Urla Ot Bayramı’na neşeli açılış

24 Mart 2018 Cumartesi 19:00
12
14
16
18

Geleneksel “Mart Dokuzu Urla Ot Festivali” şenlikli bir açılış ile başladı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 8. Kez düzenlenen ot festivaliyle Urla’nın zengin coğrafyasının sunduğu leziz ve sağlıklı otlarını tanıma ve tanıtma imkanı bulduklarını söyledi, “Sağlıklı nesiller için tarihten ve geleneklerimizden gelen  ot kültürünü genç nesillere aktarmalıyız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Urla Sanat Sokağı’nda gerçekleşen Festival Yürüyüşü’ne “Urla Doğal Sofra Gönüllüleri” üyeleri ve Urlalılar katıldı. Şarkılar ve Marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından Urla Belediyesi Eski Tamirane Binası’nda açılış töreni gerçekleşti. Festival düzenleme Komitesi Üyesi Doığal Sofra Gönüllüleri Başkanı Bilge Bengisu Ögünlü yaptığı konuşmada, “Harika bir coğrafyada yaşıyoruz. Yıllar önce otları tanımak için başlattığımız şenlik bugün önemli bir noktaya ulaştı. Urla’daki var olan zengin ot kültürünü koruyup yaşatmalıyız” dedi.

Zengin kültürümüz var

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise yaptığı konuşmada, katılımcılara tekekkür etti, “Güçlü tarihi, huzur dolu coğrafyası ve bereketli topraklarıyla bizlere farklı kültür ve geleneklerin mirasını yaşatan Urla’ya hoş geldiniz. Bu topraklar özel, kıymetli, bereketli. Bize düşen görev bu bereketi korumak, verimi arttırmak, kıymeti bilmek. Yerel yönetim olarak elimizden geleni yapıyor, mücevherimizi parlatmaya devam ediyoruz” dedi. Uyar, Yarımada bölgesinde “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” kapsamında çalışmalar yaptıklarını anımsattı şöyle konuştu:

“Kültür, sanat, tarih gibi marka değerlerimizin yanı sıra tarımsal faaliyetlerimiz ve gastronomi de oldukça öne çıkan özelliklerimiz arasında. Çünkü Urla, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve hali hazırda çok çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı bir mozaik. Yani mutfak kültürümüz oldukça zengin.Biz bu yüzden gastronomi turizmine önem veriyoruz. Çünkü bölgemize özgü yemeklerin sunulması bizim kültürel kimliğimizi ve mirasımızı yansıtmakla kalmıyor,  yerel kalkınmaya, sürdürülebilir tarımsal faaliyetlerin ve yemek endüstrisinin oluşmasına da olanak sağlıyor.”

Şefler sahnede

Ot Bayramı’nın ilk gününde şefler Handan Kaygusuzer ile Yunur Emre Akkor, konuklara bu yıl festivalin teması olan Gelincik çiçeğinden “Çalkama” yaptılar. Ardından, gelincik şurubundan bir tatlı ve mutfak atölyeleri sunumu büyük ilgi gördü.

Ot toplanacak

 

Festivalin yarın ( 25 Mart Pazar) günü Özbek Köyü’nde yapılacak ikinci gününde ise köyde ot toplama etkinliği düzenlenecek. Festivale katılmak isteyenler için Pazar günü saat 10.30’da Urla Cumhuriyet Meydanı’ndan Özbek Köyü’ne ücretsiz otobüs kaldırılacak. Özbek Köyü’nde de kurulacak mutfakta otlarla yemek yapılacak.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Gaziantep’te “Yerel Yönetimde Kadın Akademisi”
» Mutluluğun öğrenilebileceğini hiç düşündünüz mü?
» Yasemin Şefik’in bu haftaki konuğu Ayşen oldu!
» Gaziantep’in Kültürel Kokusu görücüye çıktı
» Buket Uzuner yeni kitap müjdesini Hepsitv’de verdi
» Koçtaş büyümeye ’Fix’lendi
» Türk çocuklarını hayata bağlamak için teknoloji ve yatak odası gerekiyor
» İzmir Modeli için geldiler
» Sabahattin Ali unutulmadı!
» Sadri Alışık ve Çolpan İlhan Sergisi’ne Duygusal açılış
» 21 yaş altı gençlık ’Benim Festivalim’’
» Ünlü oyuncu Engin Akyürek’den ‘’Sessizlik’’ adlı kitab
» İzmir’in "Tarım Bayramı
» Saran’dan sağlıklı nesiller için yeni bir etkinlik!
» Ray-Ban yılın en çool markası seçildi!
» Ben anneyim
» 4 Gün İstanbul 3 gün mandıra
» Tasarımcı gençler vitrine çıktı
» Citroën CEO’su Linda Jackson 2018 yılının en iyi otomotiv yöneticisi seçildi
» Asya ve Avrupa Kadın Müzeleri Konferansı’nın ilki İstanbul’da yapılıyor
» Türkiye’nin en medyatik şehirleri belli oldu
» Meme kanserine karşı zumba
» Kuru meyve sektörü 6 ülkeyi hedef pazar seçti
» Mutfağın ustalarına emek ödülü
» Mersin’de ‘İklim Değişikliği Farkındalık Günü’