Şimdi taze bezelye zamanı!

19 Haziran 2017 Pazartesi 13:00
12
14
16
18

Bezelyenin en tazesi, kaygana olarak Nelipide Gurme’de

Yöresel yemeklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda oldukça hassas olan Nelipide Gurme, misafirlerini Ordu mutfağının birbirinden özel lezzetleriyle buluşturuyor. Nelipide Gurme’nin yöresel tatlar menüsünde yer alan Bezelye Kayganası; mutfaklarımıza miras kalan enfes Ordu tariflerinin arasındaki yerini alıyor.

 Ordu, doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, denizi, dereleri, yaylalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en bereketli topraklarına sahip şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Renklerin bütün tonlarını bulmanın mümkün olduğu ve lezzetleriyle de beğeni kazanan Ordu’nun mutfak kültürü de doğal olarak yörenin coğrafi özelliklerine göre şekilleniyor. Ordu’dan çıkarak Ordu lezzetlerini tüm Türkiye’nin tatması için yoğun olarak çalışan Nelipide Gurme ise Karadeniz Mutfağı’nın en belirleyicisi olan ot yemeklerini misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor.

 Doğal, sağlıklı ve leziz…

Gizli kalmış lezzetleri, Ordu sınırlarının dışına taşıyan Nelipide Gurme’nin bezelye kayganası, taze bezelyelerin beyaz un ve yumurta ile karıştırılıp börek tavasında iki tarafı ince bir şekilde kızartılmasıyla hazırlanıyor.

Hem doyurucu hem sağlıklı bir öğün olarak tercih edilebilecek bezelye kayganası, leziz olduğu kadar yaz için hafif bir lezzet olarak beğeniliyor. Değişik tatlar peşinde koşanların da ilgisini çeken Nelipide Gurme’nin yöresel lezzetleri, mutfak kültürümüzü de geleceğe taşıyor…

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor