Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe

09 Ağustos 2017 Çarşamba 10:00
12
14
16
18

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkıda bulunan Şef Ece Zaim, sabah kahvaltıları için serin ve doyurucu bir kahvaltı olan Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifini veriyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, yazın son ayı olan Ağustos için serinletici ve soğuk bir tarif veriyor. Zaim yeni tarif ile ilgili şunları söyledi: “Yazın son ayı, sıcak günleriyle meşhur Ağustos'da eğer siz de benim gibi sabahları soğuk ve serinletici bir kahvaltı etmek istiyorsanız, Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe tarifim tam size göre. Bu tarifi sadece kahvaltı olarak değil, sağlıklı ve hafif beslenmeye özen gösterenlerdenseniz aynı zamanda tatlı niyetine de tüketebilirsiniz. Bu tarifi irice bir su bardağı boyundaki kavanozlara bir gece öncesinden hazırlayıp, ağzını sıkıca kapatıyorum. Ertesi sabah hemen çıkmam gereken günlerde böylece kahvaltım hazır oluyor. İçerisinde inek sütü olmadığı için şişlik yapmıyor. Şişen chia tohumu ile ise hem tok tutuyor hem de yoğurtla birlikte bağırsakları mutlu tutan bir ikiliye dönüşüyor. Meyve sos da soğuyunca dondurma mı yedim, kahvaltı mı hissi yaratıyor. Spor yapanlar ve gün içinde daha çok enerji harcayanlar ara katlara şekersiz fıstık ezmesi ekleyebilirler. Kaloriyi azıcık arttırır ama enfes olur.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!
» Refika’nın Mutfağı’ndan Tarifler ‘Hayata Cam Kat’ta
» “Ofisten Mutfağa” başlıyor
» Karaca’dan mutfaklar için muhteşem yenilik
» Yeni yılı eşsiz bir müzik ve lezzet şöleni ile karşılamak isteyenler
» İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana
» Kışın çorba içmek için 7 iyi neden!
» Ünlü isimler ZUBİZU ile mutfakta
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları