İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi

22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:00
12
14
16
18

İzmir Ticaret Borsası zeytinyağı tadım paneli adayları, İspanyol tadım uzmanı Luz Maria Martinez Cuevas’dan ileri düzey tadım eğitimi aldı. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazandı.

10-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimde, zeytinyağının karakteristik özellikleri eşik testi ile tadımcıların algılama eşiği ölçüldü ve yoğunluk değerlendirme metodu ile panelde yer alabilecek tadımcılar belirlendi.  Duyusal nitelik özellikleri üzerine edindikleri bilgi ve becerileri güçlendirilen katılımcılar, ISO/IEC 17025:2005 standardına uygun olarak duyusal tadım laboratuvarlarının akreditasyon gereklilikleri hakkında ve tadım tekniklerinin geliştirilmesi konularında da bilgilendirildi.

Eğitimi değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli “Zeytinyağı ilimiz ve ülkemiz için olduğu gibi Borsamız için de önemli bir ürün. Zeytinyağı üretim ve ticareti konusunda faaliyet gösteren 200’den fazla üye firmamız var. İşlem hacmi açısından da ticaret borsaları arasında ilk sırada yer alıyoruz. Amacımız, başta üye firmalarımız olmak üzere sektöre duyusal analizler konusunda başarılı şekilde hizmet verecek bir tadım panelini oluşturmak. Zeytincilik Araştırma Enstitüsü projemize önemli bir teknik destek sağlıyor. Konusunda uzman Luz Maria Martinez Cuevas tarafından verilen ileri düzey eğitim ile çalışmalarımızda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bundan sonraki çalışmalarımız, panel grubumuzun ulusal düzeyde akreditasyonu ve yurtdışında Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından tanınırlığının sağlanması üzerine yoğunlaşacak” dedi.

Temel tadım eğitimleri, zeytinyağının kalite parametrelerinden biri olan duyusal analizleri yapabilecek bir tadım panelinin oluşturulması çalışması kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanlarının desteğinde bir süredir İzmir Ticaret Borsası’nda gerçekleştiriliyor. Adaylar  eğitimlerde, genel zeytin yetiştiriciliği ve yağ üretim teknolojileri, zeytinyağı kalitesi ve zeytinyağı sınıfları, duyusal analiz konusunda temel bilgiler, zeytinyağında negatif ve pozitif özelliklerini kapsayan teorik bilgiler alırken öte yandan çeşitli özelliklerdeki zeytinyağlarının tadımını yaparak duyusal analiz konusundaki yeteneklerini geliştiriyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri”nde Bu Ayın Yıldızları: Bal, Enginar, Karadut ve Çilek
» Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler
» Serinletici bir sabah kahvaltısı: Kırmızı Meyve Soslu ve Yoğurtlu Chia Parfe
» Bir fincan papatya çayı alır mısınız?
» Beyaz Bosphorus yemeklerinde iddialı mekanlar arasında
» Kuzunun en değerli parçası
» Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli pastanın adresi: “Hadi Ham Yap”
» Melocan, bu ay Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde!
» Donut’un mutlulukla bir ilgisi olmalı...
» Ege’nin İki Yakası Ege geceleri’nde bir araya geliyor
» Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
» Eşsiz lezzetteki dondurmaların tek ihtiyacı
» Yaz sıcağında en özel lezzet dondurmanın Shake Shack hali; Custard ve Concrete
» Le Pain Quotidien’den Chia Parfe
» Yemekte denge mutfağı’ndan dengeli beslenmek isteyenler için özel tarifler
» Ülker Nissin Yıldız tesislerini OBA devraldı
» Bu kazan İzmir için kaynıyor
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek