İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti

21 Eylül 2018 Cuma 09:00
12
14
16
18

İzmir, Avrupa'nın "gastronomi başkenti" olarak bilinen Lyon'da bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Sokak Yemekleri Festivali'ne katılan üç konuk şehirden biri oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 4 gün boyunca tanıtılan İzmir Mutfağı ve yemek kültürü, etkinliğin ilgi odağı haline geldi. Festivalin diğer konuk kentleri Montreal ve Hong Kong'tu.

Her yıl dünyadan gastronomi alanında öne çıkan DELICE üyesi 3 seçkin kentin ünlü şefleriyle katılarak mutfaklarını tanıttıkları "Lyon Sokak Yemekleri Festivali"nin bu yılki konuk kentleri İzmir, Montreal ve Hong Kong oldu. Avrupa’nın gastronomi başkenti olarak isim yapan, Michelin yıldızlı restoranları ile ünlü Lyon kentinin sakinleri, festival süresince İzmir mutfağını ve kentin kültürünü yakından tanıma fırsatı elde etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan İzmir standında, Ege mutfağına özgü zeytinyağlı yemekler, söğüş, İzmir köfte, lokma ve boyoz ile Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden sucuk-ekmek, fıstıklı irmik helvası, cevizli kadayıf ve Türk kahvesi ikram edildi.

İzmir'i de tanıttılar

Yaklaşık 1.500 m² alanda  gerçekleşen etkinlikte, açık ve kapalı alanlarda kurulan stantlarda ana destinasyon katılımlarının yanı sıra toplamda 70 şef en özel yemeklerini sundu. Çeşitli yemek atölyeleri, müzik grupları ve gösterilerle katılımcıların mutfaklarının yanı sıra kültürlerini de tanıttıkları etkinlik süresince İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin standında Fransızca yazılmış İzmir tanıtım kitapçıkları ve kente özgü çeşitli hediyelik eşyalar dağıtıldı. 4 gün boyunca yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği festivalin ilk günü Lyon Belediye Başkanı Georges Kepenekian ve T.C. Lyon Başkonsolosu Mehmet Özg& uuml;r Çakar da İzmir standının misafiri oldular.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet