Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz

19 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00
12
14
16
18

Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, menüsüne yaz ayları için mevsimsel ürünler ile hazırladığı yeni lezzetler ekledi.

İtalyan şef Fabio Brambilla’nın reçetelerini özel sunumlarla bir araya getiren Mezzaluna, yaza özel hazırladığı menüsü ile birbirinden güzel lezzetleri masanıza getiriyor.

Mevsimin en taze ürünlerini barındıran “Deniz mahsulleri çorbası” karides, kalamar, levrek, midye ve taze domatesle hazırlanıyor. Menüde en çok dikkat çeken lezzetlerden biri olan “Izgara ıstakoz” taze çeri domates ve patates ile servis edilirken ince dilimlenmiş “Bonfile dilimleri” parmesan, roka, çeri domates ve patates kızartması ile sunuluyor.

En iyi pizza” denilince ilk akla gelen restoranlardan olan Mezzaluna, odun fırınında hazırladığı gerçek İtalyan pizzalarını misafirlerine sunuyor. 20’den fazla pizza çeşidinin bulunduğu Mezzaluna’nın menüsünde, mevsim sebzeleri, sote mantar, mozzarella ve domates sosla hazırlanan “Pizza Verde” ve dana salam, acı biber, mozzarella ve domates soslu “Pizza Diavola” öne çıkanlar arasında yer alıyor. Mezzaluna’nın İtalyan mutfağındaki iddiasını ortaya koyan makarna ve risottolara eklenen; “Karides ve bezelyeli risotto”nun yanı sıra patlıcan, domates, mozzarella, provola peyniri ve kekikle hazırlanan fırınlamış “Gnocchi” mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.

Menüde, hafif beslenmek isteyenler için de birçok salata seçeneği yer alıyor. Karides, kalamar, ahtapot ve midye ile hazırlanan “Deniz mahsulleri salatası” lezzetiyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor.

Gerçek İtalyan yemeklerinin en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Mezzaluna, mevsimsel tatlarla hazırlanan menüleri ve değişmeyen kalite anlayışıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

 

 
 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Yılbaşı coskusunu sway hotels’de yaşayın
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!
» Refika’nın Mutfağı’ndan Tarifler ‘Hayata Cam Kat’ta
» “Ofisten Mutfağa” başlıyor
» Karaca’dan mutfaklar için muhteşem yenilik
» Yeni yılı eşsiz bir müzik ve lezzet şöleni ile karşılamak isteyenler
» İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana
» Kışın çorba içmek için 7 iyi neden!
» Ünlü isimler ZUBİZU ile mutfakta
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet