İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi

22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:00
12
14
16
18

İzmir Ticaret Borsası zeytinyağı tadım paneli adayları, İspanyol tadım uzmanı Luz Maria Martinez Cuevas’dan ileri düzey tadım eğitimi aldı. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazandı.

10-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimde, zeytinyağının karakteristik özellikleri eşik testi ile tadımcıların algılama eşiği ölçüldü ve yoğunluk değerlendirme metodu ile panelde yer alabilecek tadımcılar belirlendi.  Duyusal nitelik özellikleri üzerine edindikleri bilgi ve becerileri güçlendirilen katılımcılar, ISO/IEC 17025:2005 standardına uygun olarak duyusal tadım laboratuvarlarının akreditasyon gereklilikleri hakkında ve tadım tekniklerinin geliştirilmesi konularında da bilgilendirildi.

Eğitimi değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli “Zeytinyağı ilimiz ve ülkemiz için olduğu gibi Borsamız için de önemli bir ürün. Zeytinyağı üretim ve ticareti konusunda faaliyet gösteren 200’den fazla üye firmamız var. İşlem hacmi açısından da ticaret borsaları arasında ilk sırada yer alıyoruz. Amacımız, başta üye firmalarımız olmak üzere sektöre duyusal analizler konusunda başarılı şekilde hizmet verecek bir tadım panelini oluşturmak. Zeytincilik Araştırma Enstitüsü projemize önemli bir teknik destek sağlıyor. Konusunda uzman Luz Maria Martinez Cuevas tarafından verilen ileri düzey eğitim ile çalışmalarımızda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bundan sonraki çalışmalarımız, panel grubumuzun ulusal düzeyde akreditasyonu ve yurtdışında Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından tanınırlığının sağlanması üzerine yoğunlaşacak” dedi.

Temel tadım eğitimleri, zeytinyağının kalite parametrelerinden biri olan duyusal analizleri yapabilecek bir tadım panelinin oluşturulması çalışması kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanlarının desteğinde bir süredir İzmir Ticaret Borsası’nda gerçekleştiriliyor. Adaylar  eğitimlerde, genel zeytin yetiştiriciliği ve yağ üretim teknolojileri, zeytinyağı kalitesi ve zeytinyağı sınıfları, duyusal analiz konusunda temel bilgiler, zeytinyağında negatif ve pozitif özelliklerini kapsayan teorik bilgiler alırken öte yandan çeşitli özelliklerdeki zeytinyağlarının tadımını yaparak duyusal analiz konusundaki yeteneklerini geliştiriyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe