Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da

08 Mayıs 2018 Salı 09:00
12
14
16
18

Güneydoğunun topraklarından gelenbirikimle,gelenekselle modernin muhteşem buluşması “Behlül” sekiz farkli lezzeti ile “bakırkazan”da damak zevkinize hitap ediyor.

Geleneksel yöntemlerle bakırkazan da pişirilerek hazırlanan “Behlül” Mardin’e özgü yuvarlama tekniği ile elde hazırlanıyor.“Behlül” lezzetiniyüzde yüz şeker pancarından alıyor. El yapımı butik lokum Behlül çeşitlerinin her biri farkli bir lezzet.

Narlı- Antep Fıstıklı, Karadutlu Antep Fıstıklı, Zereşk Üzümlü-Antep Fıstıklı, Antep Fıstıklı-Lokumlu, Damla Sakızlı-Antep Fıstıklı, Kadayıflı- Antep Fıstıkli, Çöven otlu Antep Fıstıklı Behlül, Portakal kabuklu Antep Fıstıklı Behlül çeşitleriile Lokum severleri sekiz farkli lezzet ile buluşturan “Behlül” çeşitleri ve içerikleri;

Narli Fistikli Behlül; Nar aroması veyüzde 20 antep fıstığının lezzet durağı

Karadutlu Antep Fistikli Behlül; Enerji deposu Karadut, yüzde 30 Antep Fıstığı ile Behlül lokumunda yoğruldu.

Zereşk Üzümlü Antep Fıstıklı Behlül; Anavatanı İran olan Zereşk Üzümü antioksidan özelliğine sahip. Ekşi tatlı aroması ile Zereşk Üzümü ve yüzde 30 Antep fıstığının mükemmel uyumu

Damla Sakızlı Antep Fistikli Behlül: Hakiki Damla Sakızı Reçinesi ile Antep Fıstığının müthiş kombinasyonu.Sakız Adası’nınDamla Sakızı ağacının kıymetli 'gözyaşı' damla sakızı reçinesiningeleneksel lezzetiBehlül lokumunda

Antep Fıstıklı Behlül; Her ısırışta ağız dolusu Antep Fıstıgı, Behlül’ün ince lokumuyla birleşti

Kadayıflı Antep Fıstıklı Behlül; Kadayıfın çıtır lezzeti, yüzde 30 antep fıstığı ve lokum; bu üçlü lezzet Behlül de buluştu

Çöven otlu Antep Fıstıklı Behlül; Çöven otunun müthiş aroması kokusu, Antep Fıstığının çıtır lezzeti Behlül’de bir araya geldi.

Portakal kabuklu Antep Fıstıklı Behlül; C vitami deposu kurutulmuş portakal kabukları, Antep Fıstıkları ile Behlülde bulustu..

Mardin’li bir ailenin 30 yıllık geleneksel lokum anlayışına yeni bir form ve lezzet katan Behlül çeşitlerineulaşmak için www.bakırkazan.com adresinden siparişverebilirveya Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde çocuklugumuzun şekerci dükkanlarını modern tasarım ile bulusturan Bakırkazan’a uğrayıpbirbirinden lezzetli lokum çeşitlerini keşfedebilirsiniz.

Şekerleme üretimine ilk olarak 1930’lu yılların sonlarında büyükannemiz Fatma ve büyükbabamız Mahmut SEKİZKARDEŞ’in öncülüğünde, bir aile işletmesi kimliğiyle Mardin’de, taş yapılı bir evin alt katına konuşlanmış mütevazı bir imalathanede başladı.

1960 yıllarına kadar Mardin Merkez, 1960-1970 yıllarında Diyarbakır ve 1970-1980yıllarında da Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, aynı disiplin ve kıvamla, şekerleme ve lokum üretimimizi sürdürmeye devam etti.2011 yılına gelindiğinde firma, yeniden yapılanma içine girerek BAKIRKAZAN Şekerleme adıyla, aynı kalite ve müşteri memnuniyeti ekseninde üretimine devam etmiştir.

Yeniden yapılanmanın birinci yılında, üçüncü kuşak olarak Yaser SEKİZKARDEŞ yönetimin başına geçerken, Leyla SEKİZKARDEŞ ise mağaza yönetimlerinden sorumlu olarak aile yadigari işlerini dünya markası yapma yolunda ilerliyorlar.İstanbul-Yenibosna’daki üretimhanede butik üretim gerçekleştirerek ve geçmişten günümüze taşınan bilgi birikimi ve kaliteyle birlikte, sektördeki bilinirlilik en üst düzeye çıkan “ Bakırkazan” Şekerleme Şısli Halaskargazi Caddesinde ilk butik mağazasını açtı.

Üretimdeglikoz şurubu kullanmadan; Antep fıstığı, fındık, badem ve doğal meyvelerle lezzet çıtasını üst seviyelere çıkartan BAKIRKAZAN Şekerleme , kaliteli lokum, cam akide çeşitleri ve Mardin badem şekeri ile birlikte de, sektörün rakipsiz yenilikçi firması olma yolundaemin adımlarla ilerlemektedir.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı