Şimdi taze bezelye zamanı!

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:00
12
14
16
18

Bezelyenin en tazesi, kaygana olarak Nelipide Gurme’de

Yöresel yemeklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda oldukça hassas olan Nelipide Gurme, misafirlerini Ordu mutfağının birbirinden özel lezzetleriyle buluşturuyor. Nelipide Gurme’nin yöresel tatlar menüsünde yer alan Bezelye Kayganası; mutfaklarımıza miras kalan enfes Ordu tariflerinin arasındaki yerini alıyor.

 Ordu, doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, denizi, dereleri, yaylalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en bereketli topraklarına sahip şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Renklerin bütün tonlarını bulmanın mümkün olduğu ve lezzetleriyle de beğeni kazanan Ordu’nun mutfak kültürü de doğal olarak yörenin coğrafi özelliklerine göre şekilleniyor. Ordu’dan çıkarak Ordu lezzetlerini tüm Türkiye’nin tatması için yoğun olarak çalışan Nelipide Gurme ise Karadeniz Mutfağı’nın en belirleyicisi olan ot yemeklerini misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor.

 Doğal, sağlıklı ve leziz…

Gizli kalmış lezzetleri, Ordu sınırlarının dışına taşıyan Nelipide Gurme’nin bezelye kayganası, taze bezelyelerin beyaz un ve yumurta ile karıştırılıp börek tavasında iki tarafı ince bir şekilde kızartılmasıyla hazırlanıyor.

Hem doyurucu hem sağlıklı bir öğün olarak tercih edilebilecek bezelye kayganası, leziz olduğu kadar yaz için hafif bir lezzet olarak beğeniliyor. Değişik tatlar peşinde koşanların da ilgisini çeken Nelipide Gurme’nin yöresel lezzetleri, mutfak kültürümüzü de geleceğe taşıyor…

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Şehir yaşamının koşuş turnuvasına Eataly’den pratik bir çözüm: Pronto
» Çikolata efsanesi Pinkberry ile buluştu
» e Pain Quotidien lezzetleri
» Acılı tavuk tutkunlarına Shake Shack’ten
» Kitchenette ile Yaz Ayları “Birlikte Daha Lezzetli”
» Şef Serkan Bozkurt’tan mutfak sektörüne yeni soluk
» Hayallerini Güzelbahçe’de hayata geçirdiler
» Yazın gelişini Karaca, Fine Pearl Pera kutlayın
» En güzel soğuk çay Doğuş çay
» Grand Hyatt İstanbul’da sebzeli dondurma
» Caffe Nero’dan yaz sürprizi
» Türkiye’nin Sevilen Peyniri Sütaş Süzme Ailesi genişliyor
» Milka bisküvileri Türkiye’de
» En leziz horoskop: Burçlara göre yemek tercihleri
» Bayramda da pizzalar Domino’s’tan
» Tchibo ile kahve çekirdeklerinin lezzet dolu serüveni
» Gaziantep’te Bayrama özel atölyeler
» Bayramın keyfi Ma-i Cafe’de çıkacak!
» Sağlıklı tatlı keyfi bayramda da devam ediyor
» Duru Bulgur’dan Bayram sofranız için Etli Bulgur Pilavı!..
» Lezzetli sandviçlerin tam zamanı
» Dünyanın en "Güzel" çaylarının buluştuğu Kreasyon: Tea Coutere
» Bayramda yola çıkanlara Shell’den önemli değişiklikler
» Cakes&Bakes’den iyilik dolu lezzetler
» Bayram Tatlılarında şeker Yerine bal kullanın