Tam tahıllı kahvaltılık gevreklerle güne besleyici ve kolay bir başlangıç mümkün

14 Nisan 2017 Cuma 14:00
12
14
16
18

Dengeli bir kahvaltı, çocukların beslenmesindeki olumlu etkisi ile akademik başarıya önemli katkı sağlarken; uzun vadede sağlıklı bir yaşama da destek oluyor. Bir numaralı içeriği tam tahıl olan Nestlé Nesquik Kahvaltılık Gevrekler ailesi, annelere çocukları için besleyici ve pratik bir kahvaltı hazırlama kolaylığı sağlıyor.

Kahvaltı günün en önemli öğünü. Araştırmalar, güne sağlıklı ve zinde bir başlangıç için ihtiyaç duyulan temel besin öğelerini içeren bir kahvaltının, akademik performansa da katkıda bulunduğunu gösteriyor. Dengeli kahvaltı yapan çocuklar okulda 4,5 kat daha başarılı olabilirken, aynı zamanda da matematik dersinde daha yüksek not alabiliyor.

Tam tahıllı gevrekler daha fazla lif, vitamin ve mineral sağlıyor

Tahılın özü, kepeği ve nişasta kısmını bir arada bulunduran tam tahıl, rafine tahillara gore daha fazla besin ogesini barindiriyor. Besleyici içerik ve hazırlama kolaylığını bir araya getiren tam tahıllı kahvaltılık gevreklerin faydaları ise son dönemde yapılan çalışmalarla ortaya konuyor. Buna göre düzenli olarak tam tahıl gevreği tüketen kişiler kahvaltıyı daha az atlama eğiliminde oluyor ve daha az yağ, sodyum ve kolestrol tüketiyor. Buna karşılık daha fazla lif, tam tahıl, vitamin ve mineral alıyor. Fiziksel olarak daha aktif ve sağlıklı yaşam biçimine sahip bu kişiler, daha fazla meyve ve süt içeren dengeli beslenme alışkanlıklarına sahip oluyor.

Nestlé Asya, Orta Doğu ve Afrika Beslenme ve Dış İlişkiler Bölge Müdürü Diyetisyen Ece Durukan, kahvaltılık gevreklerin ve tam tahılın faydaları üzerine bir grup anne ile bir araya geldiği etkinlikte, “Bazı çalışmalara göre her gün en az 48 gram tam tahıl tüketen bireyler daha sağlıklı vücut ağırlığına sahip olmaya daha yatkın oluyor. Bu kişilerde koroner kalp hastalıgive Tip 2 Diyabet riski yüzde 20-30’a kadar azalabiliyor. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler’in bir numaralı içeriği tam tahıl. Besleyici ve lezzetli kahvalti sunmak isteyen anneler Nesquik’i çocuklarına güvenle yedirebilir” diye konuştu.

Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı ise, Türkiye’de kahvaltı alışkanlıkları ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Türkiye’de 6-11 yaş grubu çocuklarda her 10 çocuktan 1’i kahvaltıyı atlıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 6-18 yaş aralığında fazla kilo ve obezite oranı yüzde 22,5 seviyesinde. Farklı ulusal beslenme rehberlerine göre sağlıklı bir kahvaltının içeriğinde bir porsiyon tam tahıllı besin, bir porsiyon meyve, bir porsiyon süt veya süt ürünleri mutlaka bulunmalı. Aynı zamanda daprotein kaynağı eklenebilir. Yeşil şeritli tüm Nestlé Kahvaltılık Gevrekleri, porsiyon başına en az 8 gram tam tahıl içeriyor. Süt ile hazırlanmış bir porsiyon Nesquik tam tahıllı kahvaltılık gevrekte tam tahıl miktarı 13,4 grama çıkıyor. Süt ile hazırlanmış 1 porsiyon Nesquik tam tahıllı kahvaltılık gevrek, demir ihtiyacının yüzde 23’ünü, kalsiyum ihtiyacının yüzde 37’sini, lif gereksiniminin yüzde 9’unu karşılıyor. Üstelik sadece 1,5 tatlı kaşığı şeker içeren Nesquik tam tahıllı kahvaltılık gevrek, Dünya Sağlık Örgütü’nün çocuklar için günde en fazla 10 tatlı kaşığı kadar şeker öngören önerilerine de uyum sağlıyor.”


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Fenix kış aylarının da gözdesi olmaya devam ediyor!
» Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
» Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor
» Çeşnili ekmek karışımı ile nefis aromalı lezzetlere imza atın
» Capricorn yenilenen menüsüyle Boğaz’ın gözdesi olmaya devam ediyor!
» Çikolata ve vişnenin eşsiz dansı
» Teknolojinin ve şıklığın birleşimi
» Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor
» Evde sos yapmak aslında çok kolay
» Tadında Anadolu’da kahvaltı sofraları hem geleneksel hem leziz
» Ünlü gurmeler Tarsus’ta
» Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar
» En çok boyozu yiyen kazandı
» Cloud 34, Yenilenen Asya Menüsü ile Hilton İstanbul Bomonti’de sizleri bekliyor
» Tarsus Mutfağı Dünya’ya açılıyor
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri” Kasım Ayında Karadeniz’de
» Dünyaca Ünlü Şefler İstanbul’da buluşuyor
» Bekarus’ta Antep mutfağı tanıtıldı
» Bu festival damak çatlatacak
» Çarşamba Akşamlarının Yeni Adresi: Hezarfen Bar & Lounge
» Borgo’nun kış serüveni başlıyor
» Tadı damakta kalan başlangıçlar
» Dünya Makarna Günü için 3 milyon tabak makarna bağışlandı
» Crate and Barrel ile evde makarna yapımı hem keyifli hem de kolay
» Grundig’den ‘YEDİ’de Ruhun Doysun Yemeği: Gıda israfını önleyen anadolu yemekleri