’in ünlü lokantalarının lezzetlerini tadabilecekler.

Güne boyoz, söğüş, kumru, gevrek gibi lezzetlerle başlayacak ziyaretçiler “Göç İle Şekillenen İzmir Mutfağı” panelinde Müge Akgün moderatörlüğünde; Ahmet Örs, Nedim Atilla, Vedat Başaran, Haluk Özyavuz, Ahmet Güzelyağdöken gibi konunun uzmanlarını dinleme fırsatı bulacak.

İzmirli şarap üreticileri Can Ortabaş (Urla Şarapçılık), Reha Öğünlü (Urlice) Enis Güner (Sevilen), Ali Boz (Lucien Arkas Şarapları) ve Vedat Başaran bölgenin şaraplarını Bülent Akgerman moderatörlüğünde konuşacaklar.

İzmir Gastrofest’in konukları ve konuşmacıları arasında Parabere Form’un kurucusu, gastronomi dünyasının en etkili kadınlarından, yeme-içme yazarı Maria Canabal, yemek sosyolojisi konusunda uzman Profesör Dr. Zafer Yenal, Prof. Dr. Biray Kolluoğlu, Saffet Emre Tonguç, marka pazarlama uzmanı Lisa Donoghue gibi ünlü isimler var.

Aylin Yazıcıoğlu, Şemsa Denizel, Yılmaz Öztürk, Osman Sezener, Murat Bozok, Jale Balcı, İsrailli şef Moshe Basson ve “mutfakta yepyeni, orijinal bir ses, bir hikâye anlatıcısı” diye tarif edilen Ukrayna asıllı Olia Hercules gibi ünlü isimlerle “workshop”lar lezzet tutkunları için kaçırılmayacak fırsatlar.

Deniz Alphan’ın ses getiren belgeseli “Kaybolan Bir Dil, Kaybolan bir Mutfak” ile Dünya’nın en iyi restoranlarından sayılan El Celler De Can Roca’nın sahibi Roca Kardeşlerin Türk Mutfağını keşif hikayesi olan Turkish Way filmleri de İzmir Gastrofest kapsamında gösterilecek.

Yemek tadımlarının yanı sıra, peynir, şarap tadımlarının yapılacağı, Almanya’nın önde gelen peynir uzmanlarından Ursula Heinzelmann’ın İzmir bölgesi şaraplarını ve peynirlerini eşleştireceği İzmir Gastrofestin bir diğer sürprizi de Amerikalı ünlü saksafon efsanesi Ricky Ford. Fort, ünlü pianist Ali Perret, Can Kozlu, İmer Demirer, Matt Hall birlikte sahne alacak. Hiç kuşku yok, utulmayacak bir caz konserine imza atacaklar.

Ford’un, gastronomi festivalinde mutfağa girip annesinin ‘Fish Cake’ni, Ali Perret’in mürekkepli kalamarını yapması da ihtimal dahilinde! Festival Birlikte Güzeliz’in sürpriz sanatçısı ile düzenleyeceği After Party’si ile sona erecek…

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Pinkberry’de Yepyeni Ek Lezzetler: Bobajoy ve Türk Kahvesi
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı