Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar

27 Şubat 2018 Salı 11:00
12
14
16
18

Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olan Lalezar Meyhanesi, “Yerel Mutfak Global Lezzet” kapsamında 8-9-10 Mart tarihlerinde Adana’nın, güveç, kuru patlıcan dolması gibi en beğenilen yemeklerini ve mezelerini özel bir menü ile misafirlerine sunacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla menüdeki tüm yemekler, Adana Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’nin marifetli ellerinden çıkacak.

Yenilenen konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başlayan Hilton İstanbul Bosphorus içerisinde yer alan Lalezar Meyhanesi, Mart ayı itibariyle “Yerel Mutfak Global Lezzet” konseptine başlıyor. Adana’nın yöresel yemeklerinin tanıtılacağı ilk etkinlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Lalezar Meyhanesi’nin mutfağı, kadınların ekonomik yönden kalkınması, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla kurulan ve markalaşmayı hedefleyen Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’nden dört kadın temsilciye emanet edilecek.

Pişirme, hijyen ve sunum teknikleri konusunda 2 yıl eğitim alan Salmanbeyli Köyü’ndeki 30 kadının içinde bulunduğu oluşum ilk defa Hilton İstanbul Bosphorus’ta tanıtılacak. Lalezar Meyhanesi’nin orijinal menüsüne ilaveten 8-9-10 Mart tarihlerinde misafirlere sunulacak “Adana Yöresel Lezzetler” menüsü şırdan, güveç, nohutlu patlıcan dolması, bartavit, paşa öfelemeci, teretür, muhammara gibi yemek ve mezeler ile karakuş ve taş kadayıf tatlılarından oluşan özel bir seçkiyi meraklıları ile buluşturacak. Hepsi birbirinden lezzetli Adana’nın köklü yemeklerinden oluşan menünün set fiyatı alkolsüz 100 TL, sınırsız yerli içkili ise 160 TL olacak.

Kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak misyonuyla hayata geçirilen “Yerel Mutfak Global Lezzet” Lalezar Meyhanesi’nde belirli aralıkla devam edecek. 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü