Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor

11 Eylül 2017 Pazartesi 13:00
12
14
16
18

Şarap eşliğinde yemek yemeyi sevenlerin, yemeğin lezzetine ulaşması için olmazsa olmaz bazı kurallar bulunuyor. Yemekle uyum içerisinde içilmesi gereken şarap, doğru yemek ile eşleştirildiğinde yeni tatlar keşfedilmesini sağlıyor. Yemeğin içeriği, baharatları ve aroması ise doğru şarap seçimine rehberlik ediyor. Yemek-şarap denklemini kurarken, öncelikle damağınızın algıladığı; tuzlu, tatlı, acı ve ekşi tatların belirlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Doğru yemek ve şarap eşleştirmesi birçok kişinin kafasını karıştıran bir durum. Seçkin yemeklerin vazgeçilmez içkisi şarabın, yemeğin tadı ile uyum içerisinde olmasını sağlayan bazı detaylar bulunuyor. Yemeğin lezzetine varmanın yolu ise, yediğiniz yemeğin tadını ortaya çıkaran, içerdiği baharatların aromasını dengeleyen şarapları seçmekten geçiyor. Bunun için de öncellikle damak zevkinin geliştirilmesi ve şarap tadımları yapılması tavsiye ediliyor. Doğru şarap tercihi yemeği daha lezzetli yaparken, yeni tatların keşfedilmesine de yardımcı oluyor.

Hangi Yemekle Hangi Şarap İçilmeli?

İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilerek, “Ospitalità Italiana” ödülü alan La Mia Luce’nin İşletme Müdürü Abdullah Ardal doğru şarap seçimi konusunda ipuçları vererek, “Şarap eşliğinde en çok tüketilen yemeklerin başında kırmızı et, beyaz et ve balık geliyor. Yemek eşliğinde tercih edilen şarap, yemeğin lezzetini ortaya çıkardığı için oldukça önemli bir hal alıyor. Kırmızı şaraplarının lezzeti genellikle kuru maddelerin yoğun oluşu nedeniyle, ağır ya da ekşi ve mayhoş özelliktedir. Bu şarabın bol baharatlı yiyecekler, biftek, ördek eti, kaz eti ve makarnalarla tüketilmesi uygundur. Beyaz şarapların da içeriğindeki yoğun olan kuru maddelere rağmen çok daha hafiftir. Ekşi veya tatlı ve güzel kokulu olurlar. Tavuk, hindi, balık, kabuklu deniz mahsulleri ve dana eti ile tüketilmesi tavsiye edilir” önerilerinde bulundu.

Şarap Tüketiminde Dengeleyici Bir Lezzet

Yemek bittikten sonra şarap içmeye devam edilecekse genellikle bir peynir tabağının tercih edildiğini belirten Ardal“Şarabın yanında peynir tabağı servis edilmesinin sebebi; peynirin acı şarapları daha az acı, tatlı şarapları daha az tatlı, asitli şarapları daha az asitli hissettirdiği için dengeleyici olmasıdır. Peynirler eğer çok yağlı ve aşırı tuzlu değilse şarapla uyumludur” dedi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe