Melocan, bu ay Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde!

07 Ağustos 2017 Pazartesi 15:00
12
14
16
18

Doğası gereği bin bir çeşit ota ev sahipliği yapan Ordu, medeniyetlerin çeşitlendirdiği ot kültürünü yüzyıllardır mutfaklara taşıyor. Nelipide Gurme’nin ‘yöresel ot menüsü’nde rastladığımız bu asırlık lezzetlerden Melocan, her yörede farklı isimlerle anılabiliyor. Diken ucu ismiyle de bilinen Melocan, Nelipide Gurme’nin mutfağında harmanlanarak bu lezzeti denemeyenlerle tanışmak için bekliyor.

 Dünyanın en önemli mutfaklarından olan Türk mutfağının kültürel açıdan değer kazanmasındaki büyük etkenden bir tanesi, aile bağının kurulduğu sofralara olan düşkünlüğümüzdür. Çünkü ailece en büyük buluşma noktası, bir arada sohbetin en koyu olduğu yerdir sofralar... Bu sofralarda yer bulan yöresel lezzetler ise yemek kültürünü yaşatan unsurlar olarak tabaklara misafir olur. Bu farkındalıkla gelenekselliği mutfağına taşıyan Nelipide Gurme, bu değerli lezzetleri aile birliğinin sembolü olan sofralara taşımaya devam ediyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri”nde Bu Ayın Yıldızları: Bal, Enginar, Karadut ve Çilek
» Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler
» Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe
» Bir fincan papatya çayı alır mısınız?
» Beyaz Bosphorus yemeklerinde iddialı mekanlar arasında
» Kuzunun en değerli parçası
» Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli pastanın adresi: “Hadi Ham Yap”
» Donut’un mutlulukla bir ilgisi olmalı...
» Ege’nin İki Yakası Ege geceleri’nde bir araya geliyor
» Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
» Eşsiz lezzetteki dondurmaların tek ihtiyacı
» Yaz sıcağında en özel lezzet dondurmanın Shake Shack hali; Custard ve Concrete
» Le Pain Quotidien’den Chia Parfe
» Yemekte denge mutfağı’ndan dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler
» Ülker Nissin Yıldız tesislerini OBA devraldı
» Bu kazan İzmir için kaynıyor
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de