Şimdi taze bezelye zamanı!

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:00
12
14
16
18

Bezelyenin en tazesi, kaygana olarak Nelipide Gurme’de

Yöresel yemeklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda oldukça hassas olan Nelipide Gurme, misafirlerini Ordu mutfağının birbirinden özel lezzetleriyle buluşturuyor. Nelipide Gurme’nin yöresel tatlar menüsünde yer alan Bezelye Kayganası; mutfaklarımıza miras kalan enfes Ordu tariflerinin arasındaki yerini alıyor.

 Ordu, doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, denizi, dereleri, yaylalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en bereketli topraklarına sahip şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Renklerin bütün tonlarını bulmanın mümkün olduğu ve lezzetleriyle de beğeni kazanan Ordu’nun mutfak kültürü de doğal olarak yörenin coğrafi özelliklerine göre şekilleniyor. Ordu’dan çıkarak Ordu lezzetlerini tüm Türkiye’nin tatması için yoğun olarak çalışan Nelipide Gurme ise Karadeniz Mutfağı’nın en belirleyicisi olan ot yemeklerini misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor.

 Doğal, sağlıklı ve leziz…

Gizli kalmış lezzetleri, Ordu sınırlarının dışına taşıyan Nelipide Gurme’nin bezelye kayganası, taze bezelyelerin beyaz un ve yumurta ile karıştırılıp börek tavasında iki tarafı ince bir şekilde kızartılmasıyla hazırlanıyor.

Hem doyurucu hem sağlıklı bir öğün olarak tercih edilebilecek bezelye kayganası, leziz olduğu kadar yaz için hafif bir lezzet olarak beğeniliyor. Değişik tatlar peşinde koşanların da ilgisini çeken Nelipide Gurme’nin yöresel lezzetleri, mutfak kültürümüzü de geleceğe taşıyor…

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı