İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana

01 Aralık 2017 Cuma 16:00
12
14
16
18

İtalyan mutfağı ile Türk mutfağı benzer özellikler taşıyor ve patlıcan her iki kültürde de en çok tüketilen sebzeler arasında yer alıyor. İtalyanlar tarafından çok sevilen patlıcan yemeklerinden biri olan, Melanzane alla Parmigiana, Türk damak tadına yakın olması sebebiyle, ülkemizde makarna ve pizzadan sonra en çok tercih edilen İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor.

İtalyan mutfağı ile Türk mutfağı benzer birçok özellik taşıyor. Patlıcan, Türk mutfağında olduğu gibi İtalyan mutfağında da vazgeçilmez sebzeler arasında yer alıyor. İtalya’da en çok tüketilen sebzelerden biri olan patlıcan ile yapılan Melanzane alla Parmigiana, İtalyanlar tarafından en sevilen lezzetlerden biri. Güney İtalya başta olmak üzere, ülkenin genelinde sevilerek tüketilen peynirli ve domates soslu patlıcan yemeği Melanzane alla Parmigiana, hem hafif olması hem de Türk damak tadına yakın olması nedeniyle, makarna ve pizzadan sonra, en çok tercih edilen İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor.

Hem İtalya’da Hem de Türkiye’de Çok Seviliyor

İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilerek, “Ospitalità Italiana” ödülü alanLa Mia Luce’nin İşletme Müdürü Abdullah Ardal,“Özellikle Akdeniz ülkesi olması sebebiyle, İtalyan mutfağı ile Türk mutfağı çok benzer özellikler gösteriyor. Melanzane alla Parmigiana, misafirlerimiz tarafından en çok tercih edilen başlangıçlar arasında yer alıyor. Patlıcan, pecorino romano peyniri, parmesan peyniri, mozzarella peyniri ve domates sos ile hazırlanan Melanzane alla Parmigiana, İtalya’nın en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Patlıcan dilimlerinin üst kısımlarının kızartılması yani granite edilmesi ve domates sosu ile peynirle kaplanarak fırında pişirilmesiyle yapılır” diye konuştu.

Melanzane alla Parmigiananın malzemelerinin İtalya’dan ithal edildiğini vurgulayan Ardal,“Ülkemizde en çok bilinen mozzarella peynirinin yanı sıra Roma bölgesine ait keçi sütünden yapılan pecorino romano peyniri ve Emilia-Romagna bölgesinde üretilen ve inek sütünden yapılan parmesan peyniri ile sunuluyor. Domates sosu ise, Catania adasında yetişen ve ithal ettiğimiz Antonella cinsi özel domatesler ile hazırlanıyor” dedi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı