Gaziantep lezzetlerinin ünlü şefleri The Ritz-Carlton, İstanbul’a geliyor

24 Ocak 2018 Çarşamba 11:00
12
14
16
18

29 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenecek Gaziantep Lezzet Günleri için İstanbul’a gelecek ünlü şefler M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çiftçi, Antep mutfağının damak çatlatan yemeklerini İstanbullular ile buluşturacak.

Lüks otel zinciri The Ritz-Carlton, İstanbul Gaziantep lezzetlerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 29 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ‘Gaziantep Lezzet Günleri’ için İstanbul’a gelen ünlü şefler M.Ragıp Güzelbey ve Doğa Çiftçi seçkin misafirlerle Antep’in yemek sırlarını paylaşarak ziyafet yaşatacak.

Tatlılı malhıta çorbası, lebeniye çorbası gibi yerel lezzetlerle başlayacak olan ziyafet, cacıklı Arap köftesi, muhammara, ötçe gibi özel mezelerle devam edecek. Ara sıcaklarda pirpirim aşı, Ali Nazik, Antep peynirli puf börek gibi eşsiz tatlarla sürecek olan ziyafet, ana yemeklerde ayvalı taraklık, akıtmalı ekşili ufak köfte, firikli kabak dolması, allı yeşilli dolma gibi seçeneklerle adeta zirveye ulaşacak. Birbirinden lezzetli kebapların da yer alacağı Gaziantep Lezzet Günleri’nde, terbiyeli kuşbaşı, simit kebabı, soğan kebabı, mantar kebabı gibi çok sayıda Gaziantep’e özgü lezzet yer alacak. Tatlıların özel bir yeri olan Antep mutfağında Antep peyniri irmik helvası, dolangel, sütlü zerde ve Antep usulü fıstıklı kadayıf konukların beğenisine sunulacak.

Yabancı mutfakları yerel tatlarla buluşturuyor

Tam 56 yıldır Türkiye’de gastronominin başkenti Gaziantep ve dünya mutfağı ile ilgili çalışmalar yapan M.Ragıp Güzelbey, alanının en iyi ustaları arasında yer alıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına GAMEK Aşçılık Okulu’nun sponsor kurucusu olan Güzelbey aynı zamanda, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nin (MUSEM) de kurucusu. Birçok uluslararası yayında yemek programları sunan Güzelbey, yabancı ülkelerin mutfak kültürlerini yerinde araştırmasıyla da ünlü.

 

28 yıldır aşçılık yapan Doğa Çiftçi ise son 12 yılını Gaziantep lezzetlerine adamış bir isim. Birçok 5 yıldızlı otel ve restoranda mutfak şefliği görevinde bulunduktan sonra yaklaşık iki yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörlüğü görevini üstlenen Çiftçi, yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda Gaziantep Mutfak tanıtımını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yurt dışındaki fuar organizasyonlarında Gaziantep mutfak sunumlarını görevini yürütüyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe