Gastronomi kongre turizmine ivme kattı

10 Mayıs 2018 Perşembe 11:00
12
14
16
18

Gaziantep kongre turizmi merkezi oluyor

 Gastronomisi, tarihi ve kültürüyle turizmde önemli bir potansiyele sahip olan Gaziantep'in kongre turizminden aldığı pay da gün geçtikçe artıyor. Özellikle sağlık ve ilaç sektörünün büyük kongreleri için Gaziantep tercih ediliyor.

Anestezi Uzmanları Gaziantep'te Buluştu

Tuğcan Otel Genel Müdürü Zeki Tunç Dortunç, Gaziantep'in, sahip olduğu değerleriyle Türkiye'nin en cazip kongre turizmi merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Kongreler için Gaziantep'in tercih edilmesinde bir çok neden bulunduğuna dikkat çeken Genel Müdür Dortunç, "Gerek otelimizde, gerekse de ilimizde düzenlenen büyük kongrelerin sayısında son yıllarda belirgin bir artış gözlemliyoruz. Kamu kurumları, sağlık ve ilaç sektörü ile makine gibi sektörlerden gelen kongre taleplerinde artış olduğunu görüyoruz. Bu durum Gaziantep'in ekonomik kalkınması açısından son derece sevindirici. Son olarak otelimizde 'Geriatrik Anestezi ve Yoğun Bakım' kongresini gerçekleştirdik. Uluslararası nitelikteki bu kongreye yüzlerce kişi katılırken kentimizin ekonomisine önemli katkıda bulundular" dedi.

Gaziantep'in son yıllarda gastronomisiyle öne çıkmasının da kongre turizminin gelişimine büyük ivme kattığını vurgulayan Tuğcan Hotel Genel Müdürü Zeki Tunç Dortunç, şöyle devam etti:

Kongre Turizmine Gastronomi Dopingi

"Gaziantep, kongre turizminde rakiplerine göre çok daha fazla avantajlara sahip. Çünkü kongreye katılmak amacıyla Gaziantep'e gelenler, binlerce yıldır medeniyetlerin beşiği olmuş bir coğrafyanın tarihini ve kültürünü yakından tanırken, dünyanın en lezzetli yemeklerini ve tatlılarını da tadıyor. Gaziantep'ten ayrılıp memleketlerine dönerken de, yine şehrimizin kültürünü yansıtan ürünlerle, baklava ve fıstık gibi ürünlerimizi beraberinde götürüyorlar. Sonuçta Gaziantep'e kongre için gelen misafirlerimiz güzel anılarla ayrılıyorlar. Özellikle UNESCO'nun Gaziantep'i gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmesinin ardından Gaziantep'e olan ilginin arttığını görüyoruz. Gastronominin ön plana çıkması, kongre için Gaziantep'in tercih edilmesinde son derece etkili oluyor."

Gaziantep, Mutlaka Görülmeli

Gaziantep için, "Mutlaka görülmesi gereken bir yer" diyen Tuğcan Hotel Genel Müdür Dortunç, "Gaziantep tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, gastronomisiyle farklı unsurları barındıran, farklı alanlarda önemli değerlere sahip olan ender şehirlerden birisi. Ülkemizin her köşesi ayrı güzel.  Ancak Gaziantep, mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Sosyalleşme anlamında diğer büyük kentlerde ne varsa, Gaziantep'te inanın fazlası var. Burası bir Avrupa kenti. Her fırsatta bunu özellikle vurguluyorum, bir şehri tanımanın en güzel yolu yürüyerek o şehri gezebilmektir. Gaziantep'i yürüyerek gezmek ve sokaklarında dolaşmak, keşfetmek çok kolay. Misafirlerimiz gelsinler, Gaziantep'te bir kaç gün konaklasınlar ve bu kadim şehri tanıma imkanı bulsunlar. Ben Gaziantep'e gelecek turistlerin çok keyifli günler geçireceğine inanıyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor
» Kitap dostu cafe
» Gaziantep, Unesco başarısını festivalle taçlandırıyor
» Bitterden vazgeçmeyenlerin lezzeti
» Mutfak bilgisini ölçmek isteyenler bu yarışmaları kaçırmasın!
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti