İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya

08 Aralık 2017 Cuma 13:00
12
14
16
18

İstinye Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen, 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, 3 altın madalya birden kazandı.

Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, İstinye Üniversitesi öğrencilerinden Kübra Metin, “Tatlı Tabağı” kategorisinde, “Mereng Eşliğinde Kestane Krokanlı Şekerpare’’ tatlı tabağıyla; Göktuğ Karaoğlu, “Su Ürünleri ve Deniz Mutfağı Ana Yemek” kategorisinde, “Ahtapot Eşliğinde Deniz Börülcesi ve Mango Soslu Somon” tabağıyla ve Cihan Beylen ise, “Taze Makarna” kategorisinde, ''Karides ve Kestane Dolgulu Artizan Mantı'' tabağıyla altın madalyaya layık görüldü.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇABALARININ KARŞILIĞINI ALDI

Aşçılık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağla Özer, bu başarıdan duydukları sevinci paylaşarak, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz sadece başarılarıyla değil; disiplinleri, hazırlıkları, temizlikleri, düzenleri ve saygılarıyla da yarışma jürisinden büyük övgüler aldılar. Çok farklı kategorilerin olduğu büyük bir yarışmaydı. Aşçılık bölümümüz bu sene eğitim-öğretime başladı. Dolayısıyla öğrencilerimiz 2 aydır eğitim görüyor. Hızlıca öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırladık. Onlar da çabalarının karşılığını aldılar. Öğrencilerimiz 3 farklı kategoride yarıştı ve üçü de altın madalya kazandı. Farklı şehirlerden gelen üniversiteler de vardı; biz birinci olduk, öğrencilerimle gurur duyuyorum."

ZORLU BİR SÜREÇTİ, UYUMADAN ÇALIŞTIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU

Yarışmada altın madalya kazanan öğrenciler, zor bir süreçten geçtiklerini ama kazandıkları için gurur duyduklarını vurgulayarak; özetle şunları söylediler: "Bu sene açılan bölümümüzden 3 kişinin birden altın madalya kazanması, bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu yarışma bizim için ayrıca önemli bir fırsattı. Yarışmaya gece gündüz çalışarak hazırlandık. Çoğu zaman hocalarımız da bizimle kaldılar ve yardımcı oldular; onlara çok teşekkür ediyoruz.”

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!