Gaziantep’te Glutensiz kafe

07 Nisan 2018 Cumartesi 17:00
12
14
16
18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığına bağlı Glutensiz Bir Başka Kafe hizmete açıldı. Kafe, glutensiz gıda üretiminin yanı sıra dezavantajlı bireylerin meslek edinmesi ve istihdamına katkı sağlayacak.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir çalışmaya daha imza atan Büyükşehir, glutensiz gıda temininde zorlanan Çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden bireylere yönelik Glutensiz Bir Başka Kafe’yi hayata geçirdi. Böylece, buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisindeki glutene hassasiyetleri nedeniyle her lezzeti tadamayan çölyak hastaları, glutensiz gıdalar tüketebilecekleri ayrıcalıklı bir mekana kavuşmuş oldu.

Korumalı işyeri özelliğini taşıyan Glutensiz Bir Başka Kafe, işgücü piyasasında normal şartlar altında çalışma imkânı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engelli kişilere, istihdam ortamı oluşturulması amacıyla da önemli bir fonksiyon üstlendi.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan Korumalı İşyeri Statü Belgesi ve İŞKUR Hibe Programı’yla desteklenen proje, zihinsel ve ruhsal engellinin oluşturduğu sosyal işletme modelinin en güzel örneklerinden biri olarak dikkati çekti.

Engelli bireylerin, mesleki eğitim ve rehabilitasyonla iş alanında edindikleri deneyimlerin kullanılması, sorumluluk duygusunun ve özgüvenlerinin gelişmesini amaçlayan proje çerçevesinde, Çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden kişiler için tamamen glutensiz ürünler üretiliyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı