Geleneksel tatlara altın madalya

06 Aralık 2017 Çarşamba 19:00
12
14
16
18

Bursa Gastronomi Derneği (BUGAD) ve GASTFED iş birliği ile düzenlenen 1.Geleneksel BUGAD Kestaneli Lezzetler Ulusal Yemek Yarışması’nda BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi Endüstriyel Mutfak öğrencilerinden Fatma Yıldırım Bektaş, Şükran Yılmaz ve Gülcan Keskin altın madalya almaya hak kazandı.

Nilüfer Gazi Pazar alanında düzenlenen etkinliğe yaklaşık 150 kişi katılarak hünerlerini sergiledi. 3 gün süren yarışmada farklı kategoriler değerlendirilirken, BUSMEK ekibi Modern Türk Mutfağı dalında yarışmaya katıldı. Kestaneli lezzetlerin tanıtımı amaçlanan ve dünyaca ünlü jürilerin değerlendirme yaptığı yarışmada BUSMEK ekibi birinciliğe layık görüldü. Birbirinden lezzetli yemeklerin değerlendirildiği yarışmanın jürisinde; Seyfi Ali Erşahin, Barış Ondaş, Hasan Karabulut, Şef Baransel Duman, Emre İdrisoğlu, Emrah Köksal Zengin, Betül Çelebi, Duygu Tuğcu, Haldun Tüzel, Mümin Durutlu ve birçok isim yer aldı. Yarışma kapsamında jüri üyeleri yarışmacıları tek tek gezip, yemekler hakkında bilgiler aldı. Birbirinden değerli lezzetleri tadarak en iyi yemeği ve aşçıyı belirlemeye çalışan jüri üyeleri yarışmanın en zorlanan isimleri oldu.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte lise, üniversite düzeyi ve ustalar kıyasıya yarıştı. Yarışma başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç kategoride yapıldı. Bu lezzetler geçidinde BUSMEK ekibi taze fasulye mücveri, kestane aşı (kuzu), kestaneli incir uyutması ile hünerlerini sergilerken jüri ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Geleneksel lezzetleri kestane ile harmanlayıp sunan ve değerlendirmeler sonucu birinciliğe layık görülen BUSMEK ekibi madalyalarını ünlü şeflerin elinden aldı.

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor