Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi

05 Eylül 2017 Salı 08:00
12
14
16
18

Ünlü şef Gaziantep’in lezzetlerine hayran kaldı

Gastronomi kenti  Gaziantep’e ; yöresel mutfak kültürü ve Gaziantep mutfağının inceliklerini yakından tanımak için gelen dünyaca ünlü İspanyol Şef Paco Morales, gastronomi kenti Gaziantep’te baklava imalathanesini gezdi, yufka açtı, şerbet döktü.

İspanya'nın Cordoba şehrinde "Michelin yıldızlı" iki restoranın şefi olan Paco Morales’in yöresel lezzetleri keşfetmek amacıyla yaptığı gezilerin son durağı gastronomi kenti Gaziantep idi. Ünlü Şef Paco Morales’in Gaziantep’te ilgilendiği lezzetlerden biri de Gaziantep’in dünyaca ünlü tatlısı baklava oldu. Gaziantep’in önde gelen baklavacılarından Ayıntab Baklava’nın imalathanesinde incelemelerde bulunan  ünlü Şef Paco Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi.

Lezzetlerden Etkilendi

Gastronomi alanında UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda yer alan Gaziantep’in lezzetlerinden çok etkilendiğini belirten İspanyol Şef Paco Morales, Gaziantep’in lezzetlerini ülkesinde uygulayacağını söyledi. Gaziantep’te her lezzetin ayrı bir ruhla, gönülle yapıldığını belirten İspanyol Şef, baklava ve ve yemeklerle ilgili olarak, “Gaziantep’te baklava ve bazı yemeklerin yapımını gördüm. O kadar güzel hazırlanıyor ki yapılan tüm yemeklerden zevk aldım" diye konuştu.

Tüm Aşamaları Gördü

Gaziantep’teki baklava imalathanelerini gezen Şef Paco Morales, Ayıntab Baklava’daki üretim aşamalarını yerinde gördü. Son derece hijyenik bir ortamda yapılan imalatın tüm aşamalarını yakından gören Şef Morales, yufka açtı ve fırından çıkan baklavaların şerbetini döktü. Büyük bir zevk ve heyecanla baklava imalatının tüm aşamalarına katılan Şef Morales, ülkesine dönerken de yanında Ayıntab Baklava’dan aldığı baklavaları götürmeyi tercih etti.

Butik Baklava İmalatı

Dünyaca ünlü İspanyol Şef Paco Morales’in ziyaretinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Ayıntab Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, “Gaziantep’te butik baklava imalatı yapıyoruz. Baklavanın tüm aşamalarını makine kullanmadan el emeği, göz nuru ile gerçekleştiriyoruz. İmalathanemizi ziyaret eden ünlü Şef Paco Morales, hijyene verdiğimiz önem ve el emeği ile yaptığımız butik baklava imalatından çok etkilendi ve bizim için övgü dolu cümleler kullandı. Ülkesine dönerken de bizim baklavalardan almayı tercih etti. Ayıntab Baklava olarak son derece gurur duyduk ve mutlu olduk” diye konuştu.  

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti