Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar

06 Kasım 2017 Pazartesi 10:00
12
14
16
18

Hizmet verdikleri okullarda öğrencilerin sabah, öğle ve ikindi menülerini uzman kadrosu ile diyetisyen eşliğinde oluşturan Parıltım Yemek, anne titizliğinde ve lezzetindeki menüleriyle fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyor

Taşınabilir ve yerinde yemek hizmetiyle Türkiye’nin önde gelen yemek tedarikçilerinden Parıltım Yemek, profesyonel ekibiyle yaş gruplarına göre hazırladıkları menüler sayesinde okul öğrencilerini sağlıklı, kaliteli ve anne yemeği lezzetinde menülerle buluşturuyor.

Ana yemeklerden kurabiyelere kadar kaliteli malzemelerden oluşan her türlü ürünü kullanarak yemekleri okullarda yerinde pişirdiklerini söyleyen Parıltım Yemek Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sevgi Ermiş, menüleri profesyonel aşçılar ve diyetisyenler eşliğinde hazırladıklarını aktardı. Okul çocuklarında obezitenin görülme sıklığında artış yaşandığına dikkat çeken Ermiş, beslenme konusunda ailelerin bilinçli hareket etmek istediklerini, bu nedenle ailelerin okulda çocuklarına sağlıklı menülerden oluşan yemekler yedirmek istediğini kaydetti. Çocukların okulda annelerinin yaptığı lezzette ve kalitede yemekler yaparak menülerini oluşturmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Ermiş, geleneksel tatları bu yolla çocuklara sevdirdiklerini iletti. Ermiş, “Bir çocuğun kuru fasulyesini bandıra bandıra yediğini görmek bana keyif veriyor” diyerek bu sayede, işlerini doğru yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

“Kalite, sağlık ve lezzet üçlüsünden taviz vermiyoruz”

Tatlandırıcı ve katkı maddesi gibi ürünleri okul menülerinde hiçbir şekilde kullanmadıklarının altını çizen Sevgi Ermiş, sağlıklı ve kaliteli yemek üretmenin öncelikleri olduğuna değindi. Ermiş, şöyle konuştu: “Bilinçli menüleri uzman bir kadro ile hazırladığınız zaman hem kalitesi hem de tadı bakımından ev yemeklerine eş değer yemekler üretmiş oluyorsunuz. Biz Parıltım Yemek ailesi olarak kalite, sağlık ve lezzet üçlüsüne çok önem veriyoruz. Bunlardan taviz vermemiz söz konusu bile olamaz. Katkı maddesi, tatlandırıcı okul menülerimizde kullanmıyoruz. Bu nedenle çocuklarımız okullarında annelerinin yaptığı ev yemeği lezzetinde yemekler yiyorlar.”

Yaş gruplarına göre menü oluşturuluyor

Genellikle ortalama menü üzerinden değişiklikler yaptıklarını belirten Sevgi Ermiş, bu nedenle öğrencilerin yaş gruplarını baz alarak hareket ettiklerini söyledi. Kahvaltıda yumurta, beyaz peynir, zeytin, mevsiminde domates ve salatalık verdiklerini ileten Ermiş, “Hatta domates veremediğimiz dönemlerde stick şeklinde doğranmış havuç veriyoruz çocuklara. Öğle yemeğinde de bir yaş grubu için yeme kolaylığıyla doğrama şekline dikkat ediyoruz. Anaokulu sınıflarına ayrı menü oluşturuyoruz. İlk üç sınıf, masalarına servis yapılıp öğretmenleri eşliğinde yiyor. Dolayısıyla, onlara salata bar ve mevsim salatalar porsiyonlanarak servis ediliyor” açıklamasını yaptı.

Sağlıklı atıştırmalıklarla menüler arası denge

Menü oluştururken sabah, öğle ve ikindi öğününü okulda geçiren öğrenciler için öğünler arası dengeye önem verdiklerini aktaran Sevgi Ermiş, bu dengeyi sağlıklı atıştırmalıklar da koruduklarını söyledi. Ermiş, “İkindi öğününde çocukların okulda kalma süreleri uzunsa o zamanlar, yine yerinde yaptığımız kek veya sandviçlerden verebiliyoruz. Öyle değilse şayet kayısı, gün kurusu, ceviz gibi sadece sağlıklı atıştırmalıklarla ikindi öğününü geçirmelerini sağlıyoruz. Dolayısıyla gün içerisinde denge iyi kurulmuş oluyor” bilgisini verdi.

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları
» Sağlıklı kışın sırrı artizan lezzetlerde!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli’de Japon lezzetleri...
» Çengelköy’ün Boğaz’a Açılan Lezzet Mekanı Beyaz Bosphorus
» Knorr sofrası, baharat dünyasına keyifli bir yolculuk için kuruldu
» Fenix kış aylarının da gözdesi olmaya devam ediyor!
» Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
» Delimonti, menüsünü kış lezzetleriyle yeniliyor
» Çeşnili ekmek karışımı ile nefis aromalı lezzetlere imza atın
» Capricorn yenilenen menüsüyle Boğaz’ın gözdesi olmaya devam ediyor!
» Çikolata ve vişnenin eşsiz dansı
» Teknolojinin ve şıklığın birleşimi
» Sosyal sofra paylaşım deneyimi sunan YeatUp, gezginlere yerel yaşamın kapılarını açıyor
» Evde sos yapmak aslında çok kolay
» Tadında Anadolu’da kahvaltı sofraları hem geleneksel hem leziz
» Ünlü gurmeler Tarsus’ta
» En çok boyozu yiyen kazandı
» Cloud 34, Yenilenen Asya Menüsü ile Hilton İstanbul Bomonti’de sizleri bekliyor
» Tarsus Mutfağı Dünya’ya açılıyor
» Delimonti ile “Yol Hikayeleri” Kasım Ayında Karadeniz’de
» Dünyaca Ünlü Şefler İstanbul’da buluşuyor
» Bekarus’ta Antep mutfağı tanıtıldı
» Bu festival damak çatlatacak
» Çarşamba Akşamlarının Yeni Adresi: Hezarfen Bar & Lounge