Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı

20 Eylül 2018 Perşembe 13:00
12
14
16
18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği ve bu sene ilki yapılan ‘Ulusalarası Gastronomi Festivali’ Nurdağı’nın Çakmak Mahallesi’ndeki tarlada biber hasadı ile başladı.

Hasad öncesi yapılan bir törende katılımcılara festival ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in Mezopotomya ve Akdeniz’in ortasında bereketli topraklara sahip olduğunu söyledi. Evliya Çelebi’nin bütün dünyayı dolaştığını, ama Gaziantep’e gelince ‘burayı anlatmaya ne kalem ne de kelem’ yeter diyerek Gaziantep’in önemini ortaya koyduğunu ifade etti.

Tarihin, toprağın, güneşin ve bereketiğin birleştiği güzel bir festival başlangıcı yapıldığını belirten Şahin, “Sofra birleştirir, sofra kardeşliktir, sofra paylaşmaktır, zenginliktir. Bizim Gaziantep soframız yardımlaşma ve yaplaşmadır, şifadır, sağlıktır” dedi.

Artık altyapı belediyeciliğinin bittiğini dile getiren Şahin, sosyal belediyeciliğin başladığını söyledi. Kültürel belediyecilik anlamında insanların nereye gitmesi gerektiğinide ‘Gaziantep’e gelin’ çağrısı yaptıklarını ve insanları “Artık Gaziantep’e Gitme Zamanı” sloganı ile buraya davet etti.

Gaziantep’in aynı zamanda bir Roma, bir Hitit, bir Osmanlı ve bir Selçuklu olduğunu aktaran Başkan Şahin, Gaziantep’in artık bir dünya mutfağına sahip olduğunu belirtti. Bir Meksika’nın biberi, Japonya’nın pirinci ile dünya markası olduğunu, Gaziantep’in ise Anadolu’nun hazinesini bağrında biriktirerek bütün dünya ülkelerine ‘ben buradayım’ çağrısı yaptığını söyledi. Bu açıdan Gaziantep’in fıstığıyla, üzümüyle, biberiyle, zeytiniğiyle ve firiğiyle bir lezzetin birleştiği noktada buluştuklarını açıklayan Şahin, Gaziantep’in 500 yemek çeşidi ile burada bulunduğunu dile getirdi. Dünyanın çekim merkezi ve iddialı olduklarını belirten Fatma Şahin, hedeflerini emin adımlar ile gittiklerini kaydetti.

SAN SEBİSTİAN’A NE KADAR İNSAN GİDİYORSA GAZİANTEP’E DE O KADAR İNSAN GELECEK

San Sebistian’a ne kadar kişi gidiyorsa o kadar kişinin de Gaziantep’e geleceğini vurgulayan Şahin, gastoronimi alanında iddialı olduklarının yineledi.

Dünyanın değişik ülkelerinden ve Türkiye’nin değişik şehirlerinden konusunda uzman insanların bugün bu festivale gelmelerinin en büyük gösterge olduğunu aktaran Şahin, gelenlerin dolu dolu 3 gün yaşayacağını belirtti.

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Gaziantep’in durup dururken ‘Gaziantep’ olmadığını ve bir bütün olarak çalışarak bugüne geldiğini söyledi. Gaziantep’in ülkenin en kurak bölgelerinden birisi olmasına rağmen önemli bir tarım kenti olduğunu belirten Erdoğan, bu duruma gelmek için çok çalıştıklarını belirtti.

AK Parti Milletvekili Derya Bakbak da, Gaziantep’in coğrafi yapısı, iklimi ve gastoronomisi ile ilgili katılımcılara bilgiler verdiler.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da, yerel çeşitlerle gastronomi alanına hizmet edecek ürünler ürettiklerini söyledi. Yılmaz, bölgede yaptıkları tarımsal hizmetlerle ilgili teknik bilgiler verdi.

Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır ise, Nurdağı ve İslahiye topraklarının her sene iki mevsimlik ürün verdiğini belirtti. Gaziantep olarak tatlının ve acının en iyisini yaptıklarını ifade eden Yıldırır, “Bizim acımız da tatlıdır” dedi.

Konuşmaların ardından biber tarlasına giden Başkan Şahin ve beraberindeki heyet tarlada biber hasadı yaptı. Yerli ve yabancı basın mensupları ile tarlada bir süre gezen Şahin, daha sonra İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır ile birlikte traktöre bindi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Pinkberry’de Yepyeni Ek Lezzetler: Bobajoy ve Türk Kahvesi
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı