Yerli Kırmızı mercimekle ramazanda sağlıklı ve formda kalın!..

05 Haziran 2017 Pazartesi 19:00
12
14
16
18

Sofralarımızın vazgeçilmezi mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Orucun mutlaka çorba ile açılması gerektiğini kaydeden beslenme uzmanlarının ramazan için tavsiyesi ise yerli kırmızı mercimekten yapılan ev yapımı çorba.

Beslenme alışkanlıklarının ciddi bir şekilde değiştiği Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermesi gerekiyor. Bu nedenle iftar ve sahur sofralarında yemeklerin ağır olmamasına sağlık açısından dikkat edilmelidir. Özellikle mideyi yormayan besin değeri yüksek gıdalara ağırlık verilmelidir. Tüm gün açlık ve susuzluğun ardından iftar sofrasında bulunması gereken en önemli besin grubu da çorbadır. Özellikle yüksek besin değerine sahip yerli kırmızı mercimeğin vücuda ve zihne güç verdiği biliniyor. 

Kalp sağlığını koruyor

Çorbanın yanı sıra salatalarda, yemeklerde de rahatlıkla kullanılan mercimeğin mutlaka ramazan sofralarında bulundurulmasını tavsiye eden Duru Bulgur Beslenme ve Diyet Uzmanı Seçil Kenar, şunları söyledi;


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri”nde Bu Ayın Yıldızları: Bal, Enginar, Karadut ve Çilek
» Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler
» Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe
» Bir fincan papatya çayı alır mısınız?
» Beyaz Bosphorus yemeklerinde iddialı mekanlar arasında
» Kuzunun en değerli parçası
» Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli pastanın adresi: “Hadi Ham Yap”
» Melocan, bu ay Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde!
» Donut’un mutlulukla bir ilgisi olmalı...
» Ege’nin İki Yakası Ege geceleri’nde bir araya geliyor
» Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
» Eşsiz lezzetteki dondurmaların tek ihtiyacı
» Yaz sıcağında en özel lezzet dondurmanın Shake Shack hali; Custard ve Concrete
» Le Pain Quotidien’den Chia Parfe
» Yemekte denge mutfağı’ndan dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler
» Ülker Nissin Yıldız tesislerini OBA devraldı
» Bu kazan İzmir için kaynıyor
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı