Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz

19 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00
12
14
16
18

Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, menüsüne yaz ayları için mevsimsel ürünler ile hazırladığı yeni lezzetler ekledi.

İtalyan şef Fabio Brambilla’nın reçetelerini özel sunumlarla bir araya getiren Mezzaluna, yaza özel hazırladığı menüsü ile birbirinden güzel lezzetleri masanıza getiriyor.

Mevsimin en taze ürünlerini barındıran “Deniz mahsulleri çorbası” karides, kalamar, levrek, midye ve taze domatesle hazırlanıyor. Menüde en çok dikkat çeken lezzetlerden biri olan “Izgara ıstakoz” taze çeri domates ve patates ile servis edilirken ince dilimlenmiş “Bonfile dilimleri” parmesan, roka, çeri domates ve patates kızartması ile sunuluyor.

En iyi pizza” denilince ilk akla gelen restoranlardan olan Mezzaluna, odun fırınında hazırladığı gerçek İtalyan pizzalarını misafirlerine sunuyor. 20’den fazla pizza çeşidinin bulunduğu Mezzaluna’nın menüsünde, mevsim sebzeleri, sote mantar, mozzarella ve domates sosla hazırlanan “Pizza Verde” ve dana salam, acı biber, mozzarella ve domates soslu “Pizza Diavola” öne çıkanlar arasında yer alıyor. Mezzaluna’nın İtalyan mutfağındaki iddiasını ortaya koyan makarna ve risottolara eklenen; “Karides ve bezelyeli risotto”nun yanı sıra patlıcan, domates, mozzarella, provola peyniri ve kekikle hazırlanan fırınlamış “Gnocchi” mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.

Menüde, hafif beslenmek isteyenler için de birçok salata seçeneği yer alıyor. Karides, kalamar, ahtapot ve midye ile hazırlanan “Deniz mahsulleri salatası” lezzetiyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor.

Gerçek İtalyan yemeklerinin en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Mezzaluna, mevsimsel tatlarla hazırlanan menüleri ve değişmeyen kalite anlayışıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

 

 
 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri”nde Bu Ayın Yıldızları: Bal, Enginar, Karadut ve Çilek
» Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler
» Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe
» Bir fincan papatya çayı alır mısınız?
» Beyaz Bosphorus yemeklerinde iddialı mekanlar arasında
» Kuzunun en değerli parçası
» Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli pastanın adresi: “Hadi Ham Yap”
» Melocan, bu ay Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde!
» Donut’un mutlulukla bir ilgisi olmalı...
» Ege’nin İki Yakası Ege geceleri’nde bir araya geliyor
» Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
» Eşsiz lezzetteki dondurmaların tek ihtiyacı
» Yaz sıcağında en özel lezzet dondurmanın Shake Shack hali; Custard ve Concrete
» Le Pain Quotidien’den Chia Parfe
» Yemekte denge mutfağı’ndan dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler
» Ülker Nissin Yıldız tesislerini OBA devraldı
» Bu kazan İzmir için kaynıyor
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek