Tarım sektörü köstek değil, destek bekliyor

08 Şubat 2018 Perşembe 19:00
12
14
16
18

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ulusal bir televizyon kanalında "Yemeğimize zehir katıyorlar. Yaş sebze meyvede hormon, ilaç, ağır metal tehdidi!" anonslarıyla yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını, sektörün tamamını zan altında bıraktığını, tüketicinin algısını yanlış yönlendirdiğini ve tarım sektörüne büyük zarar verdiğini söyledi.

Tarım sektörünün Türkiye'nin en stratejik sektörlerinden biri olduğunu vurgulayan Davut Çetin, "Türkiye'de örtü altı yaş sebze ve meyve üretiminin büyük bölümü Antalya bölgesinde gerçekleşiyor. Örtü altı üretime dair hem basında hem de kamuoyunda bilgi kirliliği var. İlimizde modern koşullarda, ihracata da hitap eden üretim yapılıyor. Televizyon kanallarında sera ürünlerinin tüketici sağlığına olumsuz etkisi olduğuna dair yanlış haberler ve yorumlar bu sektörde çalışan, yatırım yapan, üreten insanları olumsuz etkiliyor. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimiz kalıntı kontrollerinin düzenli yapıldığını ve ürünlerimizin dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu ifade ediyorlar. Bu verileri halka daha iyi anlatmamız, bilgi kirliliğini ortadan kaldırmamız gerekiyor. " dedi.

Köstek değil, destek gerekiyor

Davut Çetin, "Tarım sektörünün yapısal sorunları mevcut ve bunların ulusal boyutta ele alınması gerekiyor. Üretici örgütlenmesinde yetersizlik, tarım arazilerinin hızla yok olması, ölçek ekonomisine uygun üretim yapacak geniş arazi yapısının oluşturulamaması, üretim planlama eksikliği, sektörde kalifiye işgücü ve verimlilik sorunu, atık yönetimi gibi başlıklar, konuşulan ancak çözülemeyen konular olarak gündemimizde yer tutmaya devam ediyor. Odaklanılması gereken konu bilgi kirliliği ile sektöre haksız yere yüklenmek değil, sektördeki sorunların çözümüdür. Tarım sektörüne bilgi kirliliği ile köstek olmak yerine destek olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yanlış algıyı yok etmeliyiz

Ekonomi Bakanlığı destekli URGE projeleri ile Antalyalı tarım firmalarını yurt dışında yeni pazarlara açmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Davut Çetin, ürün kalitesi ile fark yaratan birçok Antalya firmasının ihracat yapar hale geldiğini söyledi.

Toplumu doğru bilgilendirme ve bilgi kirliliğini ortadan kaldırma noktasında çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Davut Çetin, "Antalya Türkiye'de tarımsal üretimin lokomotif kentlerinden biri. Üreticimiz ürününe güveniyor. Antalya Hali'nden tesadüfi ürünler seçip, bağımsız laboratuvarlarda analiz yaptırıp, sonuçları belli periyodlarla kamuoyuna açıklayabiliriz. Bu konuda, sektör mensuplarını biraraya getirdiğimiz bir toplantı ile çalışma başlattık. Sektör, bilgi kirliliği konusunda son derce hassas. Bu yanlış algıyı yıkmak için akademisyenlere, basınımıza, ilgili örgütlerimize büyük görev düşüyor. Biz de ATSO olarak örtü altı üretime yönelik yanlış algıyı yok etmek için elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Gaziantep’te “Yerel Yönetimde Kadın Akademisi”
» Mutluluğun öğrenilebileceğini hiç düşündünüz mü?
» Yasemin Şefik’in bu haftaki konuğu Ayşen oldu!
» Gaziantep’in Kültürel Kokusu görücüye çıktı
» Buket Uzuner yeni kitap müjdesini Hepsitv’de verdi
» Koçtaş büyümeye ’Fix’lendi
» Türk çocuklarını hayata bağlamak için teknoloji ve yatak odası gerekiyor
» İzmir Modeli için geldiler
» Sabahattin Ali unutulmadı!
» Sadri Alışık ve Çolpan İlhan Sergisi’ne Duygusal açılış
» 21 yaş altı gençlık ’Benim Festivalim’’
» Ünlü oyuncu Engin Akyürek’den ‘’Sessizlik’’ adlı kitab
» İzmir’in "Tarım Bayramı
» Saran’dan sağlıklı nesiller için yeni bir etkinlik!
» Ray-Ban yılın en çool markası seçildi!
» Ben anneyim
» 4 Gün İstanbul 3 gün mandıra
» Tasarımcı gençler vitrine çıktı
» Citroën CEO’su Linda Jackson 2018 yılının en iyi otomotiv yöneticisi seçildi
» Asya ve Avrupa Kadın Müzeleri Konferansı’nın ilki İstanbul’da yapılıyor
» Türkiye’nin en medyatik şehirleri belli oldu
» Meme kanserine karşı zumba
» Kuru meyve sektörü 6 ülkeyi hedef pazar seçti
» Mutfağın ustalarına emek ödülü
» Mersin’de ‘İklim Değişikliği Farkındalık Günü’