Pikan cevizli açık ravioli tarifi

13 Temmuz 2017 Perşembe 17:00
12
14
16
18

Ne kadar vazgeçmeye çalışsak da, hamur hepimizin vazgeçilmezi. Pek çok mutfağın baş tacı, çabanın ödülü. Hamur lezzetleri arasında son yıllardaki yerini üst sıralara taşıyan Ravioli de bunlardan biri. d.ream Akademi Profesyonel Şefleri, hazırladıkları ‘Pikan Cevizli Açık Ravioli’ tarifini bizlerle paylaştı. Son derece pratik bu tarifi biz çok beğendik ve sizlerle de paylaşmak istedik.

Pikan Cevizli Açık Ravioli Tarifi

İç Malzemeler:

  • 200 gr. Shitake mantarı
  • Tuz
  • 150 gr. un
  • 100 gr. porcini mantarı
  • 50 gr. kuzugöbeği mantarı
  • 20 gr. pikan cevizi
  • 2 adet kuşkonmaz
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 dal taze kekik
  • Mikro roka filizi
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Malzemeleri arzu edilen şekilde doğrayın ve taze kekik, sarımsak ekleyerek zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazı kaynar suda haşlayıp soğuk buzlu suya alın.

Hamur için malzemeler:

50 gr. semolina unu

2 adet yumurta

Tuz

Tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar karıştırın ve 20 dk. dinlendirin. 5 cm çapında diskler halinde kestiğiniz hamuru blanch edin. Tabağa mantarların birkısmını ve kuşkonmazı yerleştirin. Ardında pikan cevizini ekleyin. Üzerine bir disk hamur koyun. Bu işlemi iki kat yapın ve üstünü mikro roka filizleriyle süsleyin.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de