Ödemiş, Trkiye2de peynirciliğin merkezi olacak!

17 Nisan 2017 Pazartesi 09:00
12
14
16
18

Türkiye'nin en fazla süt üreten ilçesi Ödemiş, peynircilikte büyük atağa kalkıyor. Bir yılda ürettiği yaklaşık 2 milyon ton süt ile Türkiye'nin süt hayvancılığı merkezi konumuna gelen İzmir'de, Ödemiş ilçesi yeni ve farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin en büyük peynircilik şenliği 14 Mayıs 2017 Pazar günü Ödemiş'te düzenlenecek.

Sütün Geleceği Peynircilik

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, yaptığı yazılı açıklamada, "Son 15 yılda Küçük Menderes bölgesinde süt hayvancılığı büyük gelişme gösterdi. Şu anda ülkemizin en çok süt üretildiği ilçe konumundayız. Tabii bu durum bizleri çok sevindiriyor, ancak sorumluluğumuz da artıyor. Sütü çok daha katma değerli yani markalı mamul haline getirmek zorundayız. İlçe genelinde son yıllarda ciddi sayıda süt ürünleri tesisi faaliyete geçti. Bunlar kalite ve teknoloji yönünden üst düzeyde. Ama biz bununla yetinmiyoruz. Markalaşma ve inovasyon açısından yeni çalışmalar yürüteceğiz. Hedefimiz, Türkiye'nin süt merkezi Ödemiş'i aynı zamanda süt ürünleri ihracat merkezi yapmaktır" dedi.

Sütün geleceğinin peynircilikte olduğunun altını çizen Başkan Mahmut Badem; "İlk aşamada Ödemiş'in, Türkiye'nin peynircilik merkezi olduğunu ilan edeceğiz. Çünkü bu alanda bir farkındalık sorunu yaşıyoruz. Söz konusu potansiyelin büyüklüğünü tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. İkinci aşamada Türkiye'de değil dünyada ilk defa Peynirci Şehirler Birliği'ni Ödemiş'te kuruyoruz. Önce ülkemizde bu konuda öne çıkmış bütün şehirleri ilçemizde biraraya getireceğiz. Hep birlikte ortak hareket etme ve ortak çalışmalar yapma hususunda karar alacağız. Peynir, bilindiği gibi gerek dünyada gerekse ülkemizde tüketimi giderek artan bir gıda. Üstelik çok faydalı bir yiyeceğimiz. Aynı zamanda yüksek katma değeriyle hem üreticimiz hem de sanayicimiz için bir zenginlik kaynağı. Bu kaynağı en verimli ve akılcı biçimde değerlendirmek istiyoruz. Öncüsü olacağımız Peynirci Şehirler Birliği kanalıyla peynirin ulusal ve bölgesel ölçekte envanterini çıkarıp, Ar-Ge ve inovasyonu sektörün gündemine alınmasını sağlayacağız. Bu çerçevede Türkiye’nin en büyük Peynircilik Şenliği’ni düzenliyoruz. Üretici, sanayici, akademisyenler, sektör mensupları ve halkımızın katılımıyla düzenlenecek olan etkinliğimiz 14 Mayıs 2017 Pazar günü Ödemiş Kültür Merkezi’nde olacak. Bir gün sürecek ama çok yoğun ve dolu dolu geçecek etkinliğin program içeriğini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü olan 14 Mayıs'ta çiftçi ve peynir bayramını birlikte yaşayacağız" dedi.

 

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de