Geleneksel tatlara altın madalya

06 Aralık 2017 Çarşamba 19:00
12
14
16
18

Bursa Gastronomi Derneği (BUGAD) ve GASTFED iş birliği ile düzenlenen 1.Geleneksel BUGAD Kestaneli Lezzetler Ulusal Yemek Yarışması’nda BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi Endüstriyel Mutfak öğrencilerinden Fatma Yıldırım Bektaş, Şükran Yılmaz ve Gülcan Keskin altın madalya almaya hak kazandı.

Nilüfer Gazi Pazar alanında düzenlenen etkinliğe yaklaşık 150 kişi katılarak hünerlerini sergiledi. 3 gün süren yarışmada farklı kategoriler değerlendirilirken, BUSMEK ekibi Modern Türk Mutfağı dalında yarışmaya katıldı. Kestaneli lezzetlerin tanıtımı amaçlanan ve dünyaca ünlü jürilerin değerlendirme yaptığı yarışmada BUSMEK ekibi birinciliğe layık görüldü. Birbirinden lezzetli yemeklerin değerlendirildiği yarışmanın jürisinde; Seyfi Ali Erşahin, Barış Ondaş, Hasan Karabulut, Şef Baransel Duman, Emre İdrisoğlu, Emrah Köksal Zengin, Betül Çelebi, Duygu Tuğcu, Haldun Tüzel, Mümin Durutlu ve birçok isim yer aldı. Yarışma kapsamında jüri üyeleri yarışmacıları tek tek gezip, yemekler hakkında bilgiler aldı. Birbirinden değerli lezzetleri tadarak en iyi yemeği ve aşçıyı belirlemeye çalışan jüri üyeleri yarışmanın en zorlanan isimleri oldu.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte lise, üniversite düzeyi ve ustalar kıyasıya yarıştı. Yarışma başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç kategoride yapıldı. Bu lezzetler geçidinde BUSMEK ekibi taze fasulye mücveri, kestane aşı (kuzu), kestaneli incir uyutması ile hünerlerini sergilerken jüri ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Geleneksel lezzetleri kestane ile harmanlayıp sunan ve değerlendirmeler sonucu birinciliğe layık görülen BUSMEK ekibi madalyalarını ünlü şeflerin elinden aldı.

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi
» Dev çikolata tablosu
» Dünyanın en meşhur lezzetlerini keşfedin
» Dünya mutfağı tarhana ile tanıştı
» Tahinin pekmez aşkı eski tadında!
» Şefler, Lezita ile lezzet yolculuğuna çıktı
» Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek
» Geleneksel lezzet boza ve sağlık
» Çırağan Sarayı’nda Venedik rüzgârı esiyor
» Gaziantep lezzetlerinin ünlü şefleri The Ritz-Carlton, İstanbul’a geliyor
» Tutkunun peşinde koşanları enfes İtalyan çikolatası deneyimi ile buluşturuyor
» Metrelik Adana Kebabı
» Gününü Güçlendir
» Sofrada ‘Nobel’i siz alın
» Büyükler için gurme masallar
» Wish More Hotel Istanbul mutfağından kestane kokuları yükseliyor!
» Fındık ve bademin karamelle dansı
» Yüksek miktarda kahve tüketimi yaşam süresi ile nasıl ilişkili?
» Sevilen İtalyan lezzetleri Gina’nın yenilenen menüsünde!
» “Habercilerden yeni yıl sofraları”
» Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final
» Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hindi ve Tavuk eti
» Her ikisinde de "göç öyküsü" var
» Yılbaşının en tatlı hediyesi
» Sedef İybar’dan Şık Yılbaşı Sofraları için İpuçları