İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi

22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:00
12
14
16
18

İzmir Ticaret Borsası zeytinyağı tadım paneli adayları, İspanyol tadım uzmanı Luz Maria Martinez Cuevas’dan ileri düzey tadım eğitimi aldı. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazandı.

10-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimde, zeytinyağının karakteristik özellikleri eşik testi ile tadımcıların algılama eşiği ölçüldü ve yoğunluk değerlendirme metodu ile panelde yer alabilecek tadımcılar belirlendi.  Duyusal nitelik özellikleri üzerine edindikleri bilgi ve becerileri güçlendirilen katılımcılar, ISO/IEC 17025:2005 standardına uygun olarak duyusal tadım laboratuvarlarının akreditasyon gereklilikleri hakkında ve tadım tekniklerinin geliştirilmesi konularında da bilgilendirildi.

Eğitimi değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli “Zeytinyağı ilimiz ve ülkemiz için olduğu gibi Borsamız için de önemli bir ürün. Zeytinyağı üretim ve ticareti konusunda faaliyet gösteren 200’den fazla üye firmamız var. İşlem hacmi açısından da ticaret borsaları arasında ilk sırada yer alıyoruz. Amacımız, başta üye firmalarımız olmak üzere sektöre duyusal analizler konusunda başarılı şekilde hizmet verecek bir tadım panelini oluşturmak. Zeytincilik Araştırma Enstitüsü projemize önemli bir teknik destek sağlıyor. Konusunda uzman Luz Maria Martinez Cuevas tarafından verilen ileri düzey eğitim ile çalışmalarımızda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bundan sonraki çalışmalarımız, panel grubumuzun ulusal düzeyde akreditasyonu ve yurtdışında Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından tanınırlığının sağlanması üzerine yoğunlaşacak” dedi.

Temel tadım eğitimleri, zeytinyağının kalite parametrelerinden biri olan duyusal analizleri yapabilecek bir tadım panelinin oluşturulması çalışması kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanlarının desteğinde bir süredir İzmir Ticaret Borsası’nda gerçekleştiriliyor. Adaylar  eğitimlerde, genel zeytin yetiştiriciliği ve yağ üretim teknolojileri, zeytinyağı kalitesi ve zeytinyağı sınıfları, duyusal analiz konusunda temel bilgiler, zeytinyağında negatif ve pozitif özelliklerini kapsayan teorik bilgiler alırken öte yandan çeşitli özelliklerdeki zeytinyağlarının tadımını yaparak duyusal analiz konusundaki yeteneklerini geliştiriyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Yılbaşı coskusunu sway hotels’de yaşayın
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!
» Refika’nın Mutfağı’ndan Tarifler ‘Hayata Cam Kat’ta
» “Ofisten Mutfağa” başlıyor
» Karaca’dan mutfaklar için muhteşem yenilik
» Yeni yılı eşsiz bir müzik ve lezzet şöleni ile karşılamak isteyenler
» İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana
» Kışın çorba içmek için 7 iyi neden!
» Ünlü isimler ZUBİZU ile mutfakta
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet