Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final

27 Aralık 2017 Çarşamba 10:00
12
14
16
18

Urla Belediyesi ve Urla Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Aşçılık Kursu” 11 ay süren 2 bin 200 saatlik eğitimini tamamladı. Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı mezuniyet yemeği URİT Sosyal Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti. Sertifikalı aşçılar, mezuniyet törenlerini birbirinden lezzetli yemekler, salatalar ve tatlılarla gerçekleştirdi.

Her gün Urla Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda eğitime gelen kursiyerler, hijyenden, iş kıyafetine, meslek etiğinden, diksiyona, besin ögelerinden, porsiyonlamaya kadar geniş bir eğitim aldılar.

Çorbalar, soslar, deniz ürünleri, sebze yemekleri, et yemekleri, salatalar, makarnalar, pilavlar, geleneksel Türk mutfağına özgü yemekler, tatlılar ve uluslararası mutfaklarda pişirilen yemeklerden örnekleri öğrenen kursiyerler becerilerini geliştirdiler.

İkincilik Ödülü’ne plaket

Fatma Betül Batur Ünay’ın eğittiği Aşçılar Okulu kursiyerlerinden Işık Sayınar kursiyerlerin arasında önemli bir ödül de aldı. İzmir Fuar Alanı’nda yapılan Gastronomi Kongresi’nde “Egeli Kibbe” adını verdiği yemekle özgün yemek kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Işık Sayıner’i kutlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendisine bir teşekkür plaketi verdi. Başkan Uyar, çok ciddi bir yarıştan gümüş madalya ile çıkan Sayıner’i kutladı, “Bu kursun mezunları profesyonel anlamda önemli kazanımlar elde ettiler” dedi. Kursiyerler Kaymakam Önder Can’a da çiçek vererek teşekkür ederken, hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri konuklara ikram ettiler.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor