Şimdi taze bezelye zamanı!

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:00
12
14
16
18

Bezelyenin en tazesi, kaygana olarak Nelipide Gurme’de

Yöresel yemeklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda oldukça hassas olan Nelipide Gurme, misafirlerini Ordu mutfağının birbirinden özel lezzetleriyle buluşturuyor. Nelipide Gurme’nin yöresel tatlar menüsünde yer alan Bezelye Kayganası; mutfaklarımıza miras kalan enfes Ordu tariflerinin arasındaki yerini alıyor.

 Ordu, doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, denizi, dereleri, yaylalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en bereketli topraklarına sahip şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Renklerin bütün tonlarını bulmanın mümkün olduğu ve lezzetleriyle de beğeni kazanan Ordu’nun mutfak kültürü de doğal olarak yörenin coğrafi özelliklerine göre şekilleniyor. Ordu’dan çıkarak Ordu lezzetlerini tüm Türkiye’nin tatması için yoğun olarak çalışan Nelipide Gurme ise Karadeniz Mutfağı’nın en belirleyicisi olan ot yemeklerini misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor.

 Doğal, sağlıklı ve leziz…

Gizli kalmış lezzetleri, Ordu sınırlarının dışına taşıyan Nelipide Gurme’nin bezelye kayganası, taze bezelyelerin beyaz un ve yumurta ile karıştırılıp börek tavasında iki tarafı ince bir şekilde kızartılmasıyla hazırlanıyor.

Hem doyurucu hem sağlıklı bir öğün olarak tercih edilebilecek bezelye kayganası, leziz olduğu kadar yaz için hafif bir lezzet olarak beğeniliyor. Değişik tatlar peşinde koşanların da ilgisini çeken Nelipide Gurme’nin yöresel lezzetleri, mutfak kültürümüzü de geleceğe taşıyor…

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!
» Refika’nın Mutfağı’ndan Tarifler ‘Hayata Cam Kat’ta
» “Ofisten Mutfağa” başlıyor
» Karaca’dan mutfaklar için muhteşem yenilik
» Yeni yılı eşsiz bir müzik ve lezzet şöleni ile karşılamak isteyenler
» İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana
» Kışın çorba içmek için 7 iyi neden!
» Ünlü isimler ZUBİZU ile mutfakta
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları