İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya

08 Aralık 2017 Cuma 13:00
12
14
16
18

İstinye Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen, 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, 3 altın madalya birden kazandı.

Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, İstinye Üniversitesi öğrencilerinden Kübra Metin, “Tatlı Tabağı” kategorisinde, “Mereng Eşliğinde Kestane Krokanlı Şekerpare’’ tatlı tabağıyla; Göktuğ Karaoğlu, “Su Ürünleri ve Deniz Mutfağı Ana Yemek” kategorisinde, “Ahtapot Eşliğinde Deniz Börülcesi ve Mango Soslu Somon” tabağıyla ve Cihan Beylen ise, “Taze Makarna” kategorisinde, ''Karides ve Kestane Dolgulu Artizan Mantı'' tabağıyla altın madalyaya layık görüldü.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇABALARININ KARŞILIĞINI ALDI

Aşçılık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağla Özer, bu başarıdan duydukları sevinci paylaşarak, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz sadece başarılarıyla değil; disiplinleri, hazırlıkları, temizlikleri, düzenleri ve saygılarıyla da yarışma jürisinden büyük övgüler aldılar. Çok farklı kategorilerin olduğu büyük bir yarışmaydı. Aşçılık bölümümüz bu sene eğitim-öğretime başladı. Dolayısıyla öğrencilerimiz 2 aydır eğitim görüyor. Hızlıca öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırladık. Onlar da çabalarının karşılığını aldılar. Öğrencilerimiz 3 farklı kategoride yarıştı ve üçü de altın madalya kazandı. Farklı şehirlerden gelen üniversiteler de vardı; biz birinci olduk, öğrencilerimle gurur duyuyorum."

ZORLU BİR SÜREÇTİ, UYUMADAN ÇALIŞTIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU

Yarışmada altın madalya kazanan öğrenciler, zor bir süreçten geçtiklerini ama kazandıkları için gurur duyduklarını vurgulayarak; özetle şunları söylediler: "Bu sene açılan bölümümüzden 3 kişinin birden altın madalya kazanması, bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu yarışma bizim için ayrıca önemli bir fırsattı. Yarışmaya gece gündüz çalışarak hazırlandık. Çoğu zaman hocalarımız da bizimle kaldılar ve yardımcı oldular; onlara çok teşekkür ediyoruz.”

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe