Tadı damağımızda kaldı

10 Aralık 2017 Pazar 08:00
12
14
16
18

Aynı anda iki önemli fuara ev sahipliği yapan İzmir, turizmle dolu çok renkli bir 4 gün geçirdi. Dünyanın farklı coğrafyalarından 36 ülke ile Türkiye’nin 54 kentinden gelen katılımcılar, Travel Turkey ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde lezzet ve eğlenceyi buluşturdu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türk fuarcılığına kazandırdığı Fuar İzmir, yine çok hareketli günlere sahne oldu. Aynı gün kapılarını açan 11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi nedeniyle kentte hareketli günler yaşanırken, Türkiye’nin ve dünyanın önemli sektör temsilcileri de İzmir’e akın etti. 36 ülke ve 54 kentten 1284 profesyonel katılımcıyı ağırlayan fuar, farklı kültürleri aynı çatı altında birleştirirken renkli görüntüler yaşanmasına da sebep oluyor. Birçok yörenin turistik değerleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yerel ürünlerinin sergilendiği Travel Turkey İzmir, profesyonel ziyaretçiler kadar, seyahat etmeyi sevenler için de kısa sürede keyifli bir dünya turu yapma imkanı sundu. 

İzmir Aşçılar Derneği’nin organizasyonuyla usta aşçıların ve eşsiz lezzetlerin yarıştığı Fuar İzmir’de güzel dostluk örnekleri de sergilendi. Türkler ile Yunanlıların halayı izleyenlerden büyük alkış aldı. Bir başka köşede Ege’nin ‘Efe’leri etkileyici bir performansla yerli-yabancı ziyaretçilerin karşısına çıkarken, Tayland standına gelenler ünlü ‘Thai Masajı’nın keyfine vardı; Uzakdoğu danslarıyla bu egzotik ülkenin renkli dünyasının kapılarını araladı. Travel Turkey için Fuar İzmir’de buluşanlar arasında Klasik otomobil ve motor tutkunları da vardı.

 

Belediye standına yoğun ilgi

Travel Turkey Fuarı kapsamında kurulan ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Standı’da ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı. Bostanlı, Yeni Foça  ve Eski Foça sahili, Sığacık, Teos Antik Kenti, İnciraltı Kent Ormanı, Saat Kulesi ve Konak İskelesi’ni kapsayan bisiklet yollarında gezmek isteyen Fuar ziyaretçileri, 360° kamera yardımıyla yapılan çekimler ve özel montaj teknikleri ile hazırlanan sanal tur sayesinde bu harika yerleri bir çırpıda dolaştı.

İzmir’in üç boyutlu canlandırmalarla oluşturulan gözde mekanlarında poz veren ziyaretçilere, sanki o an ordaymış gibi çekilmiş fotoğraflarının karta basılmış hali de hediye edildi. Deneyim Atölyesi sayesinde de ziyaretçiler, el becerilerini sanata dönüştürdü.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe