Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz

19 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00
12
14
16
18

Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, menüsüne yaz ayları için mevsimsel ürünler ile hazırladığı yeni lezzetler ekledi.

İtalyan şef Fabio Brambilla’nın reçetelerini özel sunumlarla bir araya getiren Mezzaluna, yaza özel hazırladığı menüsü ile birbirinden güzel lezzetleri masanıza getiriyor.

Mevsimin en taze ürünlerini barındıran “Deniz mahsulleri çorbası” karides, kalamar, levrek, midye ve taze domatesle hazırlanıyor. Menüde en çok dikkat çeken lezzetlerden biri olan “Izgara ıstakoz” taze çeri domates ve patates ile servis edilirken ince dilimlenmiş “Bonfile dilimleri” parmesan, roka, çeri domates ve patates kızartması ile sunuluyor.

En iyi pizza” denilince ilk akla gelen restoranlardan olan Mezzaluna, odun fırınında hazırladığı gerçek İtalyan pizzalarını misafirlerine sunuyor. 20’den fazla pizza çeşidinin bulunduğu Mezzaluna’nın menüsünde, mevsim sebzeleri, sote mantar, mozzarella ve domates sosla hazırlanan “Pizza Verde” ve dana salam, acı biber, mozzarella ve domates soslu “Pizza Diavola” öne çıkanlar arasında yer alıyor. Mezzaluna’nın İtalyan mutfağındaki iddiasını ortaya koyan makarna ve risottolara eklenen; “Karides ve bezelyeli risotto”nun yanı sıra patlıcan, domates, mozzarella, provola peyniri ve kekikle hazırlanan fırınlamış “Gnocchi” mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.

Menüde, hafif beslenmek isteyenler için de birçok salata seçeneği yer alıyor. Karides, kalamar, ahtapot ve midye ile hazırlanan “Deniz mahsulleri salatası” lezzetiyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor.

Gerçek İtalyan yemeklerinin en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Mezzaluna, mevsimsel tatlarla hazırlanan menüleri ve değişmeyen kalite anlayışıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

 

 
 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe