Gülçin Sökücü,Yöresel malzemelerden mozaik yaptı

09 Eylül 2017 Cumartesi 10:00
12
14
16
18

Gazianetp Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Jale Tekinalp Yücel Kültür Sanat Merkezi Koordinatörü ve Mozaik Sanatçısı Gülçin Sökücü, ekibiyle 70 çeşit malzeme kullanarak, Yunan mitolojisinde evrensel ırmağın tanrısı kabul edilen Okeanos ve eşi Tethys'in mozaiğini hazırladı.

Mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü, kentte önemli bir değere sahip gastronomi ile mozaiği birlikte sanata dönüştüren bir çalışma yapmaya karar verdi.

Bu kapsamda Sökücü öncülüğündeki 8 kişilik ekip, hububat, baharat ve kurutmalıkların yer aldığı 70 çeşit malzeme kullanarak, ikişer metre yükseklik ve genişlikteki Okeanos ve eşi Tethys mozaiği yaptı. 10 günde tamamlanan, orijinali Zeugma Mozaik Müzesi'nde bulunan eser, Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde izlenime sunuldu.

Sökücü, yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 yıldır mozaik sanatıyla ilgilendiğini söyledi.

Bugüne kadar doğal taş, cam ve birçok malzemeden mozaikler yaptığını ifade eden Sökücü, mozaiklerin kenti Gaziantep'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Son çalışmasında gastronomi ile mozaiği yan yana getirdiğini belirten Sökücü, "Gaziantep, gastronomi kenti olmasıyla dikkati çekiyor. Bizler de bu konulara yöneldik ve yıllar içinde birbirinden farklı eserler yapmaya başladık." dedi.

FASULYE, MERCİMEK, NOHUT, KARABİBER GİBİ BİRÇOK BAKLİYAT KULLANILDI

Çalışmalarının yoğun ilgi gördüğünü anlatan Sökücü, "Yiyeceklerin binbir çeşit rengi var. Doğa bize çok cömert davranmış. Bunları bir araya getirirince mozaiği oluşturuyorsunuz. Okeanos ve eşi Tethys'in mozaiği hem rengi hem de görselliğiyle gerçekten çok etkileyici bir çalışma oldu. Bu çalışmayla hem hububatlarımızı tanıtmak hem de birbirinden güzel mozaiklerimizi göstermek istedim. Bu çalışmalara 'gastromozaiği' dedim." ifadelerini kullandı.

Eserinde kullandığı malzemeler arasında fasulye, mercimek, nohut, karabiber, tarhana, Antep fıstığı ve tarçının da bulunduğunu dile getiren Sökücü, şunları kaydetti:

"İnsanlar bu çalışmayı ilk gördüklerinde resim sanıyorlar. Yanına yaklaştıklarında mercimek ve nohutu görünce çok şaşırıyorlar. Gaziantep'te ne kadar çok renkli yiyeceklerin olduğunu görüyoruz. Bu güzellikler tarihi miras Zeugma ile birleşince, ne kadar çok zenginliğin olduğunu görüyoruz. Bu çalışmayla Gaziantep'i yurt dışında tanıtmak istiyoruz."


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Bisikletçiler "Engelsiz Bir Dünya İçin" Avrupa yollarına düştü.
» Organik besleniyorlar
» Bu çocuklar çok şanslı
» Mersin’de Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
» Tohum Otizm Vakfı ve Teknosa’dan semptom reklamar
» Masal şatosu 4. Çocuk akademisi sona erdi
» Sevimli dostlarımız için keyif ve keyifin adresi: Fizyopet Köpek Oteli
» b-smart akıllı iş platformu ile akıllı iş yapma dönemi başladı
» Güneş gözlüğü seçimi yaparken burcunuzdan ilham alın!
» Dünya balıkçılıkta en iyi yıllarını geride mi bırakıyor? Yeni FAO raporuna göre bunu söylemek için çok erken
» Devamlılık Hatası: Müzakerenin Koreografisi Gökcan Demirkazık ile İş Yorumları
» Bebekli tatilde valizde olmazsa olmazlar
» Annem, Pastam ve Ben’ yarışmasının kitapçığı çıktı
» Gaziantep “Kentimi Seviyorum” kampanyasında 8’inci oldu
» Urla’da kum deniz zamanı
» Büyükler Evlenir, Çocuklar Sevinir!
» “Çocuk Anlatır Sen Dinle! İstismarı Önle!”
» Çocuklarda reflü sıklığı artıyor mu?
» Gaziantep’te Dünya’nın ilk ve tek Fıstık Müzesi’ni açılacak
» “Yabancılarla konuşma!” uyarısı dijital dünyada ne kadar işe yarıyor?
» Bodrum’da oyunla çocukları kendilerini korumayı öğretiyorlar
» Akdeniz’in ilk çocuk şehri QCity, Ela Quality Resort Belek’te kuruldu
» Tasarlamayı seven yaratıcı kızlar için “Gel-a-Peel” setleri
» Dikiş dikmek kadınlara iyi geliyor
» Başarılı bir kariyer için edinmeniz gereken 5 yetkinlik