Yerli Kırmızı mercimekle ramazanda sağlıklı ve formda kalın!..

05 Haziran 2017 Pazartesi 19:00
12
14
16
18

Sofralarımızın vazgeçilmezi mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Orucun mutlaka çorba ile açılması gerektiğini kaydeden beslenme uzmanlarının ramazan için tavsiyesi ise yerli kırmızı mercimekten yapılan ev yapımı çorba.

Beslenme alışkanlıklarının ciddi bir şekilde değiştiği Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermesi gerekiyor. Bu nedenle iftar ve sahur sofralarında yemeklerin ağır olmamasına sağlık açısından dikkat edilmelidir. Özellikle mideyi yormayan besin değeri yüksek gıdalara ağırlık verilmelidir. Tüm gün açlık ve susuzluğun ardından iftar sofrasında bulunması gereken en önemli besin grubu da çorbadır. Özellikle yüksek besin değerine sahip yerli kırmızı mercimeğin vücuda ve zihne güç verdiği biliniyor. 

Kalp sağlığını koruyor

Çorbanın yanı sıra salatalarda, yemeklerde de rahatlıkla kullanılan mercimeğin mutlaka ramazan sofralarında bulundurulmasını tavsiye eden Duru Bulgur Beslenme ve Diyet Uzmanı Seçil Kenar, şunları söyledi;


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Gaziantep’te "Zahire Kültürü
» Şehrin Gözde Mekanı Cloud 34, Yeni Sezona Ünlülerle ‘Merhaba’ Dedi
» Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor