Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final

27 Aralık 2017 Çarşamba 10:00
12
14
16
18

Urla Belediyesi ve Urla Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Aşçılık Kursu” 11 ay süren 2 bin 200 saatlik eğitimini tamamladı. Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı mezuniyet yemeği URİT Sosyal Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti. Sertifikalı aşçılar, mezuniyet törenlerini birbirinden lezzetli yemekler, salatalar ve tatlılarla gerçekleştirdi.

Her gün Urla Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda eğitime gelen kursiyerler, hijyenden, iş kıyafetine, meslek etiğinden, diksiyona, besin ögelerinden, porsiyonlamaya kadar geniş bir eğitim aldılar.

Çorbalar, soslar, deniz ürünleri, sebze yemekleri, et yemekleri, salatalar, makarnalar, pilavlar, geleneksel Türk mutfağına özgü yemekler, tatlılar ve uluslararası mutfaklarda pişirilen yemeklerden örnekleri öğrenen kursiyerler becerilerini geliştirdiler.

İkincilik Ödülü’ne plaket

Fatma Betül Batur Ünay’ın eğittiği Aşçılar Okulu kursiyerlerinden Işık Sayınar kursiyerlerin arasında önemli bir ödül de aldı. İzmir Fuar Alanı’nda yapılan Gastronomi Kongresi’nde “Egeli Kibbe” adını verdiği yemekle özgün yemek kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Işık Sayıner’i kutlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendisine bir teşekkür plaketi verdi. Başkan Uyar, çok ciddi bir yarıştan gümüş madalya ile çıkan Sayıner’i kutladı, “Bu kursun mezunları profesyonel anlamda önemli kazanımlar elde ettiler” dedi. Kursiyerler Kaymakam Önder Can’a da çiçek vererek teşekkür ederken, hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri konuklara ikram ettiler.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Wish More Hotel Istanbul mutfağından kestane kokuları yükseliyor!
» Fındık ve bademin karamelle dansı
» Yüksek miktarda kahve tüketimi yaşam süresi ile nasıl ilişkili?
» Sevilen İtalyan lezzetleri Gina’nın yenilenen menüsünde!
» “Habercilerden yeni yıl sofraları”
» Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hindi ve Tavuk eti
» Her ikisinde de "göç öyküsü" var
» Yılbaşının en tatlı hediyesi
» Sedef İybar’dan Şık Yılbaşı Sofraları için İpuçları
» Tropicana ile Yerel Lezzetler işe buluştu
» Birbirinden lezzetli çikolatalar ile yeni yıla tatlı bir başlangıç yapın
» Yılbaşı coskusunu sway hotels’de yaşayın
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!