Metrelik Adana Kebabı

23 Ocak 2018 Salı 19:00
12
14
16
18

‘Metrelik Adana Kebabı’ ile meşhur Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Küçükyalı Sahilyolu’ndaki sıcak mekanında misafirlerini ağırlıyor. Başlangıç menüsünden tatlılarına kadar her lezzette iddialı olan Adanalı Hasan Kolcuoğlu, zırhta çekilmiş kuzu etinden yapılan kebabıyla fark yaratıyor.

1 yaşına gelmemiş erkek kuzu etinin zırhta çekilmesiyle yapılan ‘Metrelik Adana Kebabı’, Adanalı Hasan Kolcuoğlu ile özdeşleşmiş dayanılmaz bir lezzet. Metrelik kebap, etin suyunu salmaması ve lezzetini içine hapsetmesi için sipariş verilmesinin hemen ardından özel şişlere takılarak pişiriliyor. Metrelik Adana Kebap, özel ayaklı standında el yapımı pideler, kaburga ve pirzolalar eşliğinde servis ediliyor.

Trabzon tereyağı, Erzincan peyniri ve balon ekmekle başlayan ziyafet; kuru patlıcan dolması, pazı sarması, pilaki gibi zeytinyağlılar ile devam ediyor. Mezelerden Ali Nazik, acılı ezme, şakşuka ve humus öne çıksa da sayısız çeşit içinden seçim yapmak zor. Kapalı mini pidede de iddialı olan Şef Mehmet Soydaş çiğ köfte, içli köfte ve fındık lahmacunun mutlaka tadına bakılması gerektiğini belirtiyor. Kebabın en yakın arkadaşı şalgamı Adana’dan getirttiklerini belirten Şef Mehmet Soydaş, yöresel ürünler kullanılarak hazırladıkları tüm tatların ana malzemelerini kendi yöresinden getirttiklerinin altını çiziyor.

Küçükyalı Sahilyolu’nda bulunan Adanalı Hasan Kolcuoğlu'da, düğün, davet ve iş organizasyonları düzenlemek mümkün. Salon kapasitesi ise 700 kişi.

 

1910'a dayanan köklü tarihiyle Adanalı Hasan Kolcuoğlu, tatlılarıyla da iddialı. Kabak tatlısı, dondurmalı irmik helvası, özel Hatay peyniri ile hazırlanan künefe, katmer, ayva tatlısı ve kadayıf arasından tercih yapamayanlara karışık tatlı tabağı hazırlanarak mutlu bir son vadediliyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Pinkberry’de Yepyeni Ek Lezzetler: Bobajoy ve Türk Kahvesi
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı