Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu

02 Mart 2018 Cuma 19:00
12
14
16
18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) ile meşhur gastronomisini zirveye taşıdı. Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmayan Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkaran merkez, Avrupa Mutfak Mirası ağına dahil oldu.

GELENEKSEL GAZİANTEP MUTFAĞI

Mezopotamya ile Fırat’ın ortasında tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Gaziantep, her zevke hitap eden zengin ve farklı seçenekleriyle tatil planlarında yerini aldı. Müzeleri, hamamları, taş konakları ve doğal güzellikleriyle Doğu’nun Paris’i olarak tanımlanan Gazi şehir, bir yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Mutfak Sanatları Merkezi ile meşhur gastronomisiyle markalaştı. Merkez, Avrupa Mutfak Mirası ağına (Culinary Heritage Europe) geçen hafta itibariyle dahil olmayı başardı. Özgün lezzetleri, kendine has dokunuşlarıyla yorumlayan şeflerin hazırladığı Geleneksel Gaziantep mutfağının en güzel örnekleri MSM bünyesinde yaklaşık bir yıldır lezzet düşkünlerine hizmet veriyor.

Gaziantep mutfak kültürünü canlı tutmak ve bu kültürü gelenekten geleceğe taşıma amacıyla kurulan Mutfak Sanatları Merkezi’ne gelen yerli ve yabancı misafirler, Gaziantep’in zengin mutfak kültürünü tanıma fırsatı buluyor. Restoranın konseptiyle Gaziantep yerel mutfağı üzerine odaklanan merkezde, Gaziantep mutfağı orijinaline bağlı kalınarak farklı sunumlarla ziyaretçilerine sunuluyor.

RİTÜEL HALİNE GELDİ

Merkezin gurme bir restoran olmasının yanı sıra bir eğitim merkezi oluşu, merkezi diğer mekanlardan ayıran en önemli özelliği oldu. Sadece restorandan oluşmayan bu merkez, aynı zamanda Gaziantep’in eşsiz gastronomisini uygulamaya geçirebilecek aşçılar da yetiştirmeyi hedefliyor. Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmadığını gösteren Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkarmak, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki usta şeflerin ritüeli haline geldi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü