Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası

23 Nisan 2018 Pazartesi 10:00
12
14
16
18

Sahrap Soysal ANKAmall’da bir araya geldiği Ankaralılarla Anadolu’nun lezzet haritasını çıkarttı

ECE Türkiye Proje Yönetimi tarafından yönetilen, birbirinden renkli etkinlikleriyle Ankaralıların buluşma noktası olan ANKAmall, bu kez lezzet durağı oldu ve ünlü şef Sahrap Soysal’ı ağırladı. “Yemeklere mutluluk katan kadın” olarak tanınan Sahrap Soysal hem bilgilendirici, hem de eğlendirici bir sohbete imza atarak Ankaralılara adeta bir lezzet şöleni yaşattı.

Anadolu’nun zengin yemek kültürü

Ödüllü yemek kitaplarının yazarı ve televizyon programlarının yemek denilince ilk akla gelen isimlerinden olan Sahrap Soysal, yarışmalar ve farklı tariflerle renklendirdiği etkinlikte Anadolu’nun lezzet haritasını da çıkarttı. ANKAmall gurmeleri dediği konuklarıyla birlikte en lezzetli tatları ve onların hangi il ve ilçelerle anıldığını sıraladı. Soysal, her yörenin kendine has lezzeti olduğunu söyleyerek gezdiği yerlerden ve lezzetlerden şu örnekleri verdi:

“En lezzetli domates Çanakkale Biga, en güzel ekmek Trabzon Vakfıkebir, en güzel cezerye Mersin, havuç Konya Ereğli, turp Osmaniye, testi kebabı Yozgat, simit Adana, kestane Ödemiş, patates Afyon Şuhut, tahin Antalya, en güzel kaşar peyniri Kars, tulum Erzincan’ındır. Yemeklerden ise analı kızlı Malatya’ya özel, en güzel içli köfte Mardin, Tunceli Babiko, pide Samsun, çöp şiş Aydın Ortaklar, yoğurt Silivri, pişmaniye Kastamonu, zeytinyağı Ayvalık, köfte Akçaabat, Tekirdağ, Sivas, İnegöl bilinir ama en güzel köfteyi Rumelililer yapar.”

Zeytinyağını sofradan eksik etmeyin

Mutfakta zeytinyağının büyük önemi olduğunu anlatan Soysal, “Sağlıklı yaşamın anahtarı zeytinyağıdır. Tereyağı da olmalı, peynir de… Peynir evin karakolu, tereyağı da evin direğidir” dedi.

 “Hayatı renklendirmek lazım”

Sahrap Soysal, kendisini ilgiyle izleyen konuklarına yemeğin hayata mutluluk kattığını anlattı. Hayatın zaten sıkıcı olduğunu ve renklendirmek gerektiğini söyleyen Soysal, büyük küçük kendisine eşlik eden konuklarla birlikte sahnede dans ederek eğlenceli anlar yaşattı. Kısır, salata ve soslara uygulamalı örnekler veren ünlü şef, hem tariflerini paylaştı hem de yaptığı lezzetleri ziyaretçilere ikram etti.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da