Tüketicilerin yüzde 65’i restoran ve kafelerde içeceğini cam ambalajda istiyor

19 Nisan 2017 Çarşamba 20:00
12
14
16
18

Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, araştırma şirketi GFK Türkiye işbirliğiyle restoran, kafe gibi yerinde tüketim noktalarının (HORECA) cam ambalajlı içeceklere yönelik bakış açılarını belirlemek üzere bir araştırma gerçekleştirdi. Ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi hedeflenen araştırma kapsamında, İstanbul’da 150 yerinde tüketim noktasında yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Bu araştırma sonucunda; içecekler için en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğü ortaya çıktı.

Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, GFK Türkiye işbirliğiyle ‘en sağlıklı ambalaj malzemesi’ konulu bir araştırma gerçekleştirdi. Bilgisayar destekli, yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada, 150 yerinde tüketim noktasının yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Araştırmayla yerinde tüketim noktalarının içecek satın alımlarında ve bu içeceklerin sunumlarında ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi amaçlandı.

Cam ambalajlı içeceklere olan bakış açılarını belirlemek üzere yapılan araştırmanın sonuçları, içecekler için ‘en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Cam ambalajlı içecek tercihinin birinci nedeninin “sağlık” olduğunu gösteren araştırmaya göre, tüketicinin piyasada bulunan cam ambalajlı içeceklerden memnuniyet oranının yüzde 95 seviyesinde olduğu belirlendi.

İçecek değişiyor ama ambalaj yine cam

Araştırmaya göre; restoran ve kafe gibi yerlerde tüketicilerin yüzde 65’i cam ambalajda talep ettiği içeceği bulamadığında, yerine ambalaj tercihini değiştirmeden farklı bir içecek kategorisini tercih ediyor. Ayrıca araştırma, cam şişede talep edilme açısından kolalı içeceklerin ilk sırada yer aldığını da gösteriyor.

HORECA’larda içeceklerin cam ambalajda servis edilme nedenlerine bakıldığında ise tüketici taleplerinin bu yönde olması ve cam ambalajın daha sağlıklı bulunması ön plana çıkıyor. Cam şişedeki içeceklerle ilgili geliştirilmesi istenen özelliklere bakıldığında, cam şişelerin “daha büyük hacimli, daha albenili ve depozitolu olması” bekleniyor.

İşletmelerin yüzde 47’si cam atığını geri dönüşüme gönderiyor

Araştırmada ambalaj değerlendirme kategorisinde; cam ambalaj “sağlık, hijyenik ve temiz’ olarak ifade edilirken, cam ambalajın “ödenen paraya değer ve kaliteli” olduğu da düşünülüyor. Araştırma, cam atıkların geri dönüşüme gönderilme konusunda işletmelerin duyarlılığının yüksek olmadığını gösteriyor. Cam atıklarını çöpe atarak, değerlendirmediğini belirtenlerin oranı %43 iken geri dönüşüme gönderen işletmelerin oranı ise %47 olarak göze çarpıyor.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları
» Sağlıklı kışın sırrı artizan lezzetlerde!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli’de Japon lezzetleri...
» Çengelköy’ün Boğaz’a Açılan Lezzet Mekanı Beyaz Bosphorus
» Knorr sofrası, baharat dünyasına keyifli bir yolculuk için kuruldu
» Fenix kış aylarının da gözdesi olmaya devam ediyor!
» Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
» Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor
» Çeşnili ekmek karışımı ile nefis aromalı lezzetlere imza atın
» Capricorn yenilenen menüsüyle Boğaz’ın gözdesi olmaya devam ediyor!
» Çikolata ve vişnenin eşsiz dansı
» Teknolojinin ve şıklığın birleşimi
» Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor
» Evde sos yapmak aslında çok kolay
» Tadında Anadolu’da kahvaltı sofraları hem geleneksel hem leziz
» Ünlü gurmeler Tarsus’ta
» Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar
» En çok boyozu yiyen kazandı
» Cloud 34, Yenilenen Asya Menüsü ile Hilton İstanbul Bomonti’de sizleri bekliyor
» Tarsus Mutfağı Dünya’ya açılıyor
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri” Kasım Ayında Karadeniz’de