Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor

09 Kasım 2017 Perşembe 08:00
12
14
16
18

ki girişimci Türk kadınının kurduğu www.yeatup.com, evindeki sofrasında misafir ağırlamak isteyenlerle, bu sofralara konuk olmayı arzu eden, yerli ve yabancıları buluşturan online bir pazaryeri. YeatUp’ta misafirler, bir ressamın sofrasını paylaşabileceği gibi yöresel yemekler yapan bir ev kadınının sofrasına da ortak olabiliyor. Yerel hayatın bir parçasını deneyimleme imkânı veren platform, böylelikle yerli ve yabancı gezginlerin, ziyaret ettikleri yer ile daha anlamlı bir kültürel bağ kurmasına vesile oluyor.

Türkiye’nin en önemli girişimcilik yarışmalarından Webrazzi Arena’da finale kalan tek ‘kadın girişimi’

Webrazzi Arena 2017’de finale kalmayı başaran tek ‘kadın girişimi’ olduklarını belirten YeatUp Kurucu Ortağı Selda Susal Saatçi, erkek egemen startup dünyasında ilk on iş fikri arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Dünyadaki tüketici trendlerine bakıldığında giderek daha fazla insanın seyahatlerinde yerel deneyim yaşamak istediğine dikkat çeken Susal Saatçi, bu platformu oluştururken, tutkulu bir gezgin olarak kendi hayallerinden ilham aldığını ifade etti. Global bir platform olmak için yola çıktıklarını söyleyen Susal Saatçi, YeatUp’ın expatlar için de sosyal hayata entegre olmak ve yeni taşındıkları ülkenin kültürünü öğrenmek açısından büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Açlıkla mücadele çabalarına destek

Gerçek yerel yaşamın ve kültürün izlerini sürmeye olanak veren YeatUp, aynı zamanda sosyal bir amaca da hizmet ediyor. Site üzerinden sunulan her bir yemek için Temel İhtiyaç Derneği TİDER’e bağış yapılıyor ve böylece kısıtlı imkanlara sahip kişilerin gıdaya erişimini sağlamaya yönelik çabalara destek veriliyor.

Güven üzerine kurulu topluluk

Tüm paylaşım ekonomisi iş modellerinde olduğu gibi YeatUp da, güven üzerine inşa edilen bir topluluk. YeatUp Kurucu Ortağı Özlem Çulhagil Kır, sofrasını paylaşmak isteyenlerin üç aşamalı bir seçim sürecinden geçirildiğini belirtti. YeatUp’ta ayrıca misafirlerin davet sahiplerini, davet sahiplerinin de misafirleri yorumladığı bir 360 derece değerlendirme sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde her YeatUp üyesinin bir karnesi oluşuyor.

Sosyal Sofra Paylaşımı, dünyadaki ilk on yemek trendinden biri

Dünya genelinde, ekipman kiralamadan araba paylaşımına, kişisel yetkinliklerin değerlendirilmesinden kullanılmayan eşyaların 2.el olarak satışına kadar giderek yaygınlaşan bir ekonomi var. Uzmanlara göre 2025’e kadar sadece beş sektörde bile paylaşım ekonomisinin 15 milyar dolardan yaklaşık 335 milyar dolar seviyesine çıkabileceği öngörülüyor. SRG şirketinin 2017’nin dünyadaki ilk on yemek trendi arasında gösterdiği sosyal sofra paylaşımı da paylaşım ekonomisindeki yerini dünya genelindeki büyük metropollerde almış görünüyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti