Yerli Kırmızı mercimekle ramazanda sağlıklı ve formda kalın!..

05 Haziran 2017 Pazartesi 19:00
12
14
16
18

Sofralarımızın vazgeçilmezi mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Orucun mutlaka çorba ile açılması gerektiğini kaydeden beslenme uzmanlarının ramazan için tavsiyesi ise yerli kırmızı mercimekten yapılan ev yapımı çorba.

Beslenme alışkanlıklarının ciddi bir şekilde değiştiği Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermesi gerekiyor. Bu nedenle iftar ve sahur sofralarında yemeklerin ağır olmamasına sağlık açısından dikkat edilmelidir. Özellikle mideyi yormayan besin değeri yüksek gıdalara ağırlık verilmelidir. Tüm gün açlık ve susuzluğun ardından iftar sofrasında bulunması gereken en önemli besin grubu da çorbadır. Özellikle yüksek besin değerine sahip yerli kırmızı mercimeğin vücuda ve zihne güç verdiği biliniyor. 

Kalp sağlığını koruyor

Çorbanın yanı sıra salatalarda, yemeklerde de rahatlıkla kullanılan mercimeğin mutlaka ramazan sofralarında bulundurulmasını tavsiye eden Duru Bulgur Beslenme ve Diyet Uzmanı Seçil Kenar, şunları söyledi;


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Wish More Hotel Istanbul mutfağından kestane kokuları yükseliyor!
» Fındık ve bademin karamelle dansı
» Yüksek miktarda kahve tüketimi yaşam süresi ile nasıl ilişkili?
» Sevilen İtalyan lezzetleri Gina’nın yenilenen menüsünde!
» “Habercilerden yeni yıl sofraları”
» Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final
» Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hindi ve Tavuk eti
» Her ikisinde de "göç öyküsü" var
» Yılbaşının en tatlı hediyesi
» Sedef İybar’dan Şık Yılbaşı Sofraları için İpuçları
» Tropicana ile Yerel Lezzetler işe buluştu
» Birbirinden lezzetli çikolatalar ile yeni yıla tatlı bir başlangıç yapın
» Yılbaşı coskusunu sway hotels’de yaşayın
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…