Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu

02 Mart 2018 Cuma 19:00
12
14
16
18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) ile meşhur gastronomisini zirveye taşıdı. Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmayan Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkaran merkez, Avrupa Mutfak Mirası ağına dahil oldu.

GELENEKSEL GAZİANTEP MUTFAĞI

Mezopotamya ile Fırat’ın ortasında tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Gaziantep, her zevke hitap eden zengin ve farklı seçenekleriyle tatil planlarında yerini aldı. Müzeleri, hamamları, taş konakları ve doğal güzellikleriyle Doğu’nun Paris’i olarak tanımlanan Gazi şehir, bir yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Mutfak Sanatları Merkezi ile meşhur gastronomisiyle markalaştı. Merkez, Avrupa Mutfak Mirası ağına (Culinary Heritage Europe) geçen hafta itibariyle dahil olmayı başardı. Özgün lezzetleri, kendine has dokunuşlarıyla yorumlayan şeflerin hazırladığı Geleneksel Gaziantep mutfağının en güzel örnekleri MSM bünyesinde yaklaşık bir yıldır lezzet düşkünlerine hizmet veriyor.

Gaziantep mutfak kültürünü canlı tutmak ve bu kültürü gelenekten geleceğe taşıma amacıyla kurulan Mutfak Sanatları Merkezi’ne gelen yerli ve yabancı misafirler, Gaziantep’in zengin mutfak kültürünü tanıma fırsatı buluyor. Restoranın konseptiyle Gaziantep yerel mutfağı üzerine odaklanan merkezde, Gaziantep mutfağı orijinaline bağlı kalınarak farklı sunumlarla ziyaretçilerine sunuluyor.

RİTÜEL HALİNE GELDİ

Merkezin gurme bir restoran olmasının yanı sıra bir eğitim merkezi oluşu, merkezi diğer mekanlardan ayıran en önemli özelliği oldu. Sadece restorandan oluşmayan bu merkez, aynı zamanda Gaziantep’in eşsiz gastronomisini uygulamaya geçirebilecek aşçılar da yetiştirmeyi hedefliyor. Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmadığını gösteren Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkarmak, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki usta şeflerin ritüeli haline geldi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» İncili Gastronomi rehberi ödülleri sahiplerini buldu
» En güzel yemeği Funda ile Ela yaptı
» Pinkberry’de Yepyeni Ek Lezzetler: Bobajoy ve Türk Kahvesi
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık