Yerli Kırmızı mercimekle ramazanda sağlıklı ve formda kalın!..

05 Haziran 2017 Pazartesi 19:00
12
14
16
18

Sofralarımızın vazgeçilmezi mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Orucun mutlaka çorba ile açılması gerektiğini kaydeden beslenme uzmanlarının ramazan için tavsiyesi ise yerli kırmızı mercimekten yapılan ev yapımı çorba.

Beslenme alışkanlıklarının ciddi bir şekilde değiştiği Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermesi gerekiyor. Bu nedenle iftar ve sahur sofralarında yemeklerin ağır olmamasına sağlık açısından dikkat edilmelidir. Özellikle mideyi yormayan besin değeri yüksek gıdalara ağırlık verilmelidir. Tüm gün açlık ve susuzluğun ardından iftar sofrasında bulunması gereken en önemli besin grubu da çorbadır. Özellikle yüksek besin değerine sahip yerli kırmızı mercimeğin vücuda ve zihne güç verdiği biliniyor. 

Kalp sağlığını koruyor

Çorbanın yanı sıra salatalarda, yemeklerde de rahatlıkla kullanılan mercimeğin mutlaka ramazan sofralarında bulundurulmasını tavsiye eden Duru Bulgur Beslenme ve Diyet Uzmanı Seçil Kenar, şunları söyledi;


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı
» Kocaeli’de 1000 çeşit yemek var
» Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu
» Bal, ham haliyle güzel…
» Aydan Üstkanat’ın seçtiği “Sanal Alemin En İyileri” pikan cevizli lezzetlerle hünerlerini sergiledi
» Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar