Tüm dünyada geçerli bir kariyer için profesyonel mutfak eğitimleri Haziran’da başlıyor

20 Nisan 2017 Perşembe 11:00
12
14
16
18

Türkiye’nin Dünya Şefler Birliği (WACS) Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası uygulamasını yapan tek okulu Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin yeni dönem profesyonel eğitimleri Haziran ayında başlıyor.

Ülkemizi Avustralya’dan Amerika’ya 20’yi aşkın ülkede başarı ile temsil etmiş Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan akademi, U düzen uygulamalı mutfak sisteminde teori ve pratiği eş zamanlı öğreten bir eğitim modeli uyguluyor. Akademi öğrencilerine M.E.B. sertifikası verirken, WACS Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası – “WACS Professional Cook- Commis Chef Certificate” kazanma şansını vermesi ile farklılaşıyor.

Chef’s Table Mutfak Akademisi öğrencileri, WACS sertifikası sayesinde aşçılıkta/pastacılıkta global standartlarda en geçerli kariyere sahip olabilecek. Sertifika sahibi olmak tüm dünyadaki uluslararası oteller ve işletmelerde çalışma imkanını elde etmek ve ‘Master Chef’lik kariyerine devam edebilmek anlamına geliyor. Akademinin ülkemiz adına böyle büyük bir başarıya imza atması Türk aşçılığı için büyük önem arz ediyor.

Profesyonel Aşçılık Eğitimi

Akademi geleceğin şeflerini, teknikler üzerinden dünya mutfağını öğreterek, yaptığını ifade edebilecek ve bilinçli olacak şekilde yetiştiriyor. Aşçılığı mesleğe dönüştürmek ve inovatif yaklaşımlar ile kendini geliştirip, uluslararası standartta mesleğe ve sertifikaya sahip olmak isteyenler için yeni dönem eğitim Haziran’da başlıyor. Son teknoloji ile donatılmış mutfaklarında U düzen mutfak yapısında bireysel çalışılan istasyonlarda butik eğitim veren akademi, eğitmen şeflerin öğrenciler ile bire bir ilgilenmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler, eğitmenleri ve anlatılanları kolaylıkla görüp uygulayabiliyor. Teknikten tarife giden bir eğitim şekli benimsenen akademide, her konu detayları ile kullanılacak ürünlerin nereden geldiği bilgisine kadar inilerek işleniyor. Örneğin etin ilk önce genel özellikleri ve hayvanın hangi bölümünden geldiği öğreniliyor, hangi özelliklere sahip ve hangi teknikler ile örtüşebilecek yapılar olduğu öğretiliyor. Bunun başlangıcı olarak da, öğrenciler ile öncelikle büyük kasaphanelere girilip, hayvanın bölümlerinin yerinde incelenmesi ile işe başlanıyor, eğitim mutfaklarına ve teori devamlılığı ile pratiğe taşınıyor.

4 aylık eğitimin sonunda öğrenciler, dünyanın önde gelen otellerinin mutfaklarında akademi tarafından 4 aylık staja yerleştiriliyor.

*Bir dönemde maksimum 15 kişi alan ve birebir, butik eğitim veren akademinin hafta içi eğitimleri 12 Haziran, hafta sonu eğitimleri ise 17 Haziran’da başlıyor.

Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

Ezberci bir eğitim yerine, işe temeli anlatarak başlayan Chef’s Table Mutfak Akademisi, konu kakao ise kakao ağacından çekirdeğin hikayesi ile işe başlayıp, çikolatanın vücut ısısından nasıl etkilendiğine varan deneysel yönlerini irdeleyerek her konuyu işliyor. En son teknoloji ile donatılmış mutfakları ve butik eğitim vermesi ile akademi, eğitmen şeflerin öğrenciler ile bire bir ilgilenmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler eğitmenleri ve anlatılanları kolaylıkla görüp, takip edebiliyor. Dünyadaki son trend ve teknolojileri uygulamalı olarak işleyerek öğrenen öğrenciler derin donanımlı olarak mezun oluyorlar. 4 aylık eğitimin sonunda öğrenciler, dünyanın önde gelen otellerinin mutfaklarında akademi tarafından 4 aylık staja yerleştiriliyor.

 Bir dönemde maksimum 12 kişi alan ve birebir, butik eğitim veren akademinin Hafta içi eğitimleri 12 Haziran, hafta sonu eğitimleri ise 17 Haziran’da başlıyor.

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» /Bensu Soral ve Tülin Şahin Magnum Store’da!
» Türk Kuru Meyve Sektörü 36. Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi’ne katıldı
» Türk Kahvesine UNESCO standardı geliyor
» La Lorraine’den Ramazana özel sağlıklı, pratik ve lezzetli tarifler
» Seyahatlerin dostu bavullar Tergan’da
» Ordu mutfağının yöresel tatlısı Cotyora’yı, Ramazan’da Nelipide’de deneyin
» Nesiden nesile lezzetin adresi “ İskender” İstanbul Nişantaş’ında
» Shangri-La Bosphorus İstanbul’da geleneksel Ramazan lezzetleri
» Yeniden Etiler’deyiz...
» Vakko Chocolate’tan Ramazan’a Özel Vakko Hurmalı Çikolata
» Pasta Yarışması’nda altın madalya Urla’ya geldi
» Dünya Hamburger Gününe Özel “Boss Burger” The Populist’te
» Karaca ile çay keyfi
» Geleneksel kebap lezzetlerinin bir numaralı adresi Günaydın Kebap, Ramazan sofralarıyla da iddialı!
» Türkiye’nin en neşeli festivalinde “Yerel Lezzetler” yarıştı
» Cranberryli (Turna Yemişi) tarifler yarıştı!
» Geleneksel Ramazan lezzeti Tuğcan Otel’de
» Küçük ev aletlerinden büyük gıybet
» Doğanın renkleri fakir teknolojisiyle buluştu
» Nestlé’den 2 bin öğrenciye su farkındalığı eğitimi
» Milas Balık Festivali’nde bir rekor daha 3 bin kişiyle balık figürü oluşturdular
» Babanız için en keyiflisi Hotpoint filtre kahve makinesi
» ‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı tanıtıldı
» Tavuk Dünyası Zonguldak’taki ilk restoranını Westa Life AVM’de açtı
» Ünlü isimler Nestlé Pure Life etkinliğinde bir araya geldi