Ramazanda protein ihtiyacınızı peynir tüketerek karşılayın!..

16 Haziran 2017 Cuma 21:00
12
14
16
18

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, sahur ve iftar menülerinde peynirin mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirterek, sahur ve iftarda tüketilecek 3 dilim peynirin günlük protein ihtiyacının büyük kısmını karşılayacağını söyledi.

İçerdiği probiyotik ile sindirim sorunları çözümü, bağışıklık, kalp, tansiyon, cilt ve saç sağlığının yanı sıra birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği olan peynir, Ramazan sofralarının da olmazsa olmazlarından... Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, sahur ve iftarda tüketeceğiniz 100 gram yani ortalama 3 dilim Sürmeli veya 7-8 adet Burgu ile günlük protein ihtiyacının büyük kısmının karşılanabileceğini söyledi.

Bu nedenle iftarda ve sahurda peyniri sofralarımızdan eksik etmemeye özen göstermemiz gerektiğini belirten Çağatay, “Sofralarımızın baş tacı peynirin protein içeriği et kadar kalitelidir. Ayrıca günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması açısından da vazgeçilmez bir besindir. Kahvaltılardan eksik etmediğimiz peynirden her öğün yararlanmalıyız. Özellikle ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında salata, çorba ve makarnalara ekleyebiliriz. Çünkü oruç tutma süremizin uzunluğu metabolizma açısından iyi kalite proteine ihtiyacımızı artırır. Proteinin en iyi kaynaklarından biri olan peynir, süt ve yoğurta oranla daha fazla yoğunlukta kalsiyum ve protein içerir” dedi.

Az tuzlu peynirler tercih edilmelidir

Oruç tutulurken yeterli ve dengeli beslenmenin mümkün olabilmesi için özellikle sahur öğününde peynir tüketmek gerektiğini hatırlatan Çağatay, “Sahur için doğru miktarda protein tüketmek uzun süren açlık sürenizi daha sağlıklı geçirmenizi sağlar. Özellikle dikkat edilmesi gereken az tuzlu peynirleri tüketmektir. Az tuzlu peynirleri tüketmeniz gün içerisinde susamanızı engelleyecektir. Özellikle lor peynirinin mutlaka sahur sofralarında olması gerekiyor. Tuz oranları düşük olması bakımından başta Muratbey Lor, Burgu olmak üzere Sürmeli ve Topi gibi kolay tüketilebilen lezzetli peynirler tercih edilebilir” diye konuştu.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri”nde Bu Ayın Yıldızları: Bal, Enginar, Karadut ve Çilek
» Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler
» Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe
» Bir fincan papatya çayı alır mısınız?
» Beyaz Bosphorus yemeklerinde iddialı mekanlar arasında
» Kuzunun en değerli parçası
» Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli pastanın adresi: “Hadi Ham Yap”
» Melocan, bu ay Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde!
» Donut’un mutlulukla bir ilgisi olmalı...
» Ege’nin İki Yakası Ege geceleri’nde bir araya geliyor
» Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
» Eşsiz lezzetteki dondurmaların tek ihtiyacı
» Yaz sıcağında en özel lezzet dondurmanın Shake Shack hali; Custard ve Concrete
» Le Pain Quotidien’den Chia Parfe
» Yemekte denge mutfağı’ndan dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler
» Ülker Nissin Yıldız tesislerini OBA devraldı
» Bu kazan İzmir için kaynıyor
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı