İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya

08 Aralık 2017 Cuma 13:00
12
14
16
18

İstinye Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen, 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, 3 altın madalya birden kazandı.

Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, İstinye Üniversitesi öğrencilerinden Kübra Metin, “Tatlı Tabağı” kategorisinde, “Mereng Eşliğinde Kestane Krokanlı Şekerpare’’ tatlı tabağıyla; Göktuğ Karaoğlu, “Su Ürünleri ve Deniz Mutfağı Ana Yemek” kategorisinde, “Ahtapot Eşliğinde Deniz Börülcesi ve Mango Soslu Somon” tabağıyla ve Cihan Beylen ise, “Taze Makarna” kategorisinde, ''Karides ve Kestane Dolgulu Artizan Mantı'' tabağıyla altın madalyaya layık görüldü.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇABALARININ KARŞILIĞINI ALDI

Aşçılık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağla Özer, bu başarıdan duydukları sevinci paylaşarak, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz sadece başarılarıyla değil; disiplinleri, hazırlıkları, temizlikleri, düzenleri ve saygılarıyla da yarışma jürisinden büyük övgüler aldılar. Çok farklı kategorilerin olduğu büyük bir yarışmaydı. Aşçılık bölümümüz bu sene eğitim-öğretime başladı. Dolayısıyla öğrencilerimiz 2 aydır eğitim görüyor. Hızlıca öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırladık. Onlar da çabalarının karşılığını aldılar. Öğrencilerimiz 3 farklı kategoride yarıştı ve üçü de altın madalya kazandı. Farklı şehirlerden gelen üniversiteler de vardı; biz birinci olduk, öğrencilerimle gurur duyuyorum."

ZORLU BİR SÜREÇTİ, UYUMADAN ÇALIŞTIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU

Yarışmada altın madalya kazanan öğrenciler, zor bir süreçten geçtiklerini ama kazandıkları için gurur duyduklarını vurgulayarak; özetle şunları söylediler: "Bu sene açılan bölümümüzden 3 kişinin birden altın madalya kazanması, bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu yarışma bizim için ayrıca önemli bir fırsattı. Yarışmaya gece gündüz çalışarak hazırlandık. Çoğu zaman hocalarımız da bizimle kaldılar ve yardımcı oldular; onlara çok teşekkür ediyoruz.”

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Wish More Hotel Istanbul mutfağından kestane kokuları yükseliyor!
» Fındık ve bademin karamelle dansı
» Yüksek miktarda kahve tüketimi yaşam süresi ile nasıl ilişkili?
» Sevilen İtalyan lezzetleri Gina’nın yenilenen menüsünde!
» “Habercilerden yeni yıl sofraları”
» Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final
» Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hindi ve Tavuk eti
» Her ikisinde de "göç öyküsü" var
» Yılbaşının en tatlı hediyesi
» Sedef İybar’dan Şık Yılbaşı Sofraları için İpuçları
» Tropicana ile Yerel Lezzetler işe buluştu
» Birbirinden lezzetli çikolatalar ile yeni yıla tatlı bir başlangıç yapın
» Yılbaşı coskusunu sway hotels’de yaşayın
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!