Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe

09 Ağustos 2017 Çarşamba 10:00
12
14
16
18

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkıda bulunan Şef Ece Zaim, sabah kahvaltıları için serin ve doyurucu bir kahvaltı olan Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifini veriyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, yazın son ayı olan Ağustos için serinletici ve soğuk bir tarif veriyor. Zaim yeni tarif ile ilgili şunları söyledi: “Yazın son ayı, sıcak günleriyle meşhur Ağustos'da eğer siz de benim gibi sabahları soğuk ve serinletici bir kahvaltı etmek istiyorsanız, Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifim tam size göre. Bu tarifi sadece kahvaltı olarak değil, sağlıklı ve hafif beslenmeye özen gösterenlerdenseniz aynı zamanda tatlı niyetine de tüketebilirsiniz. Bu tarifi irice bir su bardağı boyundaki kavanozlara bir gece öncesinden hazırlayıp, ağzını sıkıca kapatıyorum. Ertesi sabah hemen çıkmam gereken günlerde böylece kahvaltım hazır oluyor. İçerisinde inek sütü olmadığı için şişlik yapmıyor. Şişen chia tohumu ile ise hem tok tutuyor hem de yoğurtla birlikte bağırsakları mutlu tutan bir ikiliye dönüşüyor. Meyve sos da soğuyunca dondurma mı yedim, kahvaltı mı hissi yaratıyor. Spor yapanlar ve gün içinde daha çok enerji harcayanlar ara katlara şekersiz fıstık ezmesi ekleyebilirler. Kaloriyi azıcık arttırır ama enfes olur.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Şehrin Gözde Mekanı Cloud 34, Yeni Sezona Ünlülerle ‘Merhaba’ Dedi
» Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...