Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu

26 Mart 2018 Pazartesi 19:00
12
14
16
18

“İnsan” ve “İyi yaşam” kavramlarını odağına alan sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “İyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı İstanbul; konsepti, kalite anlayışı ve oluşturduğu değerlerle dikkat çekiyor. Tarihi yarımada içinde yepyeni bir deniz semti olan Büyükyalı İstanbul; meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi ve organik pazarı ile sadece sakinlerine değil bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak.

“İyi yaşam”ın önemli parçası ‘İyi yemek’tir fikriyle yola çıkan Büyükyalı İstanbul’un mutfaklarında; dünün lezzetleri tüm bereketiyle yaşasın diye ünlü şefler Jale Balcı ve Murat Bozok“Tarihin Tadı Denizin Tuzu” kitabını hazırladı.

Tarihten gelen farklı lezzetlerin yer aldığı kitapta; Portakal Soslu Levrek, Badem Çorbası, Türk Kahveli Creme Brulle, Elmalı Kök Kereviz Çorbası, Krepli Yeşil Çaylı Pasta, Lavantalı Kuzu Pirzola, Karabuğdaylı Yemişli Karides, Lime Pannacotta Salatalık Sorbe, Hurmalı Antakya Kömbe Kurabiye ve Batırık gibi yaklaşık 70 yemek tarifi, herkesi lezzet yolculuğuna davet ediyor.

Kitap projesi geldiğinde, iç taslağını hazırlamanın çok keyifli olduğunu belirten Jale Balcı, “Büyükyalı projesinin tarihi dokusu, denize yakınlığı ve toprağın verimliliği kitapta konsept oluşturabileceğimizi gösterdi. Bundan yola çıkarak "Tarihin adı Denizin tuzu" kitabını “tarihten”, “tarladan”, “tohumdan”, “taze taze” ve “tatlı tatlı” diye bölümlendirdik. Kitabın dokusu da Büyükyalı projesi ile bütünleşti. Böyle bir kitapta yer almak bir aşçı ve yemek kitabı yazarı olarak beni mutlu etti. Çünkü şimdiye kadar çıkardığım tüm kitaplarımın kendi içinde konsepti vardı. Benim için heyecanlı ve keyifli bir proje oldu. Umarım siz de bu heyecanı bizimle paylaşırsınız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

‘Böylesine bir coğrafyada yazılan yemek kitabının bir parçası olduğum için kendimi şanslı addediyorum” diyen Murat Bozok ise şöyle devam etti: “Tarihin ve toprağın, denizin ve çok kültürlülüğün iç içe geçtiği Büyükyalı projesinde bir şef olarak elimden geldiğince, bu büyülü toprakların yemeklerini aktarmaya çalıştım. Malzemeden başlayıp, tabağa ulaşıncaya dek bu hikayenin içinde olmak her anı ile büyük bir keyif ve lütuftu. Umarım siz de bu tarifleri hazırlarken, heyecanımızı paylaşırsınız. Şimdiden afiyet olsun.”

Büyükyalı İstanbul’da her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “İyi yaşam”ın önemli parçası ‘İyi yemek’ olduğunu vurgulayarak “Öncelikle bu keyifli yolculuğumuzda destekleri ve değerli katkılarından dolayı Jale Balcı ve Murat Bozok’a çok teşekkür ediyoruz.Fotoğraflarından tasarımına kadar profesyonel bir ekip tarafındanözenle hazırlanan ‘Tarihin Tadı Denizin Tuzu’ kitabının tarihten gelen farklı lezzetleriyle mutfağınızı ısıtırken sizi sevdiklerinizle birlikte lezzet yolculuğuna çıkaracak” dedi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!