Ödemiş, Trkiye2de peynirciliğin merkezi olacak!

17 Nisan 2017 Pazartesi 09:00
12
14
16
18

Türkiye'nin en fazla süt üreten ilçesi Ödemiş, peynircilikte büyük atağa kalkıyor. Bir yılda ürettiği yaklaşık 2 milyon ton süt ile Türkiye'nin süt hayvancılığı merkezi konumuna gelen İzmir'de, Ödemiş ilçesi yeni ve farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin en büyük peynircilik şenliği 14 Mayıs 2017 Pazar günü Ödemiş'te düzenlenecek.

Sütün Geleceği Peynircilik

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, yaptığı yazılı açıklamada, "Son 15 yılda Küçük Menderes bölgesinde süt hayvancılığı büyük gelişme gösterdi. Şu anda ülkemizin en çok süt üretildiği ilçe konumundayız. Tabii bu durum bizleri çok sevindiriyor, ancak sorumluluğumuz da artıyor. Sütü çok daha katma değerli yani markalı mamul haline getirmek zorundayız. İlçe genelinde son yıllarda ciddi sayıda süt ürünleri tesisi faaliyete geçti. Bunlar kalite ve teknoloji yönünden üst düzeyde. Ama biz bununla yetinmiyoruz. Markalaşma ve inovasyon açısından yeni çalışmalar yürüteceğiz. Hedefimiz, Türkiye'nin süt merkezi Ödemiş'i aynı zamanda süt ürünleri ihracat merkezi yapmaktır" dedi.

Sütün geleceğinin peynircilikte olduğunun altını çizen Başkan Mahmut Badem; "İlk aşamada Ödemiş'in, Türkiye'nin peynircilik merkezi olduğunu ilan edeceğiz. Çünkü bu alanda bir farkındalık sorunu yaşıyoruz. Söz konusu potansiyelin büyüklüğünü tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. İkinci aşamada Türkiye'de değil dünyada ilk defa Peynirci Şehirler Birliği'ni Ödemiş'te kuruyoruz. Önce ülkemizde bu konuda öne çıkmış bütün şehirleri ilçemizde biraraya getireceğiz. Hep birlikte ortak hareket etme ve ortak çalışmalar yapma hususunda karar alacağız. Peynir, bilindiği gibi gerek dünyada gerekse ülkemizde tüketimi giderek artan bir gıda. Üstelik çok faydalı bir yiyeceğimiz. Aynı zamanda yüksek katma değeriyle hem üreticimiz hem de sanayicimiz için bir zenginlik kaynağı. Bu kaynağı en verimli ve akılcı biçimde değerlendirmek istiyoruz. Öncüsü olacağımız Peynirci Şehirler Birliği kanalıyla peynirin ulusal ve bölgesel ölçekte envanterini çıkarıp, Ar-Ge ve inovasyonu sektörün gündemine alınmasını sağlayacağız. Bu çerçevede Türkiye’nin en büyük Peynircilik Şenliği’ni düzenliyoruz. Üretici, sanayici, akademisyenler, sektör mensupları ve halkımızın katılımıyla düzenlenecek olan etkinliğimiz 14 Mayıs 2017 Pazar günü Ödemiş Kültür Merkezi’nde olacak. Bir gün sürecek ama çok yoğun ve dolu dolu geçecek etkinliğin program içeriğini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü olan 14 Mayıs'ta çiftçi ve peynir bayramını birlikte yaşayacağız" dedi.

 

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Çünkü ‘Anne’, ‘Mutluluk’ demek…
» Mutfağın yıldızı Sahrap Soysal ve Nilgün Belgün Optimum’da
» Tadımca yenilendi
» Zengin şarküteri seçenekleri Delimonti’de meraklılarıyla buluşuyor
» St Regis İstanbul’da tadım etkinllği
» Çocukları gülümseten lezzetler Özsüt’te
» Domino’s Pizza’lar şimdi “Gece Açık”
» İştah kabartan deniz ürünlü alternatifler Monochrome’da
» Profilo Küçük Ev Aletleri seçili ürünlerdeki bahar kampanyası ile kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
» Geleceğin şeflerinden 23 Nisan’a özel lezzetler
» Bodrum Balıkçısı cennet koyunda yaza merhaba diyor
» Türkiye, yerel mutfaktaki zenginliğini öne çıkarmalı
» Cornetto ve Kenan Doğulu bu yaz “İlk Adımı Sen At” diyor!
» Ronnefeldt ile yaza hazırlanın
» Tüm dünyada geçerli bir kariyer için profesyonel mutfak eğitimleri Haziran’da başlıyor
» Tüketicilerin yüzde 65’i restoran ve kafelerde içeceğini cam ambalajda istiyor
» Pide’nin ‘Fit’ hali!
» 2000 yıl önce ne yiyorsak hala onu yemeye devam ediyoruz
» LAV ile tatlı sunumlarınıza yaratıcılık katın
» Sokak lezzetleri sihirli fiyatlarla öğle arası HuQQabaz’da
» Annenizle kahve keyfini paylaşmak ve tatlı bir sohbet için David People’den özel kahve menüsü
» 24 yıldır kalitesinden ödün vermeyen Sait Balık, lezzetleri ile fark yaratıyor
» Kuzu Kafes bahar aylarına lezzet katıyor
» Ay Bitmeden: Chef’s table mutfak akademisi’nde dört workshop
» Gastronomi sektörü GTD ile Turquality’i yakından tanıdı