Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu

22 Eylül 2018 Cumartesi 11:00
12
14
16
18

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde Kocaeli yöresel yemekleri ilgi gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta yöresel yemekler, ünlü şeflere ve akademisyenlere ikram edildi. Katılımcılara İzmit pişmaniyesinin yapımı görsel bir şovla sunuldu, akademisyenler ve şeflerle birlikte pişmaniye çekildi. Ülke genelinde gastronomi konusunda çalışmalar yapan akademisyenler ve ünlü şeflere, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı hediye edildi.

BİLGE ŞEHİR KOCAELİ YEMEKLERİ KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Farklı ülke, kültür ve disiplinlerdeki akademisyenlerin çalışmalarının sunulduğu yüksek katılımlı kongrede, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta akademisyenlere Kocaeli’nin yöresel yemekleri ikram edildi. Kentin her köşesinde yapılan, hikayesi olan birbirinden lezzetli 148 adet yemek tarifi Büyükşehir tarafından yayınlanan “Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri’’ kitabında toplanmıştı. Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelerek Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresine katılan akademisyenlere Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı kurulan stantta hediye edildi. Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı köklü bir geçmişi bulunan Kocaeli yemek kültürünün akademik camiaya tanıtılmasını sağlarken, akademisyenler tarafından ilgi ve takdirle karşılandı.

PİŞMANİYE ÇEKİLDİ

3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde yöresel kıyafetlerle akademisyenlere Kocaeli yöresel yemeklerinden tadımlıklar ikram edildi. İlimizin meşhur tatlısı pişmaniyenin de çekildiği stantta ilimize ait tatlar gastronomi alanında çalışma yürüten akademisyenlerce beğeniyle tadıldı. Çağlar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan Kocaeli’nin zengin yemek kültürü akademisyenlere sunulurken, ünlü şefler ve akademisyenler kentimize ait yemeklerin hikayeleri, içerikleri konusunda bilgi sahibi oldu.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» İncili Gastronomi rehberi ödülleri sahiplerini buldu
» En güzel yemeği Funda ile Ela yaptı
» Pinkberry’de Yepyeni Ek Lezzetler: Bobajoy ve Türk Kahvesi
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık