Her ikisinde de "göç öyküsü" var

23 Aralık 2017 Cumartesi 16:00
12
14
16
18

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından gerçekleştirilen Kent Söyleşileri'nin bu yılki son konuğu olan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri, “Göç Olgusu ile İzmir’de Boyoz ve Midye”yi anlatacak.

 Her ay gerçekleştirdiği söyleşilerle kent tarihi ve kültürüne ışık tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı programında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri'nin söyleşisine evsahipliği yapacak. 27 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de APİKAM Toplantı Salonu’nda düzenlenecek “Göç Olgusu ve İzmir’de Boyoz, Midye” konulu söyleşide, İzmir mutfak kültürünün klasiklerinden olan iki ürün üzerinden İzmir’deki kültürel etkileşimler anlatılırken, göçle gelen boyoz ve göçle gelenlerin ürettiği midye dolma ele alınacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi olan Ahmet Uhri'nin  Ateşin Kültür Tarihi, Hitit Mutfak Kültürü, Anadolu’da Ölümün Tarih Öncesi, Boğaz Derdi ve Anadolu Mutfak Kültürü’nün Kökenleri adlı kitapları bulunuyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet