Ramazanda protein ihtiyacınızı peynir tüketerek karşılayın!..

16 Haziran 2017 Cuma 21:00
12
14
16
18

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, sahur ve iftar menülerinde peynirin mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirterek, sahur ve iftarda tüketilecek 3 dilim peynirin günlük protein ihtiyacının büyük kısmını karşılayacağını söyledi.

İçerdiği probiyotik ile sindirim sorunları çözümü, bağışıklık, kalp, tansiyon, cilt ve saç sağlığının yanı sıra birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği olan peynir, Ramazan sofralarının da olmazsa olmazlarından... Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, sahur ve iftarda tüketeceğiniz 100 gram yani ortalama 3 dilim Sürmeli veya 7-8 adet Burgu ile günlük protein ihtiyacının büyük kısmının karşılanabileceğini söyledi.

Bu nedenle iftarda ve sahurda peyniri sofralarımızdan eksik etmemeye özen göstermemiz gerektiğini belirten Çağatay, “Sofralarımızın baş tacı peynirin protein içeriği et kadar kalitelidir. Ayrıca günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması açısından da vazgeçilmez bir besindir. Kahvaltılardan eksik etmediğimiz peynirden her öğün yararlanmalıyız. Özellikle ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında salata, çorba ve makarnalara ekleyebiliriz. Çünkü oruç tutma süremizin uzunluğu metabolizma açısından iyi kalite proteine ihtiyacımızı artırır. Proteinin en iyi kaynaklarından biri olan peynir, süt ve yoğurta oranla daha fazla yoğunlukta kalsiyum ve protein içerir” dedi.

Az tuzlu peynirler tercih edilmelidir

Oruç tutulurken yeterli ve dengeli beslenmenin mümkün olabilmesi için özellikle sahur öğününde peynir tüketmek gerektiğini hatırlatan Çağatay, “Sahur için doğru miktarda protein tüketmek uzun süren açlık sürenizi daha sağlıklı geçirmenizi sağlar. Özellikle dikkat edilmesi gereken az tuzlu peynirleri tüketmektir. Az tuzlu peynirleri tüketmeniz gün içerisinde susamanızı engelleyecektir. Özellikle lor peynirinin mutlaka sahur sofralarında olması gerekiyor. Tuz oranları düşük olması bakımından başta Muratbey Lor, Burgu olmak üzere Sürmeli ve Topi gibi kolay tüketilebilen lezzetli peynirler tercih edilebilir” diye konuştu.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Grand Hyatt İstanbul’da sebzeli dondurma
» Caffe Nero’dan yaz sürprizi
» Türkiye’nin Sevilen Peyniri Sütaş Süzme Ailesi genişliyor
» Milka bisküvileri Türkiye’de
» En leziz horoskop: Burçlara göre yemek tercihleri
» Bayramda da pizzalar Domino’s’tan
» Tchibo ile kahve çekirdeklerinin lezzet dolu serüveni
» Gaziantep’te Bayrama özel atölyeler
» Bayramın keyfi Ma-i Cafe’de çıkacak!
» Sağlıklı tatlı keyfi bayramda da devam ediyor
» Duru Bulgur’dan Bayram sofranız için Etli Bulgur Pilavı!..
» Lezzetli sandviçlerin tam zamanı
» Dünyanın en "Güzel" çaylarının buluştuğu Kreasyon: Tea Coutere
» Bayramda yola çıkanlara Shell’den önemli değişiklikler
» Cakes&Bakes’den iyilik dolu lezzetler
» Bayram Tatlılarında şeker Yerine bal kullanın
» Ebru Baybara Demir, Dünyanın en iyi 10 şefinden biri
» Fenix rüzgarı Bodrum’da yeniden esmeye başlıyor!
» Gerçek İtalyan lezzetleri ile Mezzaluna,Bodrum’da
» Güne enerji dolu bir başlangıç
» Çeşme’nin yeni lezzet adresi
» 29 Foodbar Bodrum’da bu yaza damgasını vuracak!
» Tefal’den keyifli Bayramlar
» Boğaz’ın gözdesi Capricorn, yenilenen menüsü ve eşsiz terasıyla yaza hazır!
» Crate and Barrel’ın şık ve kullanışlı tasarımları, bayram için hazırlanan lezzetleri tamamlıyor