Lionel Hotel İstanbul Konukları için her ayrıntıyı düşünüyor

29 Mayıs 2017 Pazartesi 12:00
12
14
16
18

2016’nın son aylarında Bayrampaşa’da kapılarını açan Lionel Hotel, kısa sürede hem tatil hem de iş seyahatlerinde tercih edilirliğiyle dikkatleri üzerine çekti. İstanbul’un önemli merkezlerine yakınlık avantajı bulunan otel, konuklarının konforunu daha da arttırmak için otel içerisinde her detayı titizlikle oluşturuyor.

Lionel Hotel, 2016 Kasım ayında Bayrampaşa’da hizmete açıldı. Otel, Kıdan ailesine ait Kıdan A.Ş’nin yatırımı. Alanya’da 25 senelik otelcilik tecrübesi bulunan aile bu otelle hizmet sektöründeki deneyimini İstanbul’a aktarmış. Lionel genç aslan anlamına geliyor. Bu ismin tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri ailenin Eskişehirli olması. Eskişehir’in tarihteki adlarından birisi de Dorlion. Aslan kapısı anlamına gelen bu kelimeye atıfta bulunan Lionel aynı zamanda ailedeki ikinci nesil yöneticileri de ifade ediyor.  Lionel Hotel’in Pazarlama ve Satış Direktörü koltuğunda Burçak Atak var. “Ailemin kanına kaçmış bir meslek turizmcilik” diyen Atak 26 yıldır turizmin çeşitli kollarında hizmet üretiyor. Otelin inşaat aşamasından itibaren Lionel Hotel bünyesinde.

Konumuyla Bayrampaşa

Lionel Hotel yatırımı için Bayrampaşa’nın tercih edilmesinin nedenleri arasında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kanal İstanbul Projesi, Bayrampaşa bölgesinin kentsel dönüşüme girmesi gibi birçok neden bulunuyor. Tarihi yarımada ve Atatürk Havalimanı’na yakınlığı nedeniyle turistik grupların dikkatini çeken otel, Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Kongre Merkezi gibi alanlara yakınlığıyla da iş için seyahat edenlerin dikkatini çekiyor. Atak, “Lokasyon olarak İstanbul keşmekeşinden uzak ancak bütün bağlantı yollarının da tam ortasında bir konum sunuyoruz. Bu da konuklarımıza ulaşım kolaylığı sağlıyor” diyor. Otelin misafir portföyünü iç pazarın yan ısıra ağırlıklı olarak Avrupa, Latin Amerika, Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan gelen turistler oluşturuyor.

Tasarımda modern dokunuşlarla İstanbul motifleri

Lionel Hotel, toplamda 26 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip. Dekorasyonunda İstanbul’u anımsatan motifleri modern bir anlayışla yorumlamış. Bu nedenle otelin her alanında bakır objeler göze çarpıyor. Geniş kullanım alanıma sahip konuk odaları  Galata Kulesi’nden kendi geliştirdiği kanatlarla uçan ilk insan olan Hezarfen Ahmet Çelebi’nin hikayesinden esinlenerek tasarlanmış. Üstlendiği otel projelerindeki  ayrıcalıklı tasarım çizgisinden ötürü SPDO Design Office mimar Sabri Paşayiğit ve iç mimar Gülden Şener ile çalıştıklarını söyleyen Atak,  “Mimarlarımız da bizim gibi mekanların bir hikaye çerçevesinde yaşatılmasını önemsiyor.   İstanbul ‘un tasarımda yorumlandığı proje, dekorasyonda kullanılan malzeme ve aksesuarları ile aslında bir tasarım  otel . Otelin iç dekorasyonunda İtalyan Minimalist tarz hakim.  Işık efekti ve oyunlarının olduğu tasarımda tüm mekânlarda ahşap ve bakır  bir arada kullanıldı ve her bir obje özenle seçildi.  Projede çok sayıda kadının etkisi var. Bu sebeple “Women touch” otel olarak adlandırıyoruz tesisimizi.” diyor.

Altı farklı oda deneyimi

Otelin Maslak’tan Haliç’e oradan Bakırköy’e uzanan Marmara Denizi’ni de içine alan panoramik İstanbul manzarasına sahip, minimum 30 m²  den başlayan altı farklı kategoride yüksek tavanlı 231 odası var.   Otelde 70 tane standart oda bulunuyor. Lionel Hotel ağırlıklı olarak superior odalardan oluşuyor. 131 tane bulunan bu odaların genişliği 35 metrekareden başlıyor. 14 deluxe , 4’er tane junior ve corner suite’i bulunan otel,  İstanbul’da sayıca en fazla jakuzili odaya sahip. Lionel Hotel süite odalarında  dönebilir tv, dijital şömine gibi ayrıntılar yaratmış. Atak, odalarda mini bar hizmetine ilaveten maxi bar hizmeti verdiklerini de söyleyerek, “Bölge itibariyle konuklarımızın maxi bara da ihtiyaç duyabileceğini düşündük. Bu nedenle çorap, deodorant gibi ihtiyaçların olduğu ilave bir servis yaptık. Üst segment odalarımızda turn down servisimiz var. Konuklarımıza yorgan ve yastık menüsü sunuyoruz. Otelde ağırladığımız yaş skalası oldukça geniş. Bu nedenle teknolojinin hızına yetişebilmek için bir WhatsApp hattı kurduk. Konuklarımız bu hat üzerinden ihtiyacını anında dile getiriyor. Biz konuklarımızın konforunu sağlamak için olası ihtiyaçlarına önceden çözümler üretiyoruz.” diyor.

Konuklara sunulan imkanlar

Lionel Hotel’in bünyesinde üç bin metrekare alandan oluşan ve bölgenin en büyüğü olan bir spa alanı bulunuyor. Kadın ve erkek kullanım alanları farklı olan bu bölümde hamam, sauna, buhar odası ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Spa alanında taş, masaj ve cilt bakımları hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Spa alanı kına, gelin hamamı gibi etkinlikler de kullanılabiliyor. Ayrıca en son teknoloji cardio aletlerinin yer aldığı fitness salonu bölgede de dikkat çeken bir alan haline gelmiş. Bu hizmetlerden dışarıdan gelen misafirler de yararlanabiliyor. Atak, “İleri teknolojiyle donatılmış, gün ışığı alan, araç girişine uygun, 5m tavan yüksekliğine sahip  toplam 1070 m²’lik kolonsuz, ihtişamlı balo salonumuzla fuar, lansman, sempozyum ve yemekli organizasyonlarda rakipsiz bir seçenek sunuyoruz. Bunun yanı sıra tamamı gün ışığı alan, teraslı 50 m² ila 235 m² arasında 10 toplantı odası, Dorlion A’la Carte restaurantı ve Lionel Brasserie  ile iş dünyasına da ev sahipliği yapıyoruz..” diyor.

Dorlion Restaurant’ta taze lezzetler

Otelin ana restoranı ismi Dorlion Restaurant. Mekan öğle ve akşam yemeklerinde A La Carte bir konsepte sahip. Sabah ise açık büfe güzel bir kahvaltı servisiyle başlıyor restoran güne. Dorlion Restaurant 150 kişilik kapasiteyle hizmet sunuyor. Mönüde yerel tatlar yeni sunumlarla harmanlanıyor. Açık mutfağa sahip restoranın pizza fırını da bulunuyor. Misafir portföyünün beklentilerine cevap veren bir mönüye sahip restoranda et yemekleri daha ağırlıklı. Farklı bir alanda bulunan Lionel Brasserie & Bar  ise 60 kişilik bir kapasiteye sahip..

Dorlion Restaurant’ın mönüsünü oluştururken herkese hitap edebilmeyi amaçladıklarını söyleyen Atak, “Günümüzde vejetaryenler, glüten hassasiyeti olanlar, alerjik sorunlar yaşayanlar oldukça fazla. Biz de mönümüzde vejetaryen seçeneklere yer verdik. Glütensiz talep olduğunda cevap verebiliyoruz. Bu tarz hassasiyetlerde konuklarımıza çözümler sunuyoruz” diyor. Mönüde başlangıç olarak Türk mezeleri, mevsiminde zeytinyağlı tabağı gibi seçenekler yer alıyor. Taptaze salatalar diye adlandırılan köşede ızgara levrekli salatadan Akdeniz salataya birçok seçenek mevcut. Atak, “Burada her şeyi kendimiz hazırlıyoruz. Ekmeklerimizi, soslarımızı kendimiz üretiyoruz. Kullandığımız malzemelerde kalite ve hijyen çok önemli. Ürün tedarik kısmında da et ürünlerimizi derecelerle kontrol ederek alıyoruz” diyor.

Dorlion Restaurant’ın yoğurtlu kebabı çok beğeniliyor. Kırmızı ette çok iddialı olan restoranın antrikot, bonfile, kuzu pirzola gibi yemekleri de konuklardan tam not alıyor. 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Selçuk’ta turizm konferansı
» Florya’nın yeni buluşma noktası Atrox
» Wish More Hotel Istanbul, çiftlerin yeni hayatlarının ilk gecelerini kaliteli hizmetleriyle özel kılıyor
» Sonbaharda Orta Avrupa başkadır
» Sonbaharda Avrupa’yı arabanızla keşfe çıkın!
» Sonbaharın en güzel aşk rotaları!
» Sofa Hotel ile Marriott gçlerini birleştirdi
» Türkler Normandiya’ya çıkartma yapıyor
» İstanbul’a 7 milyon yabancı turist geldi
» En hesaplı hafta sonu kaçamakları için öneriler
» Conrad İstanbul Bosphorus’ta ‘Epique’ Bir Gece
» Eylül ayının tadı Datça’da çıkar
» Tatil dönüşü can sıkıntısında dünya üçüncüsüyüz!
» Bayramın ve Tatilin Tadı Crowne Plaza İstanbul
» Bodrum Resort & Residences’ta bayrama özel ‘4 kal 3 öde’ kampanyası
» 10 Günlük Bayram tatilinde uçak biletini ucuza getirme yolları
» Kurban Bayramı’nın tadını Mandarin Oriental, Bodrum’da çıkarın
» Otel seçerken en çok fiyata önem veriyoruz
» İç turizme 10 günlük müjde! “Turizm nefes alacak”
» Hilton İstanbul Bosphorus’tan Contemporary Istanbul’a özel konaklama paketi fırsatı
» En çok aranan tatil yerleri
» Bayramda Cruise turlarına yoğun talep var
» Uzak Doğu’nun gizli hazinelerini keşfedin!
» Tatilde en çok kendi yemeklerini özleyen birinci ülkeyiz
» 5.yılını sonbahar ile kutlamaya hazırlanan Frankie İstanbul’dan yaz sürprizi!