Metrelik Adana Kebabı

23 Ocak 2018 Salı 19:00
12
14
16
18

‘Metrelik Adana Kebabı’ ile meşhur Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Küçükyalı Sahilyolu’ndaki sıcak mekanında misafirlerini ağırlıyor. Başlangıç menüsünden tatlılarına kadar her lezzette iddialı olan Adanalı Hasan Kolcuoğlu, zırhta çekilmiş kuzu etinden yapılan kebabıyla fark yaratıyor.

1 yaşına gelmemiş erkek kuzu etinin zırhta çekilmesiyle yapılan ‘Metrelik Adana Kebabı’, Adanalı Hasan Kolcuoğlu ile özdeşleşmiş dayanılmaz bir lezzet. Metrelik kebap, etin suyunu salmaması ve lezzetini içine hapsetmesi için sipariş verilmesinin hemen ardından özel şişlere takılarak pişiriliyor. Metrelik Adana Kebap, özel ayaklı standında el yapımı pideler, kaburga ve pirzolalar eşliğinde servis ediliyor.

Trabzon tereyağı, Erzincan peyniri ve balon ekmekle başlayan ziyafet; kuru patlıcan dolması, pazı sarması, pilaki gibi zeytinyağlılar ile devam ediyor. Mezelerden Ali Nazik, acılı ezme, şakşuka ve humus öne çıksa da sayısız çeşit içinden seçim yapmak zor. Kapalı mini pidede de iddialı olan Şef Mehmet Soydaş çiğ köfte, içli köfte ve fındık lahmacunun mutlaka tadına bakılması gerektiğini belirtiyor. Kebabın en yakın arkadaşı şalgamı Adana’dan getirttiklerini belirten Şef Mehmet Soydaş, yöresel ürünler kullanılarak hazırladıkları tüm tatların ana malzemelerini kendi yöresinden getirttiklerinin altını çiziyor.

Küçükyalı Sahilyolu’nda bulunan Adanalı Hasan Kolcuoğlu'da, düğün, davet ve iş organizasyonları düzenlemek mümkün. Salon kapasitesi ise 700 kişi.

 

1910'a dayanan köklü tarihiyle Adanalı Hasan Kolcuoğlu, tatlılarıyla da iddialı. Kabak tatlısı, dondurmalı irmik helvası, özel Hatay peyniri ile hazırlanan künefe, katmer, ayva tatlısı ve kadayıf arasından tercih yapamayanlara karışık tatlı tabağı hazırlanarak mutlu bir son vadediliyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı
» Kocaeli’de 1000 çeşit yemek var
» Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu
» Bal, ham haliyle güzel…
» Aydan Üstkanat’ın seçtiği “Sanal Alemin En İyileri” pikan cevizli lezzetlerle hünerlerini sergiledi
» Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar
» Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi
» Dev çikolata tablosu
» Dünyanın en meşhur lezzetlerini keşfedin
» Dünya mutfağı tarhana ile tanıştı
» Tahinin pekmez aşkı eski tadında!
» Şefler, Lezita ile lezzet yolculuğuna çıktı
» Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek
» Geleneksel lezzet boza ve sağlık
» Çırağan Sarayı’nda Venedik rüzgârı esiyor
» Gaziantep lezzetlerinin ünlü şefleri The Ritz-Carlton, İstanbul’a geliyor
» Tutkunun peşinde koşanları enfes İtalyan çikolatası deneyimi ile buluşturuyor
» Gününü Güçlendir