Tüketicilerin yüzde 65’i restoran ve kafelerde içeceğini cam ambalajda istiyor

19 Nisan 2017 Çarşamba 20:00
12
14
16
18

Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, araştırma şirketi GFK Türkiye işbirliğiyle restoran, kafe gibi yerinde tüketim noktalarının (HORECA) cam ambalajlı içeceklere yönelik bakış açılarını belirlemek üzere bir araştırma gerçekleştirdi. Ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi hedeflenen araştırma kapsamında, İstanbul’da 150 yerinde tüketim noktasında yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Bu araştırma sonucunda; içecekler için en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğü ortaya çıktı.

Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, GFK Türkiye işbirliğiyle ‘en sağlıklı ambalaj malzemesi’ konulu bir araştırma gerçekleştirdi. Bilgisayar destekli, yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada, 150 yerinde tüketim noktasının yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Araştırmayla yerinde tüketim noktalarının içecek satın alımlarında ve bu içeceklerin sunumlarında ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi amaçlandı.

Cam ambalajlı içeceklere olan bakış açılarını belirlemek üzere yapılan araştırmanın sonuçları, içecekler için ‘en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Cam ambalajlı içecek tercihinin birinci nedeninin “sağlık” olduğunu gösteren araştırmaya göre, tüketicinin piyasada bulunan cam ambalajlı içeceklerden memnuniyet oranının yüzde 95 seviyesinde olduğu belirlendi.

İçecek değişiyor ama ambalaj yine cam

Araştırmaya göre; restoran ve kafe gibi yerlerde tüketicilerin yüzde 65’i cam ambalajda talep ettiği içeceği bulamadığında, yerine ambalaj tercihini değiştirmeden farklı bir içecek kategorisini tercih ediyor. Ayrıca araştırma, cam şişede talep edilme açısından kolalı içeceklerin ilk sırada yer aldığını da gösteriyor.

HORECA’larda içeceklerin cam ambalajda servis edilme nedenlerine bakıldığında ise tüketici taleplerinin bu yönde olması ve cam ambalajın daha sağlıklı bulunması ön plana çıkıyor. Cam şişedeki içeceklerle ilgili geliştirilmesi istenen özelliklere bakıldığında, cam şişelerin “daha büyük hacimli, daha albenili ve depozitolu olması” bekleniyor.

İşletmelerin yüzde 47’si cam atığını geri dönüşüme gönderiyor

Araştırmada ambalaj değerlendirme kategorisinde; cam ambalaj “sağlık, hijyenik ve temiz’ olarak ifade edilirken, cam ambalajın “ödenen paraya değer ve kaliteli” olduğu da düşünülüyor. Araştırma, cam atıkların geri dönüşüme gönderilme konusunda işletmelerin duyarlılığının yüksek olmadığını gösteriyor. Cam atıklarını çöpe atarak, değerlendirmediğini belirtenlerin oranı %43 iken geri dönüşüme gönderen işletmelerin oranı ise %47 olarak göze çarpıyor.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri”nde Bu Ayın Yıldızları: Bal, Enginar, Karadut ve Çilek
» Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler
» Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe
» Bir fincan papatya çayı alır mısınız?
» Beyaz Bosphorus yemeklerinde iddialı mekanlar arasında
» Kuzunun en değerli parçası
» Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli pastanın adresi: “Hadi Ham Yap”
» Melocan, bu ay Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde!
» Donut’un mutlulukla bir ilgisi olmalı...
» Ege’nin İki Yakası Ege geceleri’nde bir araya geliyor
» Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
» Eşsiz lezzetteki dondurmaların tek ihtiyacı
» Yaz sıcağında en özel lezzet dondurmanın Shake Shack hali; Custard ve Concrete
» Le Pain Quotidien’den Chia Parfe
» Yemekte denge mutfağı’ndan dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler
» Ülker Nissin Yıldız tesislerini OBA devraldı