Evde sos yapmak aslında çok kolay

09 Kasım 2017 Perşembe 00:00
12
14
16
18

Evde sos yapmak aslında çok kolay. Yemektarifleri.com, yemeklerin lezzetine lezzet katan ve sofraları canlandıran farklı sos tarifleri sunuyor.

Hazır sosların çoğu katkı maddesi içerdiği için evde hazırlanan sos tarifleri daha çok tercih ediliyor. Evde yapılan soslar, yemek tariflerinin lezzetine lezzet katıyor ve renkleriyle sofraları canlandırıyor. 50 bin farklı tarifin yer aldığı Yemektarifleri.com, birbirinden lezzetli sos tariflerini öğrenmek ve hangi sosun hangi yemeklerde kullanıldığına göz atmak isteyenlere farklı sos ve yemek tarifleri sunuyor.

Ranch Sos Tarifi

Ketçap ve mayonez gibi soslardan sonra en çok tercih edilen sosların başında ranch sos geliyor. Ranch sos patates kızartması, tavuk ve salatalarda kullanılabiliyor.

Malzemeler:

·1 yemek kaşığı yoğurt

·1 yemek kaşığı süzme yoğurt

·1 yemek kaşığı süt

·1 diş sarımsak

·1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan

·1/2 çay kaşığı deniz tuzu

·2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan (yeşil kısımları)

·3 dal ince kıyılmış dereotu

·2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

·1/2 su bardağı mayonez

·1/2 çay kaşığı karabiber

·1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

·Tüm yeşillikleri çok ince kıyın ya da rondodan geçirin.

·Sarımsağı da rendeleyin.

·Mayonez, yoğurt ve sütü iyice çırpın.

·Tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Püf Noktalar:

·Ev yapımı mayonez kullanmanız sosun lezzetini arttıracaktır.

·Mayonez ve yoğurt gibi ürünler bulunduğu için kısa sürede tüketin ve buzdolabında saklayın.

Organik Ketçap Tarifi

En çok çıtır patates kızartması ile tüketilen ketçap, özellikle çocukların çok sevdiği bir sos türü. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi için katkı maddesi içeren ketçaplar yerine, evde organik ketçap yapmak çok kolay.

Malzemeler:

·1,5 kilo domates

·2 adet orta boy soğan

·3 kaşık zeytinyağı

·2 diş sarımsak

·1 çay bardağı sirke

·5 kaşık şeker

·1 çay kaşığı tarçın

·Tuz ve karabiber

Yapılışı:

·Domatesleri güzelce yıkayın. Kabuklarını soymadan 4’e veya 6’ya bölün.

·Soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Zeytinyağında karamelize olana kadar soteleyin.

·Domatesleri tavaya ilave edin ve sarımsakları ekleyin.

·Tuz, karabiber ve tarçını ilave edin.

·Sirke ve şekeri ilave ettikten sonra 50 dakika kadar kaynatın.

·Önce blenderdan geçirin, sonra tel süzgeç ile süzün.

·Şişelere doldurun.

Guacamole Sos Tarifi

Meksika mutfağından gelen guacamole sos, avokado sevmeyenlere bile kendini sevdiriyor. Özellikle akşamları televizyon karşısında yenilen cipslerin yanına çok yakışıyor.

 

Malzemeler:

·2 adet olgunlaşmış avokado

·1 adet kuru soğan

·1 diş sarımsak

·1 adet domates

·1 limonun suyu

·Tuz ve karabiber

Yapılışı:

·Avokadoları ezin.

·Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

·Domatesi soyun ve yemeklik doğrayın.

 

·Tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice karıştırın.

Pesto Sos Tarifi

 

En çok makarnalarda kullanılan pesto sos, et yemeklerinde de tercih ediliyor. Hazır satılan soslar yerine evde çok kısa sürede hazırlayıp, uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz.

Malzemeler:

·2 adet olgunlaşmış avokado

·30 yaprak fesleğen

·15 gram rendelenmiş parmesan peyniri

·20 gram dolmalık fıstık

·1-2 diş sarımsak

·Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

·Tuz

Yapılışı:

·Fesleğen yapraklarını yıkayıp kurulayın.

·Dolmalık fıstığı 180 derece fırında 1-2 dakika kavurun.

·Fesleğen yaprakları, sarımsak ve bir tutam tuzla birlikte fıstığı havanda ezin.

·Azar azar parmesan peynirinden ilave edip ezmeye devam edin.

·Sos kıvamına geldikten sonra ayrı bir kaba alıp zeytinyağı ilave edip karıştırın.

·Krema kıvamına geldiğinde pesto sos hazır olmuş olacak.

·Pesto sosu tatlandırmak için 1 çay kaşığı tereyağı ya da 1 çay kaşığı haşlanmış makarna suyundan ilave edebilirsiniz.

 

Tatlı Ekşi Sos Tarifi

 

Tatlı ekşi sos, tavuklarla ve deniz ürünleri ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

 

Malzemeler:

·2 yemek kaşığı mısır nişastası

·1 su bardağı su

·2 yemek kaşığı ketçap

·3 yemek kaşığı üzüm sirkesi

·3 yemek kaşığı esmer şeker

·1 yemek kaşığı soya sosu

·1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:

·Mısır nişastasını su ile karıştırın, tencereye alın.

·Ketçap, üzüm sirkesi, esmer şeker, soya sosu ve balı ilave edin.

·Tüm malzemeyi kısık ateşte, karıştırarak kaynatın.

 

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor