Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu

02 Mart 2018 Cuma 19:00
12
14
16
18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) ile meşhur gastronomisini zirveye taşıdı. Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmayan Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkaran merkez, Avrupa Mutfak Mirası ağına dahil oldu.

GELENEKSEL GAZİANTEP MUTFAĞI

Mezopotamya ile Fırat’ın ortasında tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Gaziantep, her zevke hitap eden zengin ve farklı seçenekleriyle tatil planlarında yerini aldı. Müzeleri, hamamları, taş konakları ve doğal güzellikleriyle Doğu’nun Paris’i olarak tanımlanan Gazi şehir, bir yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Mutfak Sanatları Merkezi ile meşhur gastronomisiyle markalaştı. Merkez, Avrupa Mutfak Mirası ağına (Culinary Heritage Europe) geçen hafta itibariyle dahil olmayı başardı. Özgün lezzetleri, kendine has dokunuşlarıyla yorumlayan şeflerin hazırladığı Geleneksel Gaziantep mutfağının en güzel örnekleri MSM bünyesinde yaklaşık bir yıldır lezzet düşkünlerine hizmet veriyor.

Gaziantep mutfak kültürünü canlı tutmak ve bu kültürü gelenekten geleceğe taşıma amacıyla kurulan Mutfak Sanatları Merkezi’ne gelen yerli ve yabancı misafirler, Gaziantep’in zengin mutfak kültürünü tanıma fırsatı buluyor. Restoranın konseptiyle Gaziantep yerel mutfağı üzerine odaklanan merkezde, Gaziantep mutfağı orijinaline bağlı kalınarak farklı sunumlarla ziyaretçilerine sunuluyor.

RİTÜEL HALİNE GELDİ

Merkezin gurme bir restoran olmasının yanı sıra bir eğitim merkezi oluşu, merkezi diğer mekanlardan ayıran en önemli özelliği oldu. Sadece restorandan oluşmayan bu merkez, aynı zamanda Gaziantep’in eşsiz gastronomisini uygulamaya geçirebilecek aşçılar da yetiştirmeyi hedefliyor. Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmadığını gösteren Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkarmak, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki usta şeflerin ritüeli haline geldi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı