Pikan cevizli açık ravioli tarifi

13 Temmuz 2017 Perşembe 17:00
12
14
16
18

Ne kadar vazgeçmeye çalışsak da, hamur hepimizin vazgeçilmezi. Pek çok mutfağın baş tacı, çabanın ödülü. Hamur lezzetleri arasında son yıllardaki yerini üst sıralara taşıyan Ravioli de bunlardan biri. d.ream Akademi Profesyonel Şefleri, hazırladıkları ‘Pikan Cevizli Açık Ravioli’ tarifini bizlerle paylaştı. Son derece pratik bu tarifi biz çok beğendik ve sizlerle de paylaşmak istedik.

Pikan Cevizli Açık Ravioli Tarifi

İç Malzemeler:

  • 200 gr. Shitake mantarı
  • Tuz
  • 150 gr. un
  • 100 gr. porcini mantarı
  • 50 gr. kuzugöbeği mantarı
  • 20 gr. pikan cevizi
  • 2 adet kuşkonmaz
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 dal taze kekik
  • Mikro roka filizi
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Malzemeleri arzu edilen şekilde doğrayın ve taze kekik, sarımsak ekleyerek zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazı kaynar suda haşlayıp soğuk buzlu suya alın.

Hamur için malzemeler:

50 gr. semolina unu

2 adet yumurta

Tuz

Tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar karıştırın ve 20 dk. dinlendirin. 5 cm çapında diskler halinde kestiğiniz hamuru blanch edin. Tabağa mantarların birkısmını ve kuşkonmazı yerleştirin. Ardında pikan cevizini ekleyin. Üzerine bir disk hamur koyun. Bu işlemi iki kat yapın ve üstünü mikro roka filizleriyle süsleyin.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» İstanbul Marriott Hotel Şişli’de Japon lezzetleri...
» Çengelköy’ün Boğaz’a Açılan Lezzet Mekanı Beyaz Bosphorus
» Knorr sofrası, baharat dünyasına keyifli bir yolculuk için kuruldu
» Fenix kış aylarının da gözdesi olmaya devam ediyor!
» Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
» Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor
» Çeşnili ekmek karışımı ile nefis aromalı lezzetlere imza atın
» Capricorn yenilenen menüsüyle Boğaz’ın gözdesi olmaya devam ediyor!
» Çikolata ve vişnenin eşsiz dansı
» Teknolojinin ve şıklığın birleşimi
» Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor
» Evde sos yapmak aslında çok kolay
» Tadında Anadolu’da kahvaltı sofraları hem geleneksel hem leziz
» Ünlü gurmeler Tarsus’ta
» Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar
» En çok boyozu yiyen kazandı
» Cloud 34, Yenilenen Asya Menüsü ile Hilton İstanbul Bomonti’de sizleri bekliyor
» Tarsus Mutfağı Dünya’ya açılıyor
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri” Kasım Ayında Karadeniz’de
» Dünyaca Ünlü Şefler İstanbul’da buluşuyor
» Bekarus’ta Antep mutfağı tanıtıldı
» Bu festival damak çatlatacak
» Çarşamba Akşamlarının Yeni Adresi: Hezarfen Bar & Lounge
» Borgo’nun kış serüveni başlıyor
» Tadı damakta kalan başlangıçlar