Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final

27 Aralık 2017 Çarşamba 10:00
12
14
16
18

Urla Belediyesi ve Urla Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Aşçılık Kursu” 11 ay süren 2 bin 200 saatlik eğitimini tamamladı. Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı mezuniyet yemeği URİT Sosyal Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti. Sertifikalı aşçılar, mezuniyet törenlerini birbirinden lezzetli yemekler, salatalar ve tatlılarla gerçekleştirdi.

Her gün Urla Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda eğitime gelen kursiyerler, hijyenden, iş kıyafetine, meslek etiğinden, diksiyona, besin ögelerinden, porsiyonlamaya kadar geniş bir eğitim aldılar.

Çorbalar, soslar, deniz ürünleri, sebze yemekleri, et yemekleri, salatalar, makarnalar, pilavlar, geleneksel Türk mutfağına özgü yemekler, tatlılar ve uluslararası mutfaklarda pişirilen yemeklerden örnekleri öğrenen kursiyerler becerilerini geliştirdiler.

İkincilik Ödülü’ne plaket

Fatma Betül Batur Ünay’ın eğittiği Aşçılar Okulu kursiyerlerinden Işık Sayınar kursiyerlerin arasında önemli bir ödül de aldı. İzmir Fuar Alanı’nda yapılan Gastronomi Kongresi’nde “Egeli Kibbe” adını verdiği yemekle özgün yemek kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Işık Sayıner’i kutlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendisine bir teşekkür plaketi verdi. Başkan Uyar, çok ciddi bir yarıştan gümüş madalya ile çıkan Sayıner’i kutladı, “Bu kursun mezunları profesyonel anlamda önemli kazanımlar elde ettiler” dedi. Kursiyerler Kaymakam Önder Can’a da çiçek vererek teşekkür ederken, hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri konuklara ikram ettiler.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı